Асен Василев: Не президентът, а Слави Трифонов създаде ПП

Конституционна криза в момента няма, смята той
21 авг 2024 09:07, Нели Христова
118
Асен Василев: Не президентът, а Слави Трифонов създаде ПП
Снимка: БГНЕС

Конституционна криза в момента няма, важното е, че промените в Конституцията направиха така, че вече нямаме Луи XIV – един човек, т.е. президентът, да решава всичко, свързано с назначаването на служебно правителство.

Това каза пред Би Ти Ви съпредседателят на ПП и бивш вицепремиер Асен Василев.

"България вчера плати 1 млн. лв. на турската държава, а днес ще плати още 1 млн. лв. за договор, сключен по време на служебен кабинет. И ще плаща така 13 години наред", каза Василев, визирайки договора между "Булгаргаз" и "Боташ", сключен по времето на служебния кабинет на Гълъб Донев.

Според Василев по време на промените в основния закон ПП-ДБ първоначално предложили действащото правителство да остане, докато се провеждат изборите, но останалите не се съгласили.

Няма проблеми според него управител или подуправител на БНБ да стане служебен премиер, проблемът бил, че не може после да се върне обратно в БНБ. Проблемът с връщането на Димитър Главчев в Сметната палата възниквал не от това, че е служебен премиер, а външен министър, каза той.

А председателят на НС е последният възможен избор, ако другите не сработят, смята Василев.

Асен Василев коментира още, че не е прецедент президентът да не издаде указ за назначаването на някого и даде за пример случилото се по време на клетвата на новите конституционни съдии, когато Росен Плевнелиев напусна залата и така бойкотира Венета Марковска.

"Калин Стоянов се превърна в човек на Пеевски в момента, в който преби хората и се видя кой го защитава", заяви Асен Василев, припомняйки протестите срещу избора на ръководство на футболния съюз.

"Можете да си смените мнението на един човек, когато го видите в действие и е бил на поста", мотивира се Василев за промяната на отношението на ПП-ДБ към Калин Стоянов.

"Не ни е създал президентът, всъщност ПП ни създаде Слави Трифонов, който отказа да прави правителство преди 3 години", каза още Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Общество
Възможността Калин Стоянов да остане министър е изчерпана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те от ПП-ДБ толкова бързаха с промените в конституцията. Трябваше да станат преди ротацията за да може председателя на парламента да стане служебен премиер. Хитро замислено...но пак греда.
66
0
 
17
 
! Отговори
До 85 преди 3 седмици
И сега какво? Ники няма да пътува.... Атанас Атанасов Гнома няма да вземе един чувал компенсации при пенсионирането му през септември като шеф на НС, или накратко сметките им излезнаха без кръчмар. Гнома трябваше да стане шеф на НС и да удари тавана на пенсиите, като стане 8 - мия човек в България с пенсия над 4000 лева. Греда! Хахахахахаха
65
2
 
22
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
ПП-ДБ никога не са планували да има ротация. В записа сами си го казват. Идеята бе кагато Денков подаде оставка и Росен Желязков да подаде оставка като шеф на парламента. Поста му го заема генерал Атанасов ротацията не се случва и отиваме на избори със служебен премиер Атанас Атанасов. Това бе целия план на ПП-ДБ. Да ама Желязков не подаде оставка и нещата адски се объркаха. Те затова свалиха Желязков, за отмъщение.
64
10
 
3
 
! Отговори
По-точно преди 3 седмици
До 80. Спрете наркотиците на Шиши и Боко!
63
12
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
България не е бедна държава, а окрадена от кръга на ДПС-ГЕРБ! 12 години наред ГЕРБ лъгаха народа да "затяга коланите", а ТЕ си раздаваха в края на годините гигантски бонуси на тъмно!!! Разликата между ГЕРБ и Продължаваме Промяната е, че ГЕРБ се облагодетелстваха с милиони левове лично техния кръг само, а Продължаваме Промяната и Асен Василев ги раздаваха на НАРОДА, вдигнаха заплати и пенсии!!!!
62
4
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
След първия мандат на сглобката, герб се държаха според подписаното споразумение, докато алчните за власт ППДБ всячески се опитваха да продължат да крадат. Факт.
61
3
 
9
 
! Отговори
До 73 преди 3 седмици
"ПП-ДБ не са очаквали, че ДПС-ГЕРБ ще тръгнат веднага да свалят правителството" ха ха ха А какво са очаквали ПП-ДБ от тези които те наричат мафия, задкулисие, овладяна държава, модела ГЕРБ-ДПС???? Ха ха ха сигорно сами да тръгнат към затвора може би са очаквали. От ПП-ДБ май вярват, че ако отворят вратите на затвора, престъпниците сами ще влязат там??
60
14
 
