Слави: Влизаме в конституционна криза заради партиите в сглобката!

От ИТН ви казахме, че са глупави, некадърни и престъпни, пише той
Обновена: 19 авг 2024 12:43 | 19 авг 2024 12:43, Нели Христова
100
Слави: Влизаме в конституционна криза заради партиите в сглобката!
Снимка: БГНЕС

Минути след като президентът Румен Радев отказа да подпише указ за съставяне на ново служебно правителство, тъй като не желае в него да участва министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, Слави Трифонов заяви, че конституционната криза, в която влизаме, се дължи на "партиите в сглобката". Той изброи и кои са най-големите лъжци в политиката.

Още по темата

Ето какво пише Трифонов:

Днес, се случи нещо, което не бяхме преживявали като общество. Днес, президентът отказа да подпише указ за назначаване на служебния кабинет начело с Горица Грънчарова, заради сериозни съмнения за политическо овладяване в предложения кабинет и, съответно, съмнение за честността на предстоящите избори и така страната влиза в конституционна криза. В конституционна криза! Нека, поне веднъж, ние като граждани, си дадем сметка защо се случи това. Конституционна криза има, защото партиите в управлявалата „сглобка“ промениха Конституцията в частта за служебните кабинети. ППДБ в коалиция с ГЕРБ и ДПС отнеха възможността Президентът да съставя служебен кабинет и съставиха списък от евентуални служебни министът-председатели, всички с ярка политическа окраска, от които да се избира. Това е така наречената "домова книга". Всъщност, с тези промени ППДБ, ГЕРБ и ДПС се опитаха да овладеят бъдещите служебни правителства. И напълно естествено и логично се стигна до сегашната ситуация.

Ние от "Има Такъв Народ" още тогава казахме, че тези промени са глупави, некадърни и престъпни. И още нещо. Предполагам помните, че същата "сглобка" направи две брутални политически назначения в Конституционния съд. Там бяха инсталирани съдия Белазелков, представител на ППДБ и госпожа Десислава Атанасова, представител на ГЕРБ. В следствие на това, Конституционният съд се държа като партиен орган и блокира отмяната на поправките в Конституцията.

Нека ви задам един лесен въпрос. До промените в Конституцията имало ли е някога проблем със съставянето на "служебните кабинети"?  Не, никога не е имало. Защото Конституцията, преди тези глупави промени, беше перфектна по този казус. А спомняте ли си в какво самовлюбено самохвалство бяха изпаднали „сглобкаджиите“, когато забъркаха тази юридическа каша? Колко бяха доволни от себе си? Колко от т.нар. „либерални“ медии бълваха славословещи дитирамби по това вредно решение? Едва ли сте забравили. Аз със сигурност не съм.
Затова, когато някой ви спомене „конституционна криза“ или се възмути на тема „политическа криза“, винаги помнете имената на най-срамните „лъжци“,  които промениха по най-срамен начин българската Конституция.
Те са:
Христо Иванов,
Кирил Петков,
Асен Василев,
Бойко Борисов и
Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от Политика
Лена: Топката се връща в Народното събрание
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе тази конституция да не е свещена крава, че никой не дава да я пипнат, само ПП са заинтересовани от промяната й?! Значи престъпленията на досегашната мафия във властта са много солидно защитени и бетонирани от тази конституция! Всеки път щом засегнат въпроси за промени в Конституцията, вият на умряло и политици и медийните им клакьори:)))
87
0
 
8
 
! Отговори
А вие сте шутове ! преди 3 седмици
И циркаджии ,още не сте престъпници защото не сте стигнали до баницата ! Мразя марионетките ! Като е толкова кадърен дългия да върви във Нар Събрание не да им дърпа на тошковците конците тариката !
86
0
 
8
 
! Отговори
БТВ излъчи......... преди 3 седмици
Тръгнал бях аз,Бойко Борисов заедно със Слави Трифонов на кино да гледаме филм и изведнъж срещаме абсолютно СЛУЧАЙНО Иван Костов......................Случайно си станал висаджия,мултак,сикаджия Станислав Трифонов,успокой се,то е видно че си страхливец,ревльо,паникьор номер 1 измежду българите и по случайност от СЕЛО си станал част от отбора на престъпниците..............Личи ти КЛОУНЕ
85
10
 
