Асен Василев: Не президентът, а Слави Трифонов създаде ПП

Конституционна криза в момента няма, смята той
21 авг 2024 09:07, Нели Христова
118
Асен Василев: Не президентът, а Слави Трифонов създаде ПП
Снимка: БГНЕС

Конституционна криза в момента няма, важното е, че промените в Конституцията направиха така, че вече нямаме Луи XIV – един човек, т.е. президентът, да решава всичко, свързано с назначаването на служебно правителство.

Това каза пред Би Ти Ви съпредседателят на ПП и бивш вицепремиер Асен Василев.

"България вчера плати 1 млн. лв. на турската държава, а днес ще плати още 1 млн. лв. за договор, сключен по време на служебен кабинет. И ще плаща така 13 години наред", каза Василев, визирайки договора между "Булгаргаз" и "Боташ", сключен по времето на служебния кабинет на Гълъб Донев.

Според Василев по време на промените в основния закон ПП-ДБ първоначално предложили действащото правителство да остане, докато се провеждат изборите, но останалите не се съгласили.

Няма проблеми според него управител или подуправител на БНБ да стане служебен премиер, проблемът бил, че не може после да се върне обратно в БНБ. Проблемът с връщането на Димитър Главчев в Сметната палата възниквал не от това, че е служебен премиер, а външен министър, каза той.

А председателят на НС е последният възможен избор, ако другите не сработят, смята Василев.

Асен Василев коментира още, че не е прецедент президентът да не издаде указ за назначаването на някого и даде за пример случилото се по време на клетвата на новите конституционни съдии, когато Росен Плевнелиев напусна залата и така бойкотира Венета Марковска.

"Калин Стоянов се превърна в човек на Пеевски в момента, в който преби хората и се видя кой го защитава", заяви Асен Василев, припомняйки протестите срещу избора на ръководство на футболния съюз.

"Можете да си смените мнението на един човек, когато го видите в действие и е бил на поста", мотивира се Василев за промяната на отношението на ПП-ДБ към Калин Стоянов.

"Не ни е създал президентът, всъщност ПП ни създаде Слави Трифонов, който отказа да прави правителство преди 3 години", каза още Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Общество
Възможността Калин Стоянов да остане министър е изчерпана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От едно 32%, когато бяхте отделно ПП и ДБ, сега заедно успяхте да захапите 24%, а псоледно паднахте на 14% и вероятно, ако имате 10%, ще трябва курбан да правите. Вие сте бита карта. ИТН и Величие ще имат повече от вас на следващите избори. За Възраждане да не говорим.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асен, вие с Киро кога купихте ВОЛТ на Ананиев партията? Слави вика ни създаде. Лъжец!
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Асен изплиска легенаааа Хахахахахаха Слави ги създал, ама друг път. Международния измамник Асен лъже повече от poммм.Хахахаха
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Можете да си смените мнението на един човек, когато го видите в действие и е бил на поста", мотивира се Василев за промяната на отношението на ПП-ДБ към Калин Стоянов." - Да се чете - Не знам кого наемам за работата, но ще се оплача от него, след като се прецакам ... Дайте ми възможност, да наемам още подобни хора и да ги правя министри.
23
0
 
7
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 3 седмици
излиза еся да направи контра "Не аз, а Алексей Петров!", а те пък за благодарност го поръчаха.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Марш от България екскурзиянти такива,точно мистър Кеш ви дпкара
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямаше дори доблестта да си признае, че омацаха Конституцията от злоба към Президента, който публично изразили недоволството си от тях и техните делавери и предателство към избирателите.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
че вече нямаме Луи XIV един човек, т.е. президентът, да решава всичко, свързано с назначаването на служебно правителство.-----Смoтaняци. Първо, президентът е избран от народа на избори, а не е роден за този пост. Народът му е гласувал доверие, поне за 5години. Второ, той назначаваше служебно правителство за кратък срок, колкото да се стигне до решаване на политическата криза в която сте набутали страната. Трябва да убедите избирателите да ви дадат доверието си и служебният кабинет изчезва.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шпеков как е ръга ли та редовно принцвсо
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Според Василев по време на промените в основния закон ПП-ДБ първоначално предложили действащото правителство да остане, докато се провеждат изборите, но останалите не се съгласили."..................А само няколко реда по-горе се хвали как президентът нямало еднолично да съставя служебен кабинет. Ако предложението им беше минало, ПП щеше да управлява с години в условията на политическа криза без да са печелили редовни избори.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само лъжи от вас ,помним кои ви рекламираше колко сте гениални
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 12 Бойко няма как да отстранен много избори минаха той има все 24...25%или най много от всички партии
15
3
 
8
 
! Отговори
САЙМЪН ЦИПИС преди 3 седмици
ВЯРНО Е ЧЕ СЛАВИ ГИ СЪЗДАДЕ .
14
5
 
9
 
! Отговори
Катарзис преди 3 седмици
Кокора е едно мафиотче,нищо друго.
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гад крадлива,Слави ви свали от власт , мушеници
12
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само фактът, че кокорчо, идиотчо и зеления чорап вият срещу вътрешния министър ми е достатъчен с две ръце да подкрепям Калин Стоянов и да искам да остане на поста си. А тоя хасковски педерун гел е под всякаква критика, няма нещо дето да е казал и да е истина. Предизборно каза, че няма да се взимат никакви заеми а парите ще дойдат от спрени кражби. Помните ли?
11
11
 
6
 
! Отговори
Свобода преди 3 седмици
Асен Василев е кърлеж в очите на родния българин, родният българин, който по-далеч от Одрин не е ходил (там ходи за евтини турски ***), който още вари ракия, коли прасета, бие жена си, не може да напише две думи без грешка, дори на родния си език, защото друг така и не знае, завършил е средно или висше, ама не знае какво точно какво.
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Плащаме миларди на турската държава точно заради Кокорчо и Кирчо,защото се направиха на треснати и не отвориха сметка тип К в Газпромбанк.Американският си е по-скъп от турския,защото идва от по-далече.Докараха ни такива с двойно гражданство,за да създават хаос.Откак цъфнаха ние вързахме да ходим все по избори.Преди нямаше хаос поне докато имаше служебно правителство,но и там ПеПето оcpa.
9
5
 
22
 
! Отговори
Майора преди 3 седмици
Който и да ви е създал ПП, няма значение , вие за нищо не ставате Василев! Още повече след скандалните разкрития за искане овладяване на службите и цялата власт в страната и аферите ала бала с машините , кеша , пудела с пачките и прочие! За нищо не ставате , да не изброявам и защо!
8
3
 
13
 
! Отговори
Кире Бобовдолецо преди 3 седмици
Всички се отричат от това позорно бащинство.