Започват совалките за кабинет, преговорите ще са пред камерите

ИТН се среща първо с хората на Ивелин Михайлов, после с Марков и Чакъров
30 юли 2024 08:00, Петър Бойчев
140
Започват совалките за кабинет, преговорите ще са пред камерите
Снимка БГНЕС

Совалки за кабинет започва днес групата на „Ива такъв народ”, които получиха от президента третия мандат за съставяне на правителство. Разговорите ще са публични.

В 11.00 часа от ИТН са поканили на разговор независимите депутати от "Величие", които са в лагера на Ивелин Михайлов. Това са Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Заявките за кабинет с третия мандат са популизъм. ИТН да върнат мандата

За 13.30 часа е предвидена среща с другите депутати от разпадналата се "Величие" - Николай Марков, Росина Калинова, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и независимият депутат Калоян Методиев.

В 16.00 часа представителите на ИТН ще разговарят с отцепниците от ДПС около Джевдет Чакъров.

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-ото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, написаха в поканата си ИТН.

Президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на кабинет на ИТН. Тошко Йорданов заяви, че се надява до края на седмицата да имат представа дали ще има възможност за съставяне на правителство с третия мандат.

Ще проведем разговорите с партиите в присъствието на медиите. Няма политически представители, които да не знаят, че ако не приемем в законодателството някои закони за Плана за възстановяване и устойчивост и отидем на избори, всъщност, губим всичките пари по ПВУ“, добави Тошко Йорданов. Според него база за здрав разум има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Тези текезесари явно не разбират, че в този раздробен, изпокаран парламент не само че не може да има стабилно мнозинство, но е и вредно и загуба на време да се търси такова. Хич да не се занимават с ялови срещи и преговори за кабинет.
89
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сме ш ник с 2% одобрение къде сте тръгнали бе. Добре, че ГЕРБ и ДПС ви дадоха остналите 2% в последния час на Изборния ден, та да ви набутат в НС, където да саботирате Промяната.
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН са най-големите мошеници и лъжци, чийто конци се дърпат в задкулисие от мафиотизирани фигури (тиквата и пра сето), които искат статуквото да се запази, България да не се развива, да няма антикорупционни закони и мафията да продължава да източва безнаказано държавните финанси непрозрачно!!!!!
87
2
 
3
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Совалките ще последват участа на Чалинджър през 1986 на 100 %!
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чалгара отдавна е контингент на ДС, само си спомнете как хвърляше гюбеци на И.павлов!Спомнете си и как предате ПП-ДБ, както Доган предаде СДС навремето. НС гъмжи на предатели- русолизци и не виждам нищо добро с този подъл народ.
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН да спрат за разиграват жалките си чалгаджийски сценарии и да върнат мандата незабавно! ИТН да не губят времето на цяла България!!!!Всички знаят, че обслужват Борисов и Пеевски.
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямам никакво желание един диванен патриот да ми управлява живота .Слави и сценаристите имат много голяма вина за опростачаването на обществото .
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ако стане правителство , означава, че ДПС ще има 100% управление на дъжавата .
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До къде стигнахме, да ни управляват гАзолизци-чалгари , а ние кротко да си блеем!този народ е жалък и си заслужава съдбата.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега са сценаристите , лека -полека ще ни набутат балет Магаданс за управници .
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв експерт е Тошко за да има самочувствието да управлява . До сега е писал смешки за едно предаване . Ако това е аршина , да поканим Шкумбата , той поне наистина е интелигентен човек .
79
2
 
5
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
ИТН са най-големите мошеници и лъжци, чийто конци се дърпат в задкулисие от мафиотизирани фигури, които искат статуквото да се запази, България да не се развива, да няма антикорупционни закони и мафията да продължава да източва безнаказано държавните финанси непрозрачно!!!!!
78
2
 
7
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Тоше, с кой ще го правите това правителство? Очевадно с ГРОБ и ДПС. Така ли е? Иначе не става. А какво ще кажеш на избирателите Тоше? Че Доган плати за да ви вкара в парламента. Това ли ще им кажеш?
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено че зора е за парите по плана за възстановяване. Да не мислите че им е зор за друго?
76
2
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Шоуто на ИТН се спонсорира от мафията!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Малкия Мук ще ви е финансист, Боевски ли ще е министър на спорта.
74
2
 
4
 
! Отговори
Вън ИТН от парламент преди 1 месец
ИТН, ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" свалиха редовното правителството на Кирил Петков през юни 2022 г. ИТН са жалки лъжци, саботьори, интриганти и предатели!!!! Сега ИТН имитират дейност за уж преговори за съставяне на измислено от тях правителство! Мазни жалки лъжци са ИТН!
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви пари не губим . Плана за усвояване е заем който трябва с лихвите да връщаме . Ние заеми можем и без Брюксел да си вземем . Няколко страни са отказали този заем . Само за усвояване и заеми мислят тия . Тва не е на хубу .
72
2
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
ИТН викат силно "Всички сте престъпници за затвора", а днес "Подкрепете ни" - еми няма как да стане това...***.Я кажете кой спонсорираше вашето Шоу и как обслужвахте всеки - Царя, Костов, Бойко, Първанов, Радев, Гергов.....определено сте леки жени в деформирани мъжки тела!
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато Сви нята и Тиквата не бъдат вкарани в затвора, ПРОМЯНА няма да има !