Кметът на Елин Пелин вече е у нас: Тъгнах веднага

Каква е евтината сензация в това, че някой човек има годишна отпуска?
26 юли 2024 15:00, Нели Христова
87
Кметът на Елин Пелин вече е у нас: Тъгнах веднага
Снимка: БГНЕС

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов е разбрал за взрива в склада за пиротехника още снощи към 18,30 часа, когато е станал инцидента. Веднага е прекъснал отпуската си, която прекарва в Гърция, и тръгнал към България. Вече е у нас и пътува към мястото на инцидента.

Това обясни самият той пред "24 часа".

"Аз пътувам и съм в България. 12 часа съм на телефона, шофирал съм през цялото време. За секунда не съм спрял да вдигам телефона. Адекватно координирам действията. Каква е евтината сензация в това, че някой човек има годишна отпуска, но си я прекратил веднага при първата минута, в която е разбрал за случващото се?", каза Симеонов.

"Просто съм много далеч, даже трябваше със самолет да се прибирам, но не може да се вземат билето по-рано. Извикал съм кола и съм тръгнал веднага. Ама веднага. Това няма кой да го направи по-бързо", обясни Симеонов.

Че той не е в България, а на почивка в Гърция, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който го призова "да си пие узото" по време на изказване на терен. "Цялото нещо е за това, че повдигнах въпроса, че този есемес BG-ALERT даде обратен ефект. Аз не го казах с лошо, а за да се координираме по-правилно. 20 часа телефонът не съм си го гасил, постоянно е бил на ухото ми и съм говорил с всички - и с министъра на регионалното развитие, и с колегите на МВР, на пожарната, всички", коментира кметът и добави, че вече е зареждал телефона си пет пъти. Чувал се е с депутати и с регионалната министърка Виолета Коритарова, за да я помоли да помогне с координацията и да дойдат военни на място. Благодарение на това дошли воннослужещи от три поделения и са обезопасили пожара в близкия склад на хранителната верига "Фантастико".

Симеонов не разбрал кой е дал командата за известието въпреки разговорите си с институциите.

За инцидента разбрал веднага след взрива към 18,30 часа от заместничката си.

"За жалост има все още последни взривове. Едната мобилна станция, която измерва качеството на въздуха, е все още там, но няма данни за наднормени въглеродни окиси, сероводород, фини прахови частици. Всичко е в нормите. За жалост не може да се влезе вътре, за да се види състоянието. Има все пак двама, които се водят изчезнали, вътре. Това е една истински тежка трагедия", обясни кметът. Според него двете известия от BG-ALERT са създали масова паника, понеже хората задавали въпроси какво да правят и къде да се евакуират, но представителите на институциите на първа линия не знаели какво да им отговорят, защото не е била създадена такава организация, понеже не са решавали да бъде пусната системата за известяване.

"Обадил съм се на шефа на МВР, на шефа на пожарната, на зам.-шефа на областната дирекция - никой не знае кой е пуснал алармата. Това е една предпоставка да се предизвика хаос", коментира той.

Обектът бил под контрола и управата на държавата, а от общината съдейства. "Изпълнили сме 100% от нещата, които са написани по правила, устав, учебници", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора с физиономии като този на снимката преди 89-та бяха или в затвора, или се уреждаха за портиери на хотелче или дискотека. Прилича на дребен мошениk и фактите потвърждават, че е такъв. Жалко за България!!!
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждам никакъв смисъл да си разваля почивката. С каква изпълнителна роля може да помогне?! С никаква.
56
12
 
13
 
! Отговори
О, божке преди 1 месец
За този гавазин щом Гърция е много далече, явно за първи път излиза от Елинпелинския вилает. Пич, Гърция е съседна страна. Далече е Индонезия.
55
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бил много далеч в Гърция хаха ми изпратете му самолет на негово височество кмета само Митю Ганев ще ви управи с големия нож и ще ви реже зелките
54
4
 
12
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Тия па пиромани как може на кметчето отпуската да прекъснат, не ги е срам. И новите складове, викам по-близко към Елин Пелиня да ги вдигнат, щото тоя път почти никакви поразии не направиха...
53
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най вероятно е извикал общинския щофьор , който е пропътувал хиляди километри , като е изхарчил стотици литри гориво за общинска сметка. Ще дойде да даде още няколко интервюта по медиите, в които да обясни, че собственика на завода е истински невинен ангел и после пак ще се върне в Гърция да си допие питието
52
8
 
15
 
! Отговори
Кръчмата преди 1 месец
Ей..., не оставихте човека да си почине у Гръцко от тоя непосилен труд на Кмет у Бг!!!! После пак шъ трябва да ходи да си отпочине от този допълнителен стрес...
51
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е трябвало да си прекъсва почивката. И да дойде и да не дойде все тая. Трябва да се спре с тази показност и загриженост. След като нещата са изпуснати значи гафовете са направени много по-рано и няма как с едно показно присъствие да се оправят.
50
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Семейството му останало в Гърция. Търсил билет, но не успял да тръгне със самолета. Извикал кола. От къде? От кметството шофьора ли извика? Що, бе? Пиян на kиpka ли беше?
49
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Не съм виновен че почивам в чужда държава.
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 33.......................Че то водата свърши в Елин Пелин. Дойдоха водоноски от военните поделения да спасяват положението. По вина на ивчо вечно нямаме вода.
47
1
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 1 месец
Благодаря. Мислех, че е от ВМРО, но направих фройдитска грешка.
46
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОСТАВКА НА КАЛИН СТОЯНОВ ОЩЕ ДНЕС
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 39......не позна! От ВМРО е!
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бре цялото МВР е побесняло и си хапят задните части като бесни ***
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ива123ТОЗИ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР Е ИЗПЯТА ЧАЛГА... ОБИКНОВЕНО ТАКИВА АНОНСИ ЗАВЪРШАТ С ОСТАВКИ И АРЕСТИ И ШЕФА НА БОП-А В АРЕСТА АКО НЕ ИЗБЯХА В ГЪРЦИЯ
42
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извикал кола защото не може да изтрезнее от два дена.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То каквото с него, това и без него. Вечно се хили като ***. Бесен бил на братовчедите от "Върбето", че са се възползвали от евакуирането.......ама за изборите им се плаща тока, кебапчетата, биричката, кешпаръсъ. Тогава не им е бесен. Дано си подаде оставката и да се маха, че само беди носи на града ни. От където е минал, трева не никне.
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
герб така разбира управлението, кога има лапкат после плюят другите
39
7
 
6
 
! Отговори
Ива123 преди 1 месец
Този кемт е изпята песен. Обикновено такива анонси на вътрешния министър завършват с арест до края на работния ден. А и е и петък, така ще си виси в кауша до понеделник сутринта. Гледам и шефа на БОП-а е на място. Ако не го арестуват още на гръцката граница де...