Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, втора политическа сила

Ако е писано да промени партията, ще стане - с Магнитски, или без
18 юли 2024 09:35, Петър Бойчев
58
Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, втора политическа сила
Снимка БГНЕС

Винаги идва момент една партия да бъде променена. Ако е писано Пеевски да промени ДПС, това ще стане с Магнитски или без Магнитски, заяви пред Нова ТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Според него Пеевски извадил ДПС от изолация и партията седнала на масата с големите партии. Пеевски я направил фактор, втора политическа сила след последните избори.

На въпрос дали председателят на ДПС се готви за създаване на нова партия, Цонев отговори, че към момента са концентрирани върху това накъде ще продължи ДПС. "Не са водени такива разговори на този етап", допълни Цонев.

"Няма да ме чуете да кажа лоша дума за Доган. Това, че не го подкрепих в решението му за искане на оставки, не означава, че съм срещу него. 20 години бях негов заместник", коментира още Цонев. И допълни, че няма обяснение защо конфликтът е започнал по този начин.

Според него в момента Пеевски води битка срещу „хората, които хората не искат, срещу апарата, който е омръзнал на хората".

"Нека да разграничим Доган от хората, които в момента са около него. Ако през годините те са забогатявали на гърба на ДПС, ако има данни за това, нека всички разберат. Понякога лидерите слушат определени хора, които не им говорят добре", каза още народният представител.

Той беше категоричен, че в партията не се случва преврат.

"Не е преврат, когато легитимно избраното ръководство изпълнява решенията си", обясни Цонев. И добави, че според Устава на партията само Конференцията, която е избрала председател, може да го свали от поста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦОНЕВ И ПЕЕВСКИ ОТИВАТ НА БУНИЩЕТО
12
1
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Ментата се опитва да ни убеди,че не е заложил на куц кон,но и самият той не си вярва.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направил той втора дрънци! Добре за вас, че българите са достатъчно глупави и не гласуват... При една нормална избирателна активност ще сте втори ама на кукуво лято!
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ФАКТ - Борците срещу мафията направиха всъщност Певвски още по-силен, опитаха и да го изперат пред нас и пред Козяк срещу съответната сума. ФАКТ. Пудел, пачки. Агент Морисън Ми6
9
1
 
19
 
! Отговори
ЦИК преди 1 месец
Избори 2022: ДПС 345 000 гласа, 2023 ДПС 348 000 гласа, 2024 ДПС 366 000 гласа. Изборната активност на българския народ направи ДПС втора политическа сила
8
4
 
7
 
! Отговори
Данчо Ментата : преди 1 месец
"Юроатланшит съм верен,на Посолството доверен,Бай Магнитски е до мене,но Доганя ще ни йе666е..."
7
1
 
20
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Втора политическа сила бяха преди да се разпаднат, сега ДПС на Шиши в парламента е по-малко от това на Сокола.
6
2
 
20
 
! Отговори
Ашколсун преди 1 месец
Цонев ефенди. Един наМагнетизиран, т.е. изолиран от участие в икономическия живот( на теория поне) и международни връзки ще вади партия от изолация, в която тя не е и никога не е била!
5
2
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Данчо Ментата скоро ще му пеят "Даньова мама " от Сарая.
4
1
 
15
 
! Отговори
Емин преди 1 месец
30 г крадене и нищо за хоратаЗакривайте я - прав бе оня от дпсДоган им купи обувки - сега са милярдери и вече не помнят кои са
3
1
 
29
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 месец
Пеевски направи ДПС-втора пол.сила като купи братята роми.Хайде,да не се прави Цонев на незрящ и глух.Страната е заприличала на Колумбия-мафиотски кланове се бият кой повече да овладее държавата.
2
1
 
16
 
! Отговори
Браво Мента преди 1 месец
Знаеш как се гради кариера!
1
1
 
23
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
И точно в този момент данчо Ментата осъзна, че е взел грешната страна. Но какво да се прави - зависимости ;)