НС не включи райския газ при наркотичните вещества

Симидчиев призова за крайност - да се криминализира
Обновена: 14 авг 2024 15:55 | 14 авг 2024 15:55, Инна Ангелова
18
НС не включи райския газ при наркотичните вещества
Снимка: БГНЕС

Парламентът не включи райския газ (диазотния оксид) в списъците с наркотични вещества по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Предложението беше внесено от Корнелия Нинова от "БСП за България" и група народни представители.

При гласуване, проекторешението беше отхвърлено с 68 гласа "за", 31 "против" и 65 "въздържал се" с аргумента, че т.нар. райски газ не е наркотик и затова не може да бъде включен в списъците с наркотични вещества.

Ивайло Митковски от ПП-ДБ коментира, че няма как едно вещество да бъде включено в даден списък, когато то не отговаря на критериите.
Александър Симидчиев от ПП-ДБ отбеляза, че има две решения - едното е да забранят за всички физически лица продажбата на райски газ в Закона за здравето, второто е да обявят райския газ за наркотик.

“В момента губим време, вместо да приемем промените в Закона за здравето, посочи той.  Ако искаме да бъдем още по-крайни, можем да го криминализираме между първо и второ четене в Закона за здравето”, добави Симидчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: НСнаркотицирайски газ
Още от Страната
Дори новите вагони не могат да изкарат БДЖ от миналото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Емили Тротинетката преди 3 седмици
Браво дупетатии супер атлантици сте обичам ви
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Държавата пълни бюджета с пари от райски газ. Как да го забранят?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Упояван съм с райски газ при операция на десния бъбрек - много хубавко си заспах и си сънувах разни парапетки, белобрадови козили и се събудих тъкмо на кОрнинова - какво по-хубаво от това?Няма как да знам за привикването, защото само като се сетя за "самодивите" от "съня" ми, и съм твърдо ЗА забраната - бихте ли причинили това на децата си?
11
2
 
5
 
! Отговори
aa1820 преди 3 седмици
Продажници лобисти - законите за наркотици трябва да са като в Саудитска Арабия - на площада със сабията през врата. Който иска наркотици да ходи в Америка
10
2
 
5
 
! Отговори
А преди 3 седмици
сега гласоподаватели, видяхте ли коя партия е защитник на обратните и наркоманите? За N-ти път ПП ДБ.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КАКВО Е НАРКОТИЧНО ВЕЩЕСТВО?? КЪМ КОЕТО ИМА ПРИСТРАСТЯВАНЕ. МОЖЕ ДА Е ДЕПРЕСАНТ ИЛИ СТИМУЛАНТ. КЪМ РАЙСКИЯ ГАЗ МОЖЕ ДА СЕ РАЗВИЕ ПРИСТРАСТЯВАНЕ. ФАКТ.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕМИ, ЗА КРИМИНАЛИЗИРАНЕ СИ Е.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Еее браво бе, то оставаше и да го включат. Но заради хора с пари но без много много багаж в главата, които демонстративно си позволяват да го използват(че и докато шофират) може да го ограничат достатъчно, че нормалните хора също да страдат. Както стана с много други неща. Веществата не са лошото нещо, а комерсиализацията. Опасно е когато попаднат в неподходящи ръце.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно има политически чадър над търговията...иначе логика няма!
5
1
 
4
 
! Отговори
Изумен преди 3 седмици
Какъв райски газ, герб кметовете на Варна, Бургас,Пловдив и Пазарджик бяха на кокаин над пет години и никой не ги преследваше, въпреки сигналите. Проф Любо Спасов има цяла клика кокаинозависими управители на държавни агенции и държавни болници, никой нищо не прави, тръгнали с райски газ да се занимават. На Гешев и на Калин Стоянов не могат едно проба за наркотици да направят
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Селскостопанските магазини по тая логика са дилъри на дрога а BASF най-големият производител в светът на наркотици. Щото те произвеждат веществата от които се произвежда N2O.С толко умни хора в България е цело чудо че имаме ток и вода.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ох, получавам мигрена само като им чуя аргументите. Нямало как райския газ да бъде счетен за наркотик - не отговорял на критериите. А кой определя критериите? Иначе конституцията може да променяме от днес за утре, ама критериите, о, да, критериите - те са издялани в камък!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е то на Симидчиев всичко му е наркотик..
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как ще го включи, като техни фирми внасят райски газ? Заведенията по морето да не са на случайни хора? Плащат си на депутати да ги пазят със закони.