Благодарност за оръжията: Русия изпрати на Северна Корея 447 кози

Те ще осигурят млечни продукти на местните деца
14 авг 2024 19:00, Нели Христова
189
Благодарност за оръжията: Русия изпрати на Северна Корея 447 кози
Снимка: БГНЕС

Русия изпрати 447 кози в севернокорейския град Расон. Предполага се, че животните са изпратени в знак на благодарност за оръжията, с които Северна Корея оборудва Русия.

След срещата на върха между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун през юни, на която двамата лидери обсъдиха взаимното сътрудничество, Москва направи подарък на Пхенян.

Русия изпрати 447 кози според съобщение до медиите от руския орган за наблюдение на безопасността в селското стопанство Росселхознадзор.

Козите, които са изнесени от руската Ленинградска област, представляват първата партида селскостопански животни, които Русия възнамерява да достави на Северна Корея. Козите ще осигурят млечни продукти на местните деца, за да се облекчи недостигът на храна в Северна Корея, причинен главно от правителствени политики, като положението се влоши по време на пандемията COVID-19.

По данни на Хюман Райтс Уоч 10,7 милиона от общо 25,9 милиона души в Северна Корея са недохранени, а 18% от децата са с нарушен растеж и развитие поради хронично недохранване.

„В районите и окръзите на община Нампхо в КНДР са изградени козеферми с голям капацитет. В резултат на това е консолидирана фондация за безпроблемно осигуряване на млечни продукти за децата в общината", съобщи същия ден севернокорейската Корейска централна информационна агенция, като косвено потвърди пратката.

Русия се сближава със Северна Корея след пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г. Северна Корея открито подкрепи нападението и беше обвинена, че доставя оръжия, за да помогне на руските сили на бойното поле.

В миналото и Русия, и Северна Корея са отричали твърденията, че Пхенян доставя оръжия или боеприпаси на силите на Кремъл, пише VESTI.

По време на неотдавнашното пътуване на Путин до Северна Корея двамата лидери подписаха споразумение, което ги задължава да си оказват „взаимна помощ в случай на агресия срещу един от участниците" и е част от широкообхватен договор, обхващащ всичко - от образование до селско стопанство и туризъм, според руските държавни медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато Европа и Америка затъват със заеми и се борят с инфлация ,Русия храни света, опрости африкански дългове за милиони долари, а сега раздава и кози, опука Украйна до неузнаваемост , евала , да е жив и здрав Путин
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пърч не им трябва, защото лично слънцето Ким ще ги мине и 447-те
164
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е убаво де...ама нема ли да им пратят и некой пръч за разплод та да мое да има млеко за цела Корея!
163
2
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 3 седмици
До Анонимен 166 Русия си имат собствени господари. Да , те бяха и наши господари 45 години. Правихме всичко безропотно , това което ни кажат. Не можехме да предприемем нищо без тях. Сега изпълняваме всичко от ЕС. Ние без господари не можем. Кво да праиш ? Съдба.
162
1
 
5
 
! Отговори
хахо преди 3 седмици
Кой болен мозък измисли тази простотия?
161
2
 
2
 
! Отговори
Чакай бе преди 3 седмици
Това не е вярно. В Русия гладуват, а хранят корейци. Не може да бъде. Така си спомням и навремето, когато в Русия гладуваха а тук стряха Кремиковци, Мартен, Радомир, Козлодуй и разни такива работи. Но вече поумняхме и ядем банани.
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"В районите и окръзите на община Нампхо в КНДР са изградени козеферми с голям капацитет. В резултат на това е консолидирана фондация за безпроблемно осигуряване на млечни продукти за децата в общината".
159
3
 
2
 
! Отговори
тоти преди 3 седмици
В козите има имплантирани ядрени бойни глави,които дистанционо Путин може да активира в случай на спиране доставките от оръжия от Пхенян ...ха ха
158
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И рога и копита няма да останат от тия козички.
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой знае ли колко Години, научни изследвания, екперименти и Пари е нужно за селекцията на порода високо млеконадойна к:::оза, о:::вца, к::::рава... или зърно от пшеница, царевица, слънчоглед??? Не, не знаете?!
156
0
 
1
 
! Отговори
звучи много логично преди 3 седмици
представляват първата партида селскостопански животни, които Русия възнамерява да достави на Северна Корея.
155
6
 
3
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 седмици
"Който се смее последен, се смее най добре." Шъ видим кво шъ е в Бг до 5 години...
154
2
 
5
 
! Отговори
баба ви преди 3 седмици
Укриват ги от кадировците в Ахмат
153
3
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 седмици
Всеки турист и Радев да вземат по една шепа зърно да нахранят козите...ха ха ха ха или ще ядат камъни
152
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До :) ПОНЕ СИ ИМАТ СОБСТВЕНИ ГОСПОДАРИ ,А НАС НИ КОМАНДВАТ КРЕВАРЕ ГОВЕДАРЕ И КОЗЯЦИ
151
7
 
8
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
В народна Демократична Република - ха хааа - Корея е рай. Моля всички Русофили да я посетят и там да останат за по-дълго.
150
7
 
10
 
! Отговори
ГЬОБЕЛС преди 3 седмици
ЕВАЛА НА НАТОВСКИТЕ ФАШИСТИ ДОРИ ПО ФАШИСКО НЕ ЛЪЖЕХМЕ ТОЛКОВА
149
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** как са нацелили бройката - не 450, не 500, а 447 - ще каже човек, че са обърнали цената на козите по някой банков курс.
148
5
 
12
 
! Отговори
БАБА ДОРА преди 3 седмици
КОРЕИЦИТЕ ПОНЕ КОЗИ ИМАТ, А НАШИТЕ ГОСОДАРИ ИЗБИХА ВСИЧКИТЕ НИ ЖИВОТНИ, И НИ ОСТАВИХА ГМО
147
1
 
6
 
! Отговори
Айти Брокеров преди 3 седмици
ае и кво, руснаците ше забавят и ким с парите , а? некак си очаквано, нали?през това време индиеца и китаеца се чудат що им беше да правят 100 млрд обща сметка в брикс.