Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, втора политическа сила

Ако е писано да промени партията, ще стане - с Магнитски, или без
18 юли 2024 09:35, Петър Бойчев
58
Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, втора политическа сила
Снимка БГНЕС

Винаги идва момент една партия да бъде променена. Ако е писано Пеевски да промени ДПС, това ще стане с Магнитски или без Магнитски, заяви пред Нова ТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Според него Пеевски извадил ДПС от изолация и партията седнала на масата с големите партии. Пеевски я направил фактор, втора политическа сила след последните избори.

На въпрос дали председателят на ДПС се готви за създаване на нова партия, Цонев отговори, че към момента са концентрирани върху това накъде ще продължи ДПС. "Не са водени такива разговори на този етап", допълни Цонев.

"Няма да ме чуете да кажа лоша дума за Доган. Това, че не го подкрепих в решението му за искане на оставки, не означава, че съм срещу него. 20 години бях негов заместник", коментира още Цонев. И допълни, че няма обяснение защо конфликтът е започнал по този начин.

Според него в момента Пеевски води битка срещу „хората, които хората не искат, срещу апарата, който е омръзнал на хората".

"Нека да разграничим Доган от хората, които в момента са около него. Ако през годините те са забогатявали на гърба на ДПС, ако има данни за това, нека всички разберат. Понякога лидерите слушат определени хора, които не им говорят добре", каза още народният представител.

Той беше категоричен, че в партията не се случва преврат.

"Не е преврат, когато легитимно избраното ръководство изпълнява решенията си", обясни Цонев. И добави, че според Устава на партията само Конференцията, която е избрала председател, може да го свали от поста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив.. Когато бсп отпадна, дпс технически стана втора, а не защото дебелян я е направил такава.. А сега, след като дебелян ги разцепи, дпс ще стане 5, или 6 партия в парламента, третата ще бъде втора...
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв фактор ,от северозападна България нямат един реален глас. Влезте в една кръчма в този район и попитайте как се гласува . Само журналистите нищо не видяха а отчитат само какъв голям ръст има ДПС с Пеевски
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Данчо МЕНТАТА! Прозвището му описва цялата му същност!
30
2
 
7
 
! Отговори
ДАНЧО МЮФТИЯТА преди 1 месец
СЛЕД БАНДАТА БСП Е РЕД НА БАНДАТА ДПС ПОСЛЕ ДРУГАТА БАНДА ГЕРБ А СЕГА НАРЕД СА БОСОВЕТЕ НА МАФИЯТА ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ И РЪКОВОДСТВОТО НА ПОЛИЦИЯТА ЕВРОПОЛ ГИ РАЗМАЗА ЖАЛКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОБАЧЕ НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ ЩЕ ИМ ВЗЕМАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ ДО СТОТИНКА А ОХРАНАТА СТРУВА ПАРИ ХАХАХАХАХАХА ЗБОГОМ НЕГРАМОТНИЦИ
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелян води битка срещу хората, които хората не искат. Хората не искат Дебелян.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 24 .Ами реално погледнато пак си е краба от народа .ББР , е Българска банка за развитие , създадена да финансира бизнеса .Вместо да даде 115 милиона на 115 фирми например и тези фирми да отворят работни места и да генерират печалби и данъци .Пижо иПенда ги вземат и ги харчат в Гърция .Гениално ! Затова държавата е този хал .
27
7
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Е то махнат ли се Пеевски, Цонев...ДПС е наполовина осакатено. Кой от останалите ще го води? Доган го изключвам, . Кажете кой ще го води? В това движение се появят един двама начетени хора и ги гонят. Остава само мршата, дето е с увиснали носове и даже не знае и български.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глупости. Ментата бил политически труп. Този човек беше с Костов в СДС навремето. Нищо чудно ако го махнат, да отиде в ДБ :))))), ще го вземат от някъде. Нали си е писал в сивито, че е най-големия разбирач от бюджети и реално той ги прави вече 20 год. :)). Не го мислете него. А пефски за изборите, нова партия и рекорден вот от маалите. Минава 4 % и се съюзява с пепедеиба или някои други пърформъри. Щом плаща няма проблеми за про100, геЯ, суриката и др. пасммина
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези освен да крадат друго не знаят .Сега се опитват да откраднат ДПС
24
1
 
4
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
А кой е Магнитски и кой дава данните за кандидат Магнитски? Риторичен въпрос.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Втора сила , защото хората гласуваха за ДПС . Направете си партия и вижте резултата . Ако останете ДПС , а Доган излезе с партия "Минзухарче " ще видите истината .Това обаче няма да стане защото Доган е ДПС
22
3
 
16
 
! Отговори
политически труп преди 1 месец
пеефски е един политически труп! данчо еничарски труп!
21
2
 
16
 
! Отговори
еничар данчо преди 1 месец
пеефски мафиот 1. Доказан от Магнитски!
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ментата и Пеевси са скрити съдружници , чрез 2-3 фирми които се финансират от ББР . Едната е закупила нещо Халкидики за 115 милона , получени пак от ББР .Та така в губернията , вземат си безплатни пари и си ги харчат , изобщо не им пука за друго .Утре ако няма държава България , те имат къде да отидат и да живеят богато , а вие ?
19
1
 
17
 
! Отговори
Ашколсун агалар преди 1 месец
Днес втори, утре ви няма. Днес Мента утре, просто Данчо и Прасчо!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НИКОГА НЕ ПРАЩАЙ МИЛИЦИОНЕР ДА ВЪРШИ ЧОВЕШКАТА РАБОТА.
17
0
 
13
 
! Отговори
Бита карта преди 1 месец
Ама с големи амбиции, шишокът ламти, но все по често е пробуксува, гонен от всякъде.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА ПАЗАРИЛИ ДАНЧО МЕНТАТА И ДЕЛЯНЧО ДА ПРАВЯТ ПРЕВРАТ В ДПС.... ЖАЛКА РАБОТА, МИЛИЦИОНЕРСКА
15
0
 
6
 
! Отговори
Стига преди 1 месец
с това дпс, това е ДВИЖЕНИЕ. Вече има разсекретени долументи, за създаването! Който се интересува, може да провери! Или да слуша кво му пее радиото, че го мързи и не може да мисли!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е що тая Сила взе ,че се разпадна