Владимир Малинов за Чирен: Не са установени нарушения

Към настоящия момент по договора няма никакви извършени действия
14 авг 2024 11:47, Гергана Попова
6
Владимир Малинов за Чирен: Не са установени нарушения
Снимка: БГНЕС

Не са установени нарушения и всички законови изисквания са спазени. Към настоящия момент по договора няма никакви извършени действия - никакви строителни дейности по сондажите, няма актуване на такъв тип дейности, няма предявени искания за плащания от страна на изпълнителя към "Булгартрансгаз", съответно няма извършени плащания. Това каза министърът на енергетиката Владимир Малинов по време на брифинг. По думите му, към този момент няма никаква възможост за нанесена финансова щета към дружеството.

"Както вчера, така и за в бъдеще ще оказваме пълно съдействие на правораздавателните органи на България и ЕС по отношение на извършваните проверки. Адмирирам и приветствам проверката на ЕП, защото обществената поръчка, която е предмет на проверката - проектът за разширение на газохранилището на "Чирен", вече е била обект на проверка от Агенция "Държавна финансова инспекция", който е компетентният орган на територията на България", добави Малинов.

Изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Кирил Равначки зяви, че е осигурен пълен достъп до информацията, касаеща проекта за разширение на подземното газохранилище в Чирен.

"От страна на ръководството и служителите на "Булгартрансгаз" бе оказано всякакво съдействие относно този проект. Предвид сериозния обем данни протоколирането и записа на цялата предоставена информация отне повече от 10 часа. От страна на ГДНП и МВР беше изразена благодарност към дружеството за пълното съдействие. Предвид течащата и в момента проверка не бих могъл да дам повече детайли по случая", добави още той.

Вчера Европрокуратурата влезе в офисите на "Булгартрансгаз". Проверки е имало още в София, Сливен и Козлодуй.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Общество
Проф. Радулов: Протестът на полицаите е незаконен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Народ преди 3 седмици
Ха,ха!Няма нарушения, ***, никакви, никъде.Кьовеши се чуди, как да си запълва времето, та праща проверки.Тия ни мислят нас народа - за ***!
3
0
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш, преди 3 седмици
нашенски патент! НЕма нарушения, ама е тотал щета! Тва го можем само ниЯ!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много ясно, че българските независими органи на Пеевски не са установили никакви нарушения. Нали затова са независими - от тях нищо не зависи. Каквото каже Пеевски.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ами сега, какво ще прави доносникът на цветанов, надяваше се поне субсидия да получи на изборите, пак ще е в миманса