Слави Василев: Нестабилност, докато Радев не се включи активно в политиката

Бойко Борисов е последният мастодонт в политиката, няма кой да го измести
16 авг 2024 20:43, Елка Василева
63
Слави Василев: Нестабилност, докато Радев не се включи активно в политиката
Снимка: архив, БГНЕС

Краят на Делян Пеевски е налице. Това каза пред БНР политологът Слави Василев и коментира: "Той вижда, че глътката, която си беше приготвил, се оказа по-голяма от неговата уста - и по отношение на председателстването му на ДПС, и по отношение на амбициите му. Всичко това се сгромолясва под краката му. Краят на г-н Пеевски е налице, бъдете сигурни в това. Процесите, които ще започнат да текат - и по отношение на ДПС, и по отношение на вътрешнополитическите процеси - предвещават неговото постепенно, а може и внезапно изчезване от българската политика", каза Слави Василев.

Още по темата
Според политолога Пеевски "губи ракетата носител, която го е носила". "Струва ми се изключително любопитно кой ще гласува за Пеевски, ако не е купеният вот. Той нито е популярна фигура, няма никакъв рейтинг и не е в състояние да предизвиква симпатия сред широката българска общественост, по-скоро предизвиква обратното".

Очевидно прокуратурата в България работи под командата на Делян Пеевски, посочи Слави Василев и коментира: "Той се опитва да премахне враговете си, защото е в битка с Ахмед Доган за ДПС. Хубаво е тези хора да се хванат за гушата, за да може кирливите им ризи да излязат на бял ден и обществото да се убеди за пореден път, че тези хора нямат място в политиката. ... Това е възстановителен процес".

По думите на Слави Василев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е "последният мастодонт в политиката, който държи лостовете на управление на държавата, и няма кой да го измести".

"Пеевски ще бъде изместен, Доган ще се погрижи за тая работа. Но Борисов няма кой да го измести, освен президентът Румен Радев. Докато Радев не реши да се включи активно в българската политика, Борисов ще продължава да управлява индиректно или директно и това предвещава политическа нестабилност. Докато Радев не се включи, политическата нестабилност ще продължава да е движеща сила в българската политика. Единствената политическа фигура, която може да измести ГЕРБ от първото място, е Радев, няма друг на дадения етап".

Политологът заяви, че гарантира, че на предстоящите избори през октомври Румен Радев няма да се включи със свой политически проект.

Василев прогнозира, че след предсрочните избори няма да има стабилно управление. "Може някаква коалиция да се яви, но няма да е стабилна, но или ще е доминирана от Борисов, или ще е някакво друго мнозинство, но няма да е стабилно".

Според него политическата конюнктура пред кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева е по-добра от тази, която беше пред досегашния - Димитър Главчев.

"Президентът успя да финтира конституционните промени, т.е. да намери изход от този ситуация, като назначи за служебен премиер човек, който очевидно не се нрави много, съдейки по реакциите от последните дни на г-н Пеевски", каза Слави Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от Политика
Запрянов: Военната помощ за Украйна я доставяме чрез авиационен и жп транспорт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този Слави да се скрие за малко. Ежедневно се изявява по телевизиите. Започва да омръзва. Преди да си отвори устата се знае на чия страна ще застане. Дайте да чуем нови коментатори.
44
0
 
2
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 3 седмици
Възхищавам се на оптимизма и наивността на Слави Василев.Не знам защо си е внушил(освен ако няма вътрешна информация от Посолството), че Радев ще направи партия и"ще ги помете всичките"...Всички управляващи са проект на Козяк 16,а за контролираната опозиция нещата са ясни от години.България може да оцелее само с диктатура,за съжаление. ДемокраДцията и сЛободията изглежда не виреят успешно по нашите географски ширини.Но пък територията е важна за господарите,а не населението...
43
0
 
