Калин Стоянов: Няма да позволя политическа намеса в МВР

Министърът каза, че има хора, които не искат той да е на пост
Обновена: 16 авг 2024 12:11 | 16 авг 2024 11:28, Инна Ангелова
88
Калин Стоянов: Няма да позволя политическа намеса в МВР
Снимка: БГНЕС

"На 14 август народният представител от ПП-ДБ Божидар Божанов си е позволил да се обади на директора на Дирекция "Киберпрестъпност" и да се интересува от материали, по които се работи в службата, и е държал сметка защо колегите са си свършили работата", каза на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Нямат право да звънят на служителите и да ги питат, по какви сигнали работят, както и да им държат сметка - защо са си свършили работата. Петков, Денков, Божанов и компания не искат аз да остана на поста министър на вътрешните работи, защото съм гарант, за това да не допускам подобно вмешателство в структурите на ведомството. Няма да го позволя", заяви Калин Стоянов.

"Ето така работят тези хора – звънят, търсят информация и притискат служителите, заяви министърът. Съгласно Конституцията, народните представители имат само и единствено право да задават въпроси чрез председателя на Народното събрание, на които да получат писмен или устен отговор. Не е предвидено и нямат право да звънят на служителите и да ги разпитват по какви сигнали работят, както и да им държат сметка защо са си свършили работата", каза Стоянов.

"Няма да допусна да има политическа намеса в МВР", категоричен бе Стоянов.

По думите му, трябва да се прави разлика между свобода на словото и сайтове за разпространение на фалшива информация и манипулация. За свобода на словото може да претендира този, който застава зад думите си и със собственото си име, и не се крие зад фалшиви и манипулативни сайтове, каза министърът. Ако Божанов е за фалшивите новини и за сриването на журналистическата професия само, за да се домогне до някакъв изборен резултат — да си решава сам проблема. Това не е проблем на МВР, заяви той.

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи награди 59 служители на МВР и на други институции, и доброволци, включили се в овладяването на пожарите в страната. Церемонията се състоя в сградата на министерството.

"Благодаря за смелостта, куража и безкрайния професионализъм", каза Калин Стоянов на наградените.

Снимки от награждаването вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: министърМВРпост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То хубово че бяха пожарите да хванеш малко тен от пушека иначе си беличък като бебешко дупе,Това нещо ходило ли е в казарма, нещото дето не позволява политически никой друг освен от Герб???
21
6
 
19
 
! Отговори
До никой преди 1 месец
Не е работа на министъра на вътрешните работи да се снима пред всяко горящо храстче.А да отговаря как "брат" Галев влезе в страната" Как Гайтански и Вълка напуснаха България току преди да ги обвинят,кой е заподозрян за убийството на Алексей Петров,къде се крие Пепи Еврото и жив ли е изобщо,кой уби Нотариуса и още ,и още.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не го спирайте сайта- на него няма нищо ново, нищо интересно- елементарен и просташки- едва ли ще го чете някой!
19
10
 
7
 
! Отговори
Не го спирайте! преди 1 месец
До Калинчо,- не си струва даже да се поглежда- не го спирайте- там са стари публикации- като тоя сайт има хиляди!
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До никой17 и като се е отзовал та какво , ПР с черната тениска и ланчето, да го видяхме с лопатата , аре немаме нужда от такива отзовали се
17
9
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Гаврата с ППДБ-тата продължава всеки ден. На изборите макс 10% :))))))))))))))))))))
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох,Божей,нямал да позволи, той,нямал да позволи,той където е политически поставен
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевската намеса *** в тон с баш "честния" , ще горите и двамата скоро време
14
5
 
13
 
! Отговори
Калинчо, преди 1 месец
Ти един сайт не можеш да свалиш."Ново начало'" отново е качен.***!
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да знаете, че в киберпрестъпност на МВР работи синът на Мартин Божанов нотариуса. Така че смятайте за какво опг става дума. Стоянов да си подготвя показанията.
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти вече си я позволил, бе слуга на Тиквата и Пра сето. Нали затова те инсталираха.
11
6
 
20
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
То винаги е имало политическа намеса бе. То в съд и прокуратура, които уж са независими има, та в едно министерство ли няма да има?! Че този самият е политическа креатура. Нямал да позволи, че кой си ти бре аланкоолу???
10
8
 
19
 
! Отговори
Калин.ката преди 1 месец
С бе ти позволи 7 годишно деца да убиват полицаи от "Специализираните полицейски сили".Политиката я остави на други.Не я разбираш?Между другото Стоянов вчера каза,че няма данни ,че Мавродиев и Гайтански са напуснали страната.Днес излизат снимки ,как Вълка се плицика на плаж в Гърция.Толкова за компетентността на този.
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ама ти си политическата намеса
8
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слугинажа му към Пеевски върви с пълна сила. Новото начало изглежда показа мутренски похвати от 90те - демонстриране на сила, цензура и милиционерски репресии. Пеевски и антуражът му върнаха държавата 40 години назад. Това им е "новото начало".
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дръж фронта, Калине, мъжко момче си, че насреща ти са яко окопали се безделници и нагаждачи. И няма да мирясат, докато не те отстранят, пречиш им.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яко са го навели.
5
12
 
14
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Друго и не може да се очаква от провалилите се във всяко отношение Харвардски възпитаници! На тях все някой им е крив , а не виждат че вината е у тях! Просто не мога да разбера що за хора са , вместо да замълчат и покрият заради ала бала с машините , кеша , пудела с пачките , оскането за свои хора навсякъде , продължават да говорят! Що за наглост?
4
8
 
20
 
! Отговори
Какво по- преди 1 месец
Точно няма да позволиш? Че то всички служби са политизирани, бе ланец.до сега имаше време да направиш промени, ама се стиска до мазната гръд на шопара!
3
9
 
12
 
! Отговори
Гол преди 1 месец
Тогава се въздържай на всяка цена и от политически коментари!