Нинова: Сега пък съм виновна, че третият мандат не е в БСП

Искахте власт, имате я, казва тя за новото ръководство
30 юли 2024 09:00, Инна Ангелова
63
Нинова: Сега пък съм виновна, че третият мандат не е в БСП
Снимка: БГНЕС

"Крайно време е моите доскорошни заместници, сега изживяващи се като "ново" ръководство, да престанат да оправдават собствената си интелектуална немощ и политическо безсилие с моето име. Сега, освен за всичко друго, съм виновна, че президентът не им дал третия мандат”, коментира кризата в БСП Корнелия Нинова.

В позицията си тя допълни, че от месец и половина не се включва в работата на Изпълнителното бюро и не е в ръководството на парламентарната група на БСП. Нинова не взима участие и в оперативното ръководство на партията.

“Искахте власт, имате я. Ако сте несъстоятелни да я упражнявате, се сърдете на себе си”, допълва Нинова.

"И накрая малко информация за лъжите, че блокирам партията, защото Зафиров не е вписан от съда като представляващ БСП. Не само, че не я блокирам, а я спасявам. В петък същият Зафиров, който навсякъде се представя за новия временен председател, ми проплака да отида на „Позитано“ и да подпиша, защото Сметната палата не го признава за ръководител, не зачита подписа му и върнала отчета на БСП.

Последиците за партията в такива случаи са тежки. Разбира се, че веднага реагирах и подписах отчета. Никога не бих навредила на социалистите и на партията и няма да позволя името ми да бъде използвано като универсално оправдание на нечия некадърност и лицемерие”, каза още Нинова. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
2
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 месец
Катани, вземай си баба нина и си отивайте в ткзс-то да вилнеете с плам и устремление. Този коптор бесепе е отдавна време да се закрие.
48
4
 
8
 
! Отговори
инспектор Катани преди 1 месец
Другарко Нинова, дръжте се ние сме с вас и на следващият конгрес ще ви преизберем отново за председател. Но след това трябва да проявите воля и мъдрост, да изхвърлите безгръбначните мекотели, вашите бивши заместници, който ви забиха нож в гърба) и да намерите читави хора вярващи във социалистическата идея и работещи за нея с плам и устремление.
47
1
 
3
 
! Отговори
БСП загина преди 1 месец
след вътрешнопартийният преврат срещу Виденов с парньорите ви от ДПС. Когато единодушно със СДС приехте за шеф на БНБ лицето Тодор Вълчев, член на Римски клуб, вероятно вербуван в Германия. Открил безобразно количество банки, които фалираха. Същият участва в планът Ран Ът. Много ще се радвам да не минете бариерата.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На комунистите само революции са им в главите. Жалко, че в началото на 90-те запада сключи поразумение с тях и се разминахме без революция. Иначе сега нямаше да четем Дончева, Нинова и тем подобни, както и нямаше да го има двойника на Тодор Живков начело на държавата! МръснаДвулична и долна ////// са всички политици!
45
0
 
1
 
! Отговори
Вие преди 1 месец
не усещате ли, че сте нелегитимни? С 20% общ сбор от реално гласувалите. Българите не ги интересуват битовите ви междупартийни скандали. Как се казва "нещо" без енергетика, Конституция, граници, парична единица? Територия!
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На комунистите само революции са им в главите. Жалко, че в началото на 9-те запада сключи поразумение с тях и се разминахме без революция. Иначе сега нямаше да четем Дончева, Нинова и тем подобни, както и нямаше да го има двойника на Тодор Живков начело на държавата! МръснаДвулична и долна ////// са всички политици!
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На комунистите само революции са им в главите. Жалко, че в началото на 9-те запада сключи поразумение с тях и се разминахме без революция. Иначе сега нямаше да четем Дончева, Нинова и тем подобни, както и нямаше да го има двойника на Тодор Живков начело на държавата! ***, двулична и долна ////// са всички политици!
42
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМ преди 1 месец
ЕС ще приветства оставката на Нинова.Отпада голяма пречка за приемането на Истанбулската конвенция.Станишев победи.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова, как да дадат мандат на БСП, след като БСП е на дъното на парламента? И помниш ли кой ги докара до там? Ти. Сега не си виновна. Е, това си е стар комунистически трик - комунистите никога за нищо не са виновни.
40
1
 
7
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Мадам Н. я кара като в афоризма за евреина, който "се прощава, но не си тръгва"! -)))
39
3
 
9
 
! Отговори
Динев преди 1 месец
Тя е вечен председател на БСП ,въпреки че след всички избори все си подава оставка ,но все тя е първата другарка в партията ,дори и БСП с 9 депутати да остане
38
3
 
7
 
! Отговори
Колев преди 1 месец
Е Ама ти Курнелийче си най чесна ,макар и само в ушите ,кат тебе няма втора на света
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази селска тьотка е морката мечта на всеки чичак русофил. Да има яко текезесарско ръшкане в обора, с много пот, миризми и косми.
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМИ АКО НЕ Е СТАНИШЕВ, НИНОВА ЩЕ Е НИНОВА. И ОБРАТНО. ЗА 35 ГОДИНИ НЕУСПЕШНА "ДЕМОКРАЦИЯ", ВСЕ ВИЕ СТЕ "ВИНОВНИ" СПОРЕД МЕКОКИТКИТЕ.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая нахална *** от колибите , пак ще се кандидатира за лидер на БСП , нищо че няма хабер от понятие за БСП , натресе я бащата на корупцията , единственото политик , лицето без автобиография , негово високо мошеничество И. Й. Костов !
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Краварката Дуся , пак е кривнала , все прави самостоятелни акции , и все НЕУСПЕШНИ , А СМЕШНИ !
33
0
 
8
 
! Отговори
Провал преди 1 месец
Ние, най-близките ти пажове..ти го туриха изотзаде..теглиха ти балтийската...отивай при синчето в Манхатън я,САЩ...да му готвиш манджички...
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо е нужно Нинова да разказва пред медиите вътрешни неща за БСП? Очевидно тя си прави своя кампания
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А така, да внимават кой настъпват. Това е госпожа Нинова, хайде малко уважение.
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази жена защо не се скрие!? Затри БСП и още има някакви претенции! Умира си да е в медиите, но е време да изчезне от хоризонта. Като е толкова умна, защо допусна милионна партия да се сведе до шепа симпатизанти, гласуващи по навик и пред изпадане от НС!?