Вили Лилков: Българският парламент копае политическото дъно

На България ѝ трябва стабилност, категоричен е той
Обновена: 13 авг 2024 21:47 | 13 авг 2024 20:57, Нели Христова
20
Вили Лилков: Българският парламент копае политическото дъно
Снимка: БГНЕС

Има криза в държавата, има криза и в политическите партии. Ситуацията е тежка, включително и с оттеглянето на избирателите от политическата игра. Това, което се случва, е трайно. Прогнозите са, че това ще се задълбочи. Това каза председателят на "Синя София" проф. Вили Лилков в "Денят ON AIR".

На България ѝ трябва стабилност, категоричен е той.

"Четвърта година България е нестабилна политически. Липсват политическо лидерство, липсват силни политически партии. Това, което става в парламента в момента, е срамно. Българският парламент копае политическото дъно. Случайни хора, ниско ниво на политическия разговор, никакви идеи", посочи проф. Лилков пред Bulgaria ON AIR.
Какво търсят избирателите?

"В тази кампания хората трябва да чуят какви предизборни коалиции ще направим, а не с кого няма да се коалираме след изборите. С обиди не се прави правителство. Ние от "Синя България" обявихме, че отправяме апел към всички десни партии за обединение. Това, което ще направим в началото на септември, е да свикаме конференция, на която сме поканили десни партии, консервативни личности, хора с доказана обществена активност. Изграждаме екип. Лансираме хора с кауза", подчерта той.

"Ще си позволя да коментирам бъдещия служебен министър-председател. Непознато лице. Как този човек ще събере екип от политици. Досега се е занимавал с една професионална среда на икономисти, финансисти, контролните органи на Сметната палата. Голяма грешка се направи с "домовата книга", по която се избират служебните премиери. Политиката е преди всичко кауза. Днешните политици непрекъснато се крият. Трябва да бъдем отговорни като гласуваме", настоя  проф. Лилков.

По думите му Столичният общински съвет (СОС) прилича на парламента в България.

"Трудно постигнахме съгласие за председател на СОС, трудно се създаде мнозинство, което да сформира комисиите. Когато работата тръгна, изникна икономическо мнозинство от точно 31 души, които са необходими. То, в разрез със законите, заграби с един свой акт най-важната част от столичната икономика, назначавайки поредните калинки за управители в шестте най-големи общински дружества", коментира проф. Лилков.

Председателят на "Синя София" призова за политици, които не се страхуват да поемат отговорност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Политика
Калин Стоянов: Около нас можем грубо да кажем, че всичко гори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Странно име преди 3 седмици
Вили? Истинското му е Вилхелм, кръстен е на кайзер Фридрих Вилхелм Виктор Алберт Пруски. Вили /Вилхелм/ е потомък на стар буржоазен фашистки род, изнесъл се от тъмносиня София при демократичните бомбардировки на нашите днешин партнъори по демокрация и господари по съвместителство англосаксонците
16
1
 
1
 
! Отговори
грозни комуняги преди 4 седмици
се мислят за вечни левенти
15
1
 
3
 
! Отговори
Д1рто комуне преди 4 седмици
И пенция и заплата влачи
14
2
 
1
 
! Отговори
Рамазан МогамедАкбар преди 4 седмици
Каза ме медалът лму бил общ на БеГето и на Русия.А така.И сега?!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
да си гледа СОС, искаше му се да стане кмет, но не можа, нито дори председател на СОС
12
1
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 4 седмици
На България ,не и трябва какъвто и са било парламент .Дошло е времето в НС да отидат "цвета на нацията" ,а не нейната "***" в по- голямата и част, както и в момента.Нужни са отговорни ,морални и сериозни хора - държавници, които милеят за Родината си .Има ги достатъчно такива ,просто ,не са така "обединени" ,като агресивната,безскрупулно- бруталната войнствена "родова аристокрация" ,която счита участието си в държавното управление ,като задължително наследство ,което им си полага.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Наздраве Вили! Кой ни мрази под нас да лаЗи!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Незнам тоа ром от коя партия но се прави много на учен )
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Волков,то си част от Дъното!!!
8
4
 
3
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 4 седмици
Вили, Мотовили! Прави сечено на добрите идеи в София, само и само да се открои и да подкрепи благодетелите си от Банкя. И с тая партия Синя София къде е тръгнал при все, че е е от Видин. Да прави Син Бял Дунав и да изчезва ако няма да бъде констуктивен. Аман.
7
1
 
6
 
! Отговори
Срам и резил преди 4 седмици
Лили Волков още не е разбрал какво искат избирателите!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВИЛИ ЛИЛКОВ Е ВЗЕЛ ФАМИЛИЯТА НА МАЙКА СИ ЗАЩО ЛИ?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Фашист
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕДИН ОТ ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ Е ШИШИ ЕФЕНДИ
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПРАВ СИ ВИЛИ НО НАШИТЕ САИТОВЕ НИ КАРАТ ДА СЕ МРАЗИМ КАТО НИ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ФИЛИ И РУСОФОБИ И ТАКА НИ НАСТРОИВАТ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГ ДОКАТО ЕДИН ДЕН НЕ СЕ ХВАНЕМ ЗА ГУШИТЕ
2
1
 
1
 
! Отговори
пак този преди 4 седмици
Имаме парламент? Това не са ли схемаджиите, които не могат да се разберат кой да открадне парите на европейските данъкоплатци?
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сал Шишо ке ви оправи и парламенто