3
 
! Отговори
Разочарована преди 3 седмици
Много хора възлагахме надежди на Радев.Май, пак, наивно, виждахме в него - новия спасител. Уви! Явно, той има други приоритети.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДО СЛАВИ И КОЙ СЪЗДАДЕ ТАЗИ НЕСТАБИЛНОСТ И ЗАЩО НЯМА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ ЗАЩОТО ЕДНИ ОВЛАДЯВАТ ДЪРЖАВАТА БЕЗНАКАЗАНО КОЙ КОГА И КАК МОЖЕ ДА И ПОПРЕЧИ НЯМА ТАКЪВ НЯМА ТАКИВА ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ТЕЗИ БОГОИЗБРАНИ СЕЯТ ХАОС ОМРАЗА РАЗДЕЛЕНИЕ БОГАТЕЯТ А НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ СЛАВИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ЩЕ МИ КАЗВА
41
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
аз не залагам на радев тои е летец не е политикан за два мандата не инсценирареферендум за нато и ес ами ние няма да спрем да се караме за това членствотои подкрепя проекта 3 морета а аз не го подкрепям бази на нато в българиявоиски оръжие това не ми харесва мишена сме отвсякъде така че не залагаитетолкова на радев
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега разбирам защо искате Юмруков да "изхвърли" ГЕРБ- останалите партии са негови ПРОКСИТА- НАЛИ?!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Децата на БГ олигарси- рожби на Кремъл искат БГ диктатор едноличен владелец- като в Рашистан- те в ЕС в имоти за милиони откраднати от банки в БГ ние в мизерията на БРИКС и ЕВРАЗИЯ- безправни и роби- те милионери и милиардери- ние роби- славчо бегай в Раша- ние в ЕС
38
5
 
1
 
! Отговори
тоти преди 3 седмици
Ако сравните бай Тошо с Бойко ,ще разберете,че това е един и същ стил,метод или как там го наречете,който се прилага за се държи определена маса в услуга,а друга в подчиненив...т.е. ,,разделяй и владей''.Привидно гледаш ни лук ял ни мирисал,а един вади лука/бърка в огъня/ а друг го пребира и продава,те тъка пито платено и ,,вълка сит и агнето цяло''.Сами виждате колко му е морала на нашия,дай му там 100лв и ще тича да гласува та си чупи краката,а колко е да раздадеш 5-10 мил,а 500х.да са твойте?
37
1
 
8
 
! Отговори
aно преди 3 седмици
Тоя слънчасъл лин е???? Илииии някой му шушне в ушенце нещо??????
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
гаджето на летеца пак се изказа.
35
1
 
11
 
! Отговори
Праведен преди 3 седмици
Тоя да не е слънчасал !
34
1
 
14
 
! Отговори
адолф преди 3 седмици
Тоя юноша бледен дали чете коментарите тука?
33
1
 
16
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 3 седмици
На Радеф пуделчето пак се е разджафкало.Явно пак са му модхвърлили шепа Педигрипал.
32
1
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 седмици
Шшшш де си бре Радевски борсук.Чета коментарите и само се смея.Браво юнаци, Радев кокарджата хорошутката е виновен
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 28, местан опита същото, дори партия направи, изключиха го от ДПС и всичко свърши
30
2
 
14
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ... преди 3 седмици
ОЩЕ МАЛКО ЩЕ КАЖЕ ЧЕ ПУТИН ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ИМА СТАБИЛНОСТ.... ТОЗИ Е ЗА АРЕСТУВАНЕ...
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заглавието? " Нестабилност ДОКАТО РАДЕВ Е В УПРАВЛЕНИЕТО на държавата!" Тук Алена позна, имаше такова предвиждане.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПЕЕВСКИ НАПРАВИ НАЙ- ГОЛЯМОТО ДОБРО НА БГ КАТО РАЗЦЕПИ ДПС НА АГЕНТ САВА. ПОКЛОН!!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имаше един генерал, обесен от правителството преди 9.9.44, заради предателство в полза на Русия.Дали това ще е съдбата и на някой друг генерал?
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТОЗИ КАКВОТО Е КАЗАЛ, ВСЕ ОБРАТНОТО СТАВА. ИСТИНСКИ ПРОРОК.