Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
0
 
2
 
! Отговори
птица преди 1 месец
Пьяная сучка
347
5
 
2
 
! Отговори
Iron Maiden преди 1 месец
НЕуважаемо подобие на жена,Не Европа, не Германия, а вашият местен Гьобелс със дебелите подметки, отдавна забрани всички медиийни източници, затвори всички редакции и закри всички тв канали, които малко или много критикуваха вашия руски деспотизъм (чист фашизъм!!!), и прати по затворите хиляди по-свободни, по-знащи и по-можещи от него инакомислещи!!!Срам и позор за това ваше творение "държава"!!!
346
2
 
4
 
! Отговори
Русобил преди 1 месец
За Русия или лошо или нищо.
345
6
 
4
 
! Отговори
Чери00 преди 1 месец
Страх братче, голям страх ги тресе запада!Но така им се пада.Скоро, ама много скоро всичко ще свърши.Зелю да му мисли продажника!!!
344
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Фашиска Германия сие фашиска Русия ще и припомни ще бъде разрушена като Украйна и така трябва
343
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-нагла от руската пропаганда не е имало от Римската империя насам
342
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Българите сме го гледали този филм в различни цветове." Гледали сме го старите, младите с ново "образование" са тъпu като животни.
341
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При такъв мощен народен призив за цензура и тирания как властта може да откаже.
340
10
 
19
 
! Отговори
Спасов преди 1 месец
Колкото и да не ми се ще трябва да призная - права е тая женица : НАИСТИНА НАСТАНАХА Гьобелсови времена В СЪВРЕМЕННА ФАШИЗИРАНА РУСИЯ - лъжат всички и дезинформаци ята им работи на много мощни обороти и дано не са много наивниците ,които да се връз ват на техните уйдурми !!! Вън агресорите и окупаторите от Украйна !!!
339
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ЦЕНЗУРА В РУСИЯ НЯМА, ЩОТО ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ СА В ЗАТВОРИТЕ И КОЛОНИИТЕ НА СИБИР. ЖАЛКИ СТЕ!
338
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
демокрация и свобода на сковото, познато и в БГ радио.
337
6
 
12
 
! Отговори
jhb преди 1 месец
Радвам се, че Европа вече не се срамува да води борба с пропагандата. Тънка е границат със свободата на словото, но това не значи, че трябва просто да вдигнем ръце.
336
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много грозен травестит сте снимали това маша ли е
335
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За медията на техния волгин ли става дума? Нормално да я забранят.
334
6
 
9
 
! Отговори
Голяма преди 1 месец
Путин болшевик фашистка! Само не знам като и толкова голяма и разтропано по два ли и влизат или по повече.
333
14
 
25
 
! Отговори
Русо не фил преди 1 месец
Ако беше у вас, щяхте да им дадете по 15 години затвор. Захарова да говори за свобода на словото е все едно Хитлер да говори за права на малцинствата. Много сте лицемерни.
332
9
 
16
 
! Отговори
Сабри преди 1 месец
БАБУЛЯ ,ЗАБРАВИ И ЦЕНЗУРАТА НА СТАЛИН ! ПУТИН Е СТАРО КОМУНИСТЧЕ ,ПРЕСТЪПНИК УБИЕЦ И ИЗВРАТЕНЯК! ЗАПОЧНАХТЕ ВОЙНА ,СЕГА ПИЩИТЕ . ЧАКАТ ВИ ТЕЖКИ ДНИ ПРЕДИ КРАЯ !
331
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя /не е грешка/ какво говори за Гьобелс като си има Путин?
330
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До бай ТанасАми явно в русия няма, аз обаче за тази не бих се прежалил.
329
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Жалко, че не е времето на чичкото с мустачките, има доста работа за довършване.