СГП ще извърши проверка по сигнала на Горица Грънчарова-Кожарева

Сигналът съдържа данни, свързани с избора на служебни министри
19 авг 2024 19:15, Красимир Ангелов
165

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заместник председателят на Сметната палата и предложена за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева подаде днес, 19.08.2024 г., сигнал за оказван й натиск в хода на процедурата по сформиране на проект на служебно правителство, съобщиха от пресслужбата на Прокуратурата на Република България.

Сигналът съдържа данни, свързани с избора на служебни министри, които Горица Грънчарова-Кожарева е осъществила в периода от 9 до 19 август 2024 г.

С оглед на изложените твърдения и изискванията на НПК предстои компетентната Софийска градска прокуратура да извърши проверка, съобщиха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от Политика
Йорданов: Ще трябва да оправим кашата, която забъркаха ПП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 седмици
КЪКЪВ СИГНАЛ БЕ,ТАЗИ ЖЕНА КОЯТО ГО Е ПОДАЛА,ПЪРВО ТРЯБВА ДА Я ОСВИДЕТЕЛСТВАТЕ,ДАЛИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗОБЩО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ И БЕШЕ ПЪЛНА ПОДИГРАВКА СЪС БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ,ЧЕ БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
151
1
 
4
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
И кой ще и оказва натиск след като всичко зависи от президента?Че той може и да не одобри и служебния кабинет предложен му и от този,с когото депутатите ще я сменят на поста и да ги застави обратно да променят Конституцията и той да си посочва служебен премиер който си прецени.Само дето няма да го направи щото е отговорен,а на негово място все щях да отказвам докато не гласуват старото положение.Е,затова не съм на неговото място,предпочитам бира да има и музиката да свири.
150
1
 
5
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 3 седмици
Тази да не си е въобразила,че ще уплаши президента?Предишния главен прокурор нали отправи питане до Конституционния съд с мотиви,че не трябва да има недосегаеми хора.И какво му отговориха оттам по отношение на президента по време и след мандата му?Сега след този умен ход най-вероятно ще я сменят в Сметната Палата и без това е просрочена като мандат.То е ясно,че няма как да разследват президента,но кого ще разследват мълчание и хората си мислят,че ще е президента.
149
2
 
7
 
! Отговори
Опулена преди 3 седмици
Изперкулясалото бабе Горица как не се усеща, че Пеевски яко я е пробил?
148
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Горица да хваща гората... останалия цирк дори не заслужава коментар
147
3
 
9
 
! Отговори
анонимен64264 преди 3 седмици
коя си ти *** кукло ,от една седмица се завъртя иметоти и вече си голямата работа,до вчера никой не беше чувал за тая коза
146
18
 
5
 
! Отговори
С И С преди 3 седмици
Евала на Кожарева!!!Как го начука на президентчето което Прави Ала-Бала с ПП(Палавите П....и) и не вдига самолета ...вече.
145
6
 
13
 
! Отговори
Фалшименто! преди 3 седмици
Тази май е неадекватна, първо каза, че нямало натиск, после някой и задейства бутона и си промени мнението на 180 градуса. Добре, че не стана премиер! И тя не знае къде се намира горката с тази нестабилна психика!
144
1
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
:):):)П:)Казах ли ви още преди два дни,че Киро и охраната му къде изпотрепаха всички гърци в този скучен бар Ахинос излизат?:):):)А между другото от достоверен източник знам,че Ивайло Белгиеца докато момчетата са го ръгнали с ножа се е напикал.След това боя с палките код кафево:):):)
143
3
 
6
 
! Отговори
Странно преди 3 седмици
Може да е административно нарушение, но не е престъпление, така наречения "натиск"! Горица сама каза, че никой не я е заплашвал! За какъв натиск бълнува тази женица. Ама не ги избирай такива плашливи и страхливи премиери бре, Радев! Премиерът трябва да е Лидер с устойчива психика, а не като Горица да трепери като лист!
142
4
 
12
 
! Отговори
Няма такова престъпл преди 3 седмици
Няма такова престъпление като натиск": Доц. Киселова за сигнала на кандидат-премиера до прокуратурата. Това "политически натиск" е новата измишльотина на мафията зад ГЕРБ-ДПС за СПЛАШВАНЕ на тези депутати, които искат информация!
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Цайсатия Вампир му дават глигански заповеди и тича като кокошка по покварената прокуратура! Българи, да изринем Глигана и Тиквата
140
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подлогата на Глигана Горица Кождерова! Мачкай Радев, изрини Глигана и Тиквата
139
3
 
15
 
! Отговори
Отвратен преди 3 седмици
Горицеее, кой те манипулира и ти пусща фитилите ***, булко? Какъв ще да е този "натиск", като никой не те е заплашвал?! Просто сте "обсъждали". Ти на това "натиск" ли му викаш? Амчи те и полицаите осъществават "натиск" върху президента и върху тиб с протеста си, а те даже са и въоръжени!!!!
138
4
 
15
 
! Отговори
Алоо, Прокуратурата! преди 3 седмици
Заплахи нямало, имало политически натиск. А има ли в Наказателния кодекс, престъпление политически натиск? Или прокуратурата сега ще го измисли?
137
3
 
3
 
! Отговори
винету преди 3 седмици
До и какъв 137. Ако не ти е ясно, сегашното служебно правителство продължава с министър Калин Стоянов! Така че, май си сбъркал кой на кого бръкна в ауспуха. Глу.пак.
136
8
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 седмици
До 132 анонимник. Напротив, излезе много серт и стабилна жена и дълго ще я помним с ясната си и твърда позиция. За разлика от анонимен оххлюв като теб, когото наистина никой няма да помни.
135
1
 
2
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
До 145. Имаш предвид радеф, нали?
134
14
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 3 седмици
Тази жена страшно ми се издигна в очите. Държеше се много мъжки и си отстояваше позицията безпрекословно, защитена с много силни аргументи. А рундю беше като нaсpaн пред нея с жалките си опити да се наложи.
133
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най - слабия ни държавник от 1396!