Започват совалките за кабинет, преговорите ще са пред камерите

ИТН се среща първо с хората на Ивелин Михайлов, после с Марков и Чакъров
30 юли 2024 08:00, Петър Бойчев
140
Започват совалките за кабинет, преговорите ще са пред камерите
Снимка БГНЕС

Совалки за кабинет започва днес групата на „Ива такъв народ”, които получиха от президента третия мандат за съставяне на правителство. Разговорите ще са публични.

В 11.00 часа от ИТН са поканили на разговор независимите депутати от "Величие", които са в лагера на Ивелин Михайлов. Това са Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Заявките за кабинет с третия мандат са популизъм. ИТН да върнат мандата

За 13.30 часа е предвидена среща с другите депутати от разпадналата се "Величие" - Николай Марков, Росина Калинова, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и независимият депутат Калоян Методиев.

В 16.00 часа представителите на ИТН ще разговарят с отцепниците от ДПС около Джевдет Чакъров.

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-ото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, написаха в поканата си ИТН.

Президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на кабинет на ИТН. Тошко Йорданов заяви, че се надява до края на седмицата да имат представа дали ще има възможност за съставяне на правителство с третия мандат.

Ще проведем разговорите с партиите в присъствието на медиите. Няма политически представители, които да не знаят, че ако не приемем в законодателството някои закони за Плана за възстановяване и устойчивост и отидем на избори, всъщност, губим всичките пари по ПВУ“, добави Тошко Йорданов. Според него база за здрав разум има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
3
 
! Отговори
Македонски Космунавт преди 1 месец
Ще говорат ли с Джитко Бибитко?
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А със Тиквата кога са преговорите :)))
108
5
 
3
 
! Отговори
Странно! преди 1 месец
Същите тези не подкрепиха експертния кабинет на проф. Габровски, а сега говорят за експертен кабинет и отговорност! Наглеци!
107
3
 
2
 
! Отговори
ЗАДКУЛИСИЕ преди 1 месец
До Toni IvanovВИЕ НЕ МОЖАХТЕ ЛИ ДА РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ В ПОЛИТИКАТА ВИНАГИ Е ИМАЛО И ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЗАДКУЛИСИЕ,КОЕТО ЩЕ УПРАВЛЯВА И ,КОЕТО ЩЕ БУТА ТАКИВА КАТО ТОШКО ДА СЕ ИЗЛАГАТ И ПО КОИТО ДА МЯТАТЕ КАМЪНИ СЛЕД ТОВА!
106
3
 
2
 
! Отговори
ЗАДКУЛИСИЕ преди 1 месец
ДРЪЖТЕ ГО ТОЯ...ИСКА ДА ВИ ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ!
105
1
 
7
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Не случайно всички пазарлъци ще се водят пред камери,за да гледа целия български народ за какво става дума и за кого да гласуват на следващите избори. Всички партии сега са на гидика дето казва народът и ще бъдат здраво разобличени.
104
1
 
1
 
! Отговори
ЗАДКУЛИСИЕ преди 1 месец
ЗДРАВЕЙТЕ АЗ СЪМ ЗАДКУЛИСИЕТО! И НАРОЧНО БУТАМ В ПРЕДКУЛСИЕТО ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО ТОЗИ,ЗА ДА ИМА КЪМ КОГО ДА ХВЪРЛЯТЕ КАМЪНИ!
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЗИ НА СНИМКАТА МНОГО СИ Е ПОВЯРВАЛ...И КАКВА РАБОТА ЛИЧНО ТОЙ ЩЕ СВЪРШИ И НАЙ-ВЕЧЕ КАКВИ ЕКСПЕРТИ И ЗА КАКВО ЩЕ НАМЕРИ!!!НАПРОТИВ ДРУГАРЮ ТОШКО ЙОРДАНОВ-В ПОЛИТИКАТА САМО ЗАДКУЛИСИЕТО УПРАВЛЯВА...А ТОВА ЧЕ ТИ СИ ИЗБРАЛ ДА БЪДЕШ В ПРЕДКУЛИСИЕТО СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ!
102
1
 
7
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Герб направиха формално правителство,за да се оттърват по бързо от мандата като очакват нови избори,в които ще са още позле,защото поддържащата ги партия ДПС в следващия парламент ще имат много малко депутати,ако влезнат въобще в парламента. Целта на ИТН не е да състави правителство,а да разобличи лицемерието на партиите,които уж са отговорни за бъдещето на България. Най после българския народ да види истинското им лице преди изборите.
101
2
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Даже не звучи сериозно с-20% избирателна активност , някой да прави кабинетДа връщат мандата каква подкрепа ще има подобен кабинет
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полковник Марков направи големи каламбури за да влезе в парламента , сега ще подкепя всичко . Готов е да рзпъне палатка пред парламента , но да остане депутат.Мики маус да сложат за премиер , Марков ще подкрепя
99
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Седянката започва. Целият свят е затаил дъх, и очаква разговорите на Тошко.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо си отговорете кого досега подкрепиха 7/8, че сега са тръгнали те да искат подкрепа. Балабанов откакто е на светло, няколко пъти прави велики приказки и все в различни посоки, последно тая заран по ТВ. Губене на време са тия процедури и мандати, проф. Габровски, такъв читав човек за премиер, не харесаха, че сега ли нещо по-добро ще предложат. Да си стои служебния кабинет, дорде им уврат кратуните на тия, а на избори без мен. 55 г. гласувам, туй, дето съм постигнал, дължа на дипломите си.
97
0
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Интересно за какво ще си говорят с Полковник Марков и двамата нямат пари,виж с Ивелин Михайлов разговора ще е интересен.Единия е построил замъци,другия не е правил колиба за куче обаче ще управлява държава.Разговорите с Костадинов са безпредметни.В БСП и ДПС работата е ясна ако управляват са съгласни.
96
2
 
5
 
! Отговори
aaa преди 1 месец
Какъв кабинет бе хора? ГЕРБ, ДПС и ПП няма да участват, няма чисто технически как да стане кабинет.
95
1
 
10
 
! Отговори
Клоуни чалгари преди 1 месец
Кой ще е Никито Василев или Шнорхела или Барбадоса-плагиат?
94
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До 88. Стига с тази тъna мантра как ако се махнат Борисов и Пеевски и България ще цъфне. Очаквам деня, в който тези двамата няма да ги има, за да разбереш, че нищо в тази територия НЯМА да се промени.
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ке напрайми правителство с чистачките в парламента ако трябва щото има да се вземат едни пари а при следващи избори не се знае дали ще сме в парламента . Те тва каза Тошко и се огледа които също като тях няма да са в следващия парламент и са готови на всичко да има правителство :)))
92
1
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
До 73. Аман от профани, пишещи глу.пости. Парите от ПВУ НЕ СА ЗАЕМ, А БЕЗВЪЗМЕЗДНИ!
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗАЩО Е ЦЯЛАТА ТАЗИ РАЗИГРАВАЩА СЕ ТРАГИКОМЕДИЯ ЧАЛГАРСКА ТОВА ЛИЕ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