4
 
! Отговори
THE BEST преди 3 седмици
Жаждата за власт на тези петима - лъжци е безкрайна....... Иначе браво на Слави!
84
3
 
13
 
! Отговори
Това преди 3 седмици
Го казва "човека" който повреди със жаргонната си безумна чалга едно поколение! Браво юнак! Забогатя за сметка на безумната си музика и комплексари сценаристи. Гледай си здравето, пази си парите за старини и по тихо че вече не се чуваш! А когато се опомниш поискай прошка за глупостите които продуцираше.
83
1
 
7
 
! Отговори
хм преди 3 седмици
влизаме, защото имаме шофер и други неграмотници на позиции. защото три пъти те избират и ти дори не се явяваш да пложиш клетва! тази жена постъпи достойно. нищо че този небръснатия, вечно мазен и с влажен поглед не струва нищо. да идва Костов!
82
3
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Това го казва СЛАВИ-то което издъни няколко правителства само защото така му наредиха ? Смях в залата ..... по долен лъжец от този и Борисов няма
81
1
 
5
 
! Отговори
Питам само?! преди 3 седмици
МВР на Пеевски ли е?
80
1
 
12
 
! Отговори
Борисов е виновен!!! преди 3 седмици
Борисов създава КРИЗА в България!!! Съюзил се е с г-н Магнитски и ни напред, ни нозад!
79
8
 
23
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 3 седмици
ГЛЕДАЙ СИ ЧАЛГАТА,ЧЕ ОТ ДРУГО НЕ РАЗБИРАШ !
78
5
 
17
 
! Отговори
венци преди 3 седмици
Мутри в униформи изкарани от крадците от ГербДпс са окупирали центъра.В сряда вечерта всички пред министерството на Пеевски.18 30 ч-всички на протест.
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато закон се прави за определена ситуация, а не въз основа на принципи последиците са катастрофални. Когато се променят текстове от конституцията, основен закон, върховен закон, за да може да се извлече полза от определена ситуация, а не въз основа на принципи кризата е конституционна!
76
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те са съюзниците на Трифонов: Христо Иванов,Кирил Петков,Асен Василев,Бойко Борисов иДелян Пеевски.
75
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички платени крадци на Пеевски се включиха на абразурата да плюят президента. Браво господин Президент Ви е ударихте шута на Доказаните унищожители на България.
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ние имаме нагледен пример докъде докарват държавите клоуните-политици. Акъл не давай по-добре.
73
4
 
15
 
! Отговори
Емо преди 3 седмици
По Конституция -- от последната промяна / Президента има право да предложи от 10 човека МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ , но няма право да дава акъл за министри....
72
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
най-срамните лъжци, които промениха по най-срамен начин българската Конституция:Христо Иванов,Кирил Петков,Асен Василев,Бойко Борисов иДелян ПеевскиПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2024/08/19/slavi-vlizame-v-konstitucionna-kriza-zaradi-partiite-v-sglobkata.617436
71
4
 
16
 
! Отговори
Краси преди 3 седмици
Жив ли е тоя *** на бандитите?
70
16
 
9
 
! Отговори
f преди 3 седмици
дали е чалгар или не, няма никакво значение! Всичко, което е написал, е абсолютен факт! Промените на конституцията, касаещи служебните кабинети бяха насочени, не срещу институцията президент,а срещу лицето Румен Радев. Естествено, когато чрез властта, превиш опити да мачкаш някой, вземаш и недодялни решения, и твориш абсолютни тъпотии. Боко и Шиши, са ясни, но да видим сега пишман дИмУкратитИ, какво ще измучат по въпроса
69
13
 
14
 
! Отговори
До Слафчо преди 3 седмици
Мдаааа Славчо , точно тия са ,ама народа гласува за тях, а не за чалгата,Копейкин и какати Кори прибавете и половин Величие и вие си направете една сглобка и да видим докъде ще я докарате, а ти нямаш право да се оплакваш и съдиш другите от диванчето,защото когато беше пръв ти какво направи?... абсолютно нищо...zero...