9
 
! Отговори
Истината!!! преди 3 седмици
До 67. Денков подаде оставка, защото това беше част от плана за ротация на ГЕРБ и ПП-ДБ. Според споразумението, Денков остана начело на кабинета точно 9 месеца! След което тази позиция трябваше да бъде заета от Мария Габриел. Но ГЕРБ започнаха да шантажират ПП-ДБ, като искаха изведнъж да променят условията на споразумението с ПП-ДБ! Денков и Габ.иол трябваше просто да си разменят местата! Но ГЕРБ исщаха да овладеят и двете позиции за нея - и премиер, и министър на външните работи и да изхвърлят
59
4
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Промените на про'с'таците от ППДБ в Конституцията доведоха до това, че тези 12 - 1 най-важни поста в държавата вече ще се заемат от политически марионетки, а не от професионалисти. ППДБ рушат България за личен интерес. Факт.
58
15
 
4
 
! Отговори
Демократичен паяк преди 3 седмици
Ще гласувате за ПП-ДБ мама ви глупава селяни мазни! Никакъв ГЕРБ повече! Ако трябва под строй ше ви наричаме да ходите да гласувате!
57
2
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 3 седмици
След всичкия резил който сътвориха с изменението на Конституцията, тоя харвардски измамник и шарлатанин има наглостта да излиза и да говори, че нямало вече Луи 14-и!
56
2
 
8
 
! Отговори
До 63 преди 3 седмици
Очите на хората виждат само това, което мозъка може да разбере. ГЕРБ бяха в Брюксел на среща относно изборите на ЕНП. Опреснете паметта си, проверете фактите и тогава коментирайте! Не лъжете хората с фалшиви данни!
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асен Василев има къса памет, или лукавство, именно президентът Радев/ДС, инсталира случайниците и неможачите от ПП в политиката, едва след това Слави се провали и те яхнаха държавата.
54
1
 
8
 
! Отговори
Кукунелченце, преди 3 седмици
никой нормален българин не се интересува от мнението на меката китчицЪ измамник и крадец Асенка Ококорената,колкото и да го натрапваш на хората.Ми$&ирките на донос.бг сте в дъното на дъното.Този сайт пропада с часове,не с дни.Отдавна задминахте пропадналите ПИК, Близзз, ФаТки.Бг, ТелеГаф,Глобитал,Медияплюл и Дир.Ник.бг. Единственото смислено нещо от съществуването на този пробит сайт са коментарите на съфорумците,които вие така яростно и демократично цензурирате в унисон с евроGейските ценности!
53
10
 
5
 
! Отговори
Фактите не лъжат! преди 3 седмици
Кръгът на ГЕРБ станаха милионери с ДПС! Асен Василев им направи показно как можем да имаме европейски доходи и пенсии вместо постната пица на ГЕРБ!!!! Когато даваш пари за пенсии, за заплати, за образование, за здравеопазване, това не са пари, които не могат да бъдат откраднати, както при ГЕРБ! Те отиват при хората и се връщат ОБРАТНО В ДЪРЖАВАТА с данъците, така се намалява неравенството, създава се средна класа. Това е Европейският модел!!!!!
52
2
 
7
 
! Отговори
ами преди 3 седмици
"Няма проблеми според него управител или подуправител на БНБ да стане служебен премиер, проблемът бил, че не може после да се върне обратно в БНБ."Че кой нормален заемащ този пост ще иска да става служебен премиер за 3 месеца и да се прости с шефското място в БНБ?Промените в Конституциятя премахнаха "Луи XIV",но след това замириса на кафевичко... да се молим на този или онзи от "домовата книга" и всеки има ПРАВО да отказва,за това изобщо бяхте ли помислили или най-важното беше да няма ЛУИ......
51
3
 
5
 
! Отговори
Поли Психоза преди 3 седмици
ПП -ДБ гласуваха ли оставката на кабинета Денков? ПП-ДБ заявиха ли на пресконференция че няма да подкрепят кабинет начело с Мария Габриел? Кой ли е виновен че сме отново със служебен кабинет? ГЕРБ естествено и Пеевски!!
50
1
 
7
 
! Отговори
Не разбирам защо преди 3 седмици
изобщо дискутирате ПП ДБ? Явно са много симпатични на мнозинството след като вдигнаха заплатите и умножиха инфлацията! Колкото повече мъчиш българина толкова повече те обича! Робска психика и мазохизъм! Държавата се срути а балъците още не са разбрали!
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асене, започна да лъжеш през къра, бре момче! Запри се малко, че ще ти хвръкнат очите!
48
8
 
6
 
! Отговори
Само ПП ДБ преди 3 седмици
Герб ДПС са мафия! Само ПП ДБ мисли за младите хора!