Започват совалките за кабинет, преговорите ще са пред камерите

ИТН се среща първо с хората на Ивелин Михайлов, после с Марков и Чакъров
30 юли 2024 08:00, Петър Бойчев
140
Започват совалките за кабинет, преговорите ще са пред камерите
Снимка БГНЕС

Совалки за кабинет започва днес групата на „Ива такъв народ”, които получиха от президента третия мандат за съставяне на правителство. Разговорите ще са публични.

В 11.00 часа от ИТН са поканили на разговор независимите депутати от "Величие", които са в лагера на Ивелин Михайлов. Това са Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Заявките за кабинет с третия мандат са популизъм. ИТН да върнат мандата

За 13.30 часа е предвидена среща с другите депутати от разпадналата се "Величие" - Николай Марков, Росина Калинова, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и независимият депутат Калоян Методиев.

В 16.00 часа представителите на ИТН ще разговарят с отцепниците от ДПС около Джевдет Чакъров.

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-ото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, написаха в поканата си ИТН.

Президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на кабинет на ИТН. Тошко Йорданов заяви, че се надява до края на седмицата да имат представа дали ще има възможност за съставяне на правителство с третия мандат.

Ще проведем разговорите с партиите в присъствието на медиите. Няма политически представители, които да не знаят, че ако не приемем в законодателството някои закони за Плана за възстановяване и устойчивост и отидем на избори, всъщност, губим всичките пари по ПВУ“, добави Тошко Йорданов. Според него база за здрав разум има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
15
 
! Отговори
Веднага да връщат ма преди 1 месец
Т. Йорданов, да връща мандата и да не губи "ценно парламентарно време"!
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чалга парти интернешенъл
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тошковците се командват от Сараите и Зайчарника. Всеки нормален човек в България го знае.
67
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направете Шиши министър на мръвките !
66
5
 
6
 
! Отговори
Пропусна преди 1 месец
До ЯдосанПропусна да споменеш ХрВарДските тарикати и съпунчо... сщо Пинокио и Гнома... :0
65
6
 
8
 
! Отговори
ийухб преди 1 месец
До Г557дт На тебе да не ти е изваден мозъка бре??? Точно ПП и ДБ са най простите лъжци и негодници дето само лъжат. От 10 г лъжат българите че ще правят съдебна реформа, и видя как всичките им промени се оказаха *** лук. Съда им отмени всичко. Всеки да прецени какви некадърни юристи са в ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС дето са гласували промените в коституцията. Доказани неграмотни некадърници дето само лъгаха простите софиянци. Как за доказани некадърници от ПП и ДБ правиш реклама???
64
2
 
10
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
Като гледам ямболския късокрак субект, в главата ми се набива приказката "Педя човек, лакът уста". Че ръстът му е педя е безспорно, но цял лакът не е брадата му, а политическата злоба! Пред пРезидентина пелтечеше, че нямали големи различия с ПП-ДБ, като услужливо забрави, че с години изобилно бълваше срещу тях с дъждовалната си машина, добре заредена с органични отпадъци... Колко жлъч и лошотия, изобщо негативна енергия може да се кумулира в туй невзрачно грозно същество!?
63
10
 
5
 
! Отговори
Не си разбрал ... преди 1 месец
До 60. Всъщност ПП/ДБ бяха едни наивни идеалисти, които си мислеха, че ще могат да изиграят мафията зад ДПС-ГЕРБ и да ги използват, за да прокарат антикорупционните закони, но стана обратното - мафията зад ДПС-ГЕРБ изигра ПП/ДБ, гасуваха уж законите и после ги отмениха с помощта на завладяния от тях КС, в резултат, почти всички закони бяха отменени.
62
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше Правителство, при това редовно избрано. Само че тези го бутнаха, защото в това правителство не присъстваха господарите им от ГЕРБ-ДПС. А и Промяната не им даде едни 4 милиарда да ги занесат в Зайчарника.
61
2
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Чалгарите изнасят просташкото си Шоу в Парламента по сценарий, а нисщоингелигентния електорат търпи простащината им!08:43 30.07.2024
60
4
 
5
 
! Отговори
до52 преди 1 месец
Истинската ти коалиция ПП-ДБ управляваше до вчера с ДПС и герб, изпра ги простря ги и ги върна на власт.
59
6
 
6
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
Тези отпадъци мафията ги прати да саботират ангикорупционните реформи на ПП-ДБ! Защото Мафията не може да вирее без Корупция!
58
2
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
Малкото ДПС на Доган или на Пеевски е?
57
1
 
13
 
! Отговори
Ядосан преди 1 месец
Какво правителство с тези жалки карикатури на политици - спящ с пачки и кюлчета, г-н магнитсщи санкциониран за корупция и пране на пари, вулгарни чалгари с простошко шоу и фашагата Копейкин...
56
3
 
13
 
! Отговори
Тошко жабата преди 1 месец
Този недорасляк с жабешка уста Тошко е жалък комплексар и съм ужасен от такива необразовани човечета да цапат политическия живот в България! На китарата Тошко Жабата, Той ще свири, драги гости само за вас,На китарата Тошко Жабата,Той ще свири, драги гости само за вас..
55
4
 
8
 
! Отговори
Хакермакер преди 1 месец
Тошко-тъъъпото, от вас ИТН освен борба и клевети срещу ПП/ДБ, а същевременно гласуване в синхрон с Борисов и Пеевски не сме виждали.
54
2
 
6
 
! Отговори
ИТН саботьори преди 1 месец
ИТН са най-долни предатели на родината и народа! Позорни клоуни и ***.
53
2
 
6
 
! Отговори
Хап преди 1 месец
Тошкооо, Шиши ще те качи и теб на Парапетчето и ние ще пеем:" Уморен е бати Тошко от лъжите си прости, клекна в поза партер да се натътрузи на корен мазен..."
52
7
 
3
 
! Отговори
Лемънс преди 1 месец
ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане торпилират цялата политическа система в България и изливат помия по единствената Реформаторска и истинска Коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България!!!!
51
8
 
3
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
Всички видяха, че освен ПП-ДБ, всички други партии в това НС са ЗА корупцията! ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане- БСП не искат Антикорупционен Закон, НЕ искат реформи!!!!