Запрянов: Военната помощ за Украйна я доставяме чрез авиационен и жп транспорт

МО е предоставило военно-техническа помощ на Украйна, съгласно решението на НС
16 авг 2024 15:42, Гергана Попова
49
Запрянов: Военната помощ за Украйна я доставяме чрез авиационен и жп транспорт
Снимка: БГНЕС

През страната ни минават войски и техника на различни членки на Алианса за участието си в различни учения. Превозът на военна техника и опасни товари касае не само помощта на Украйна, а целия внос и износ на българската отбранителна индустрия. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов от парламентарната трибуна.

"По темата със скандалния клип – не, не съм информиран. Същият клип не е разработен и обсъждан дори в ръководството на Информационния център, не е уведомена и дирекцията в Министерството на отбраната", каза Запрянов от трибуната по време на днешния парламентарен контрол.

По думите му, мерките, които са взели, са довели до до освобождаване на директора на информационния център.

Според Запрянов повишаването на общественото доверие към Въоръжените сили, както и на престижа на военната професия е основен приоритет в информационната и медийната политика на Министерството на отбраната.

Запрянов отговори на депутатски въпрос, отправен към него от народния представител от „Възраждане“ Златан Златанов, който поиска информация за това минават ли през Русе и Дунав мост опасни товари, включващи оръжие, бойна техника и взривни вещества, както и как се гарантира безопасността на живущите в близост до транспортните трасета.

Ресорният министър разясни, че Министерството на отбраната е предоставило военно-техническа помощ на Украйна, съгласно решението на парламента, включваща и опасни товари, но тя се превозва единствено с въздушен и железопътен транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подводница ли пращат
19
3
 
37
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Бг е заплатила между Шест и Седем Милиарда Лева (3,5 Млр. Евро) за закупка на Западно въоръжение и вече Шеста Година все още не е получила НИЩО!!!!!!!!!!!, но затова пък раздаваме и разпродаваме нашето, което се оказа, че по нищо не отстъпва на Западното, с изключение на.... високата Цената на западното!!!!!
18
1
 
36
 
! Отговори
? преди 1 месец
Туй дърто куку докога ще го държа на този пост? Толкова ли няма кой друг да сложат или идеята е всички "управляващи" из Европа да приличат на Байдън?
17
1
 
34
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Лично да ви стигнат същите оръжия!
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разграден двор
15
1
 
21
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
Сега им обещаха стипендии на курсантите. Ами нали всеки студент за една бригада в САЩ или другаде ще си ги изкара. Хем свят ще види, ще се забавлява. А и може да си работи докато учи, което ще си му е осигурителен стаж. Курсанта ще чисти , лъска , строи амфитеатри, гаси пожари, ще го ползват за какво ли не за по- малко пари. И накрая ще има правото да си плати за това - да си купи стаж:+)))) Сещате ли се що нямате кандидати ?
14
3
 
21
 
! Отговори
Ако не са преди 1 месец
бруталните и заробващи договори, поне една трета от курсантите да са си хвърлили рапортите още утре. Това го знам от преподавател от НВУ в Търново. Всеки студент може да премисли, да си смени специалността, да си вземе дипломата и да иде по света след завършването..... Само и единствено курсанта дължи пари обаче. Да де,ама държавата само за него ли е харчила пари? Едно инженерно или медицинско образование да не е евтино? И кой ще си заложи бъдещето при тези кожодерски условия?
13
1
 
22
 
! Отговори
Така е преди 1 месец
Курсант - медик, безплатно медицинско образование при пълна държавна издръжка в прекрасния град Варна, гарантирано кариерно развитие във най- добрата здравна институция в страната - ВМА. С всичките опции за специализации и т. н. И все пак - от обявени 20 места прием са влезли само 13 ?!?!? НЕ ВИ ЛИ ИДВА НА УМ, ЧЕ НЯКЪДЕ НЕЩО КАРДИНАЛНО Е СБЪРКАНО?
12
2
 
20
 
! Отговори
СТАТУТА преди 1 месец
На курсанта е противоконституционен!!!! Ефективно е лишен от основното си право на труд! Служиш, ограничен си, а не ти се брои за стаж.А ако почнеш да работиш, ще те уволнят и ще ти искат нечовешка неустойка. Каквато впрочем само от курсанта се иска, от никой студент. Е- ЖЕЛАЕЩИ ДА ГИ ПРАВЯТ *** *** НЯМА!!!!
11
8
 
6
 
! Отговори
Супер клип беше преди 1 месец
Хей, младеж - ти си фрустриран?!? Всички те дразнят, никой не те разбира? Иде ти да си отместиш на света,А?! ЕЛА ДА ТЕ ВЪОРЪЖИМ!!!
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Защо - Защото е длъжна да дава отчет, все пак харчи народни пари, а не от личните си сметки.
9
2
 
39
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
Власта дразни народа като споделя факти за помоща за хунтата в Киев.Точно в този момент.
8
1
 
33
 
! Отговори
Приема?!? преди 1 месец
За военните училища е провал. Генерален провал. В НВУ обявяват втори допълнителен прием. Там остави, в калта на никой не му се гази. Ами и за морското училище(!!!!) желаещи няма и от прием 73 влязоха 55. Сега се опитват да ги събират допълнително. Във въздушното има останали свободни места за двама пилоти. ДАЖЕ И МЕСТАТА ЗА МЕДИЦИ НЕ СА ПОПЪЛНЕНИ -ОТ 20 СА ВЛЕЗЛИ 13. Това питайте , и каква е причината - не за клиповете на душевно импотентни и умствено безплодни пиари....
7
3
 
41
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Помагаме на терористи според немски и американски медии
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откачалки.Дават на укрите,за да стрелят после по АЕЦ-ве.Ако гръмнат цялата Галактика ще си замине после от ядрена война.Укрите точно това искат.Да взривят Галактиката,защото са под влияние на зли сили.
5
1
 
27
 
! Отговори
Вещ преди 1 месец
Има дни, в които самолетите кацащи на летище София да през пет десет минути.
4
6
 
50
 
! Отговори
Конфуции преди 1 месец
Украйна е агресор според последните военни действия, защо подкрепяме агресори и се превръщаме в спонсори на терористини държави?
3
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори не е длъжен човека да обяснява какво и как доставяме, това трябва да е военна тайна
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А съгласно решение на НС колко е помощта за България и кога ще я видят бължгарите?
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на магистралата всеки ден също конвои от коли и каминои.