Калин Стоянов: Няма да позволя политическа намеса в МВР

Министърът каза, че има хора, които не искат той да е на пост
Обновена: 16 авг 2024 12:11 | 16 авг 2024 11:28, Инна Ангелова
88
Калин Стоянов: Няма да позволя политическа намеса в МВР
Снимка: БГНЕС

"На 14 август народният представител от ПП-ДБ Божидар Божанов си е позволил да се обади на директора на Дирекция "Киберпрестъпност" и да се интересува от материали, по които се работи в службата, и е държал сметка защо колегите са си свършили работата", каза на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Нямат право да звънят на служителите и да ги питат, по какви сигнали работят, както и да им държат сметка - защо са си свършили работата. Петков, Денков, Божанов и компания не искат аз да остана на поста министър на вътрешните работи, защото съм гарант, за това да не допускам подобно вмешателство в структурите на ведомството. Няма да го позволя", заяви Калин Стоянов.

"Ето така работят тези хора – звънят, търсят информация и притискат служителите, заяви министърът. Съгласно Конституцията, народните представители имат само и единствено право да задават въпроси чрез председателя на Народното събрание, на които да получат писмен или устен отговор. Не е предвидено и нямат право да звънят на служителите и да ги разпитват по какви сигнали работят, както и да им държат сметка защо са си свършили работата", каза Стоянов.

"Няма да допусна да има политическа намеса в МВР", категоричен бе Стоянов.

По думите му, трябва да се прави разлика между свобода на словото и сайтове за разпространение на фалшива информация и манипулация. За свобода на словото може да претендира този, който застава зад думите си и със собственото си име, и не се крие зад фалшиви и манипулативни сайтове, каза министърът. Ако Божанов е за фалшивите новини и за сриването на журналистическата професия само, за да се домогне до някакъв изборен резултат — да си решава сам проблема. Това не е проблем на МВР, заяви той.

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи награди 59 служители на МВР и на други институции, и доброволци, включили се в овладяването на пожарите в страната. Церемонията се състоя в сградата на министерството.

"Благодаря за смелостта, куража и безкрайния професионализъм", каза Калин Стоянов на наградените.

Снимки от награждаването вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: министърМВРпост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
11
 
! Отговори
До 37 преди 1 месец
Всъщност в единия край са служителите, които му вярват, а в другия хората, които не виждат НИКАКЪВ резултат от работата на МВР. Кое се подобри? Катастрофите, трафикът, престъпността? Незаконния хоспис в Банкя, организираната престъпност, кражбите, корупцията, прикриването на престъпници от полицаи, купуването на гласове?Тоя министър не е там да прави лесен живота на полицията, а за да подобри работата на полицията в името на хората.
41
3
 
8
 
! Отговори
Единственото решение преди 1 месец
е преосноваване на държавата (по думите на Възраждане)! Всички държавни кръвопийци вън и назначение след конкурс и детектор на лъжата!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото,което все още може да спаси МВР е,вкаването в ЗМВР на текст за гарантирана мандатност за всички ръководни длъжности,освен в строго регламентирани случаи !
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Питам се - Голямо питане се питаш, та чак не можеш и да си отговориш. Ако назначат някакъв нефелник, тогава пак ела попитай.
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП/ДБейците са смешни хорица. Сами правят неща, които после водят до загуба на електората. Интересен е и въпросът дали всички с имената Божидар Божанов, Божидар БожанКов и подобно звучащи са толкова неадекватни. За Мирчев няма смисъл да говорим, там и без думи всичко е ясно.
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това човече излезе много нагло, той въобще не знае какво прави. Да спреш сайт който те критикува като използваш качеството си на вътрешен министър и заповядаш това на подчинените си които ръководят службите които се занимават с това ги няма и в Северна Корея.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 42 - Някои сте се разболяли от променливата болест Като става един човек, няма нужда да го сменят с друг, който не става, само и само да се изреждали партиите.
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересна работа, Тъпокирието го предложи, сега пък бил на Борисов. Чий е като последно?
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То че е политически назначен е всеизвесно, поне нека направят така че на две години да години да се сменят от всички партии да са мвр министри, не може 20 години само герб да държи всички позиции
33
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, че колегите му го ценят. Обидите на дежурни сульььо-пульооовци за дребни цантчета нямат никакво значение. Калин Стоянов си е на мястото и, ако не остане там, ще е защото не е удобен на някои политици.
32
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е !
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ЕДИНИЯТ КРАЙ МИНИСТЪР НА КОЙТО ВЯРВАМЕ НИЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР- В ДРУГИЯТ КРАЙ ПРО РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ И ТЕХНИТЕ ПРОКСИТА ПАРТИИ ВЕРНИ НА КРЕМЪЛ- ОГРАБИЛИ И ОПОЗОРИЛИ ДЪРЖАВАТА- ВИНОВНИ ЛИ СМЕ ДА- ПОЗВОЛЯВАМЕ ГО!
30
8
 
13
 
! Отговори
--- преди 1 месец
калин стоянов е опулен картофчо
29
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НА ФОНА НА КРАДЛИВИТЕ КРЕМЪЛСКИ ПРОКСИТА КАЛИН СЕ ОТЛИЧАВА И ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ МИН НА МВР ЗА ДА ПОВЯРВАМЕ ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА ЧЕСТНИ!
28
7
 
17
 
! Отговори
до 23 преди 1 месец
Той и шефът му Тиквата навремето правеше така. Ходеше, следван от ми сир коте и слугинските телевизии и се снимаше пред всеки труп. И така 150 пъти. Въпреки, че нито едно от тези 150 убийства не беше разкрито.
27
2
 
17
 
! Отговори
Обществена тайна преди 1 месец
МВР е политизирано да пази властта , а не народа !
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиционерчето на Тиквата. Помним кой пребиваше студентите зад Колоните. И русата милиционерка садистка помним.
25
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НА ФОНА НА ДЕД ДАНМАДЖАН И НЕГОВИТЕ ГОСТИ- ВИДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ- АФЕРИСТИ ПУДЕЛИ И ЕВРАЦИ КАЛИН Е ЧОВЕКЪТ КОЙТО ОБЕДИНЯВА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР- АХ ДАМАДЖАН
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МВР - специалисти по политически маркетинг и реклама.
23
6
 
15
 
! Отговори
Не си познал преди 1 месец
Сбогом Калине!