Нинова: Кризата се задълбочава, обвини БСП в задкулисие

Никой не вярва в честността на изборите
Обновена: 21 авг 2024 14:10 | 21 авг 2024 14:10, Инна Ангелова
25
Нинова: Кризата се задълбочава, обвини БСП в задкулисие
Снимка: БГНЕС

Народният представител от БСП Корнелия Нинова не остана безучастна към политическата криза и коментира, че тя се задълбочава. В социалната мрежа Facebook Нинова допълни, че никой не вярва в честността на изборите.

“Всеки иска да има влияние в служебния кабинет, за да си гарантира служебни гласове с ала- бала”, казва още в съобщението си Нонова. Според нея задкулисието се прегрупира -  доскорошни врагове безпринципно се прегръщат срещу доскорошни партньори, за да си гарантират властта.

Нинова беше категорична, че в критичните моменти, в които е България, БСП винаги са имали "ясна и категорична позиция”, допълват от “Фокус”. Депутатът изрази тревогата си, че в партията в момента се случва точно обратното -  Вигенин, Гуцанов и Зафиров не говорят от името на партията, а от свое име. Това е така, защото нито един партиен орган не се е събрал, обсъдил и взел решение за позиция.

Нинова каза, че парламентарната група се информира главно от медиите какво се случва. 

"Изпълнителното бюро за четвърто заседание не събира кворум. Вчера са присъствали 6 души от 18 души. В заседанията му участват външни хора, които не са членове. Същото е и положението с Националния съвет. Последното му заседание се проведе без кворум и с участието на лица, които нямат право да са там", каза Нинова.

Тя допълни, че по-тревожното е "какви позиции еднолично или задкулисно формират триото Вигенин, Гуцанов, Зафиров".

За отказа на президента да подпише

"Президентът отказа Указ за правителство “Грънчарова" и призова НС да попълни спешно "домовата книга" с кандидати за премиер. Зафиров и Вигенин веднага плонжираха и заявиха, че подкрепят президента. Да, ама на другия ден Гуцанов обяви, че БСП няма да послуша президента и няма да участва в попълването на “домовата книга". И ни в клин, ни в ръкав съобщи, че БСП ще внесе нови поправки в Конституцията", казва още в съобщението си Нинова.

Тя риторично попита дали някой не дърпа конците на Вигенин, Гуцанов, Зафиров и ги нарече “самозванци”, които дърпат БСП към задкулисието, срещу което тя се е борила.

“Нито веднъж не си позволих позиция, която не е одобрена от Изпълнителното бюро и парламентарната група, въпреки постоянните внушения, че управлявам партията еднолично”, пише още Нинова.

"Скъпи социалисти, вземете се в ръце и сложете нещата на място. Винаги помнете, че вие сте партията, а не ръководството, което и да е то. Трябва да се свика конгрес, който да констатира оставката ми и да се премине към пряк избор на председател. Да продължи отчетно-изборната кампания и да се изберат нови ръководства по места", каза Нинова.

Тя каза, че временното ръководство стопира процесите, за да продължи по-дълго безвластието.

Нинова завърши с предупреждение, "за да не останете излъгани и да не позволявате да ви манипулират.  Силата и решението е във ваши ръце".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Политика
Петър Славов: Горица Кожарева беше под много силен натиск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 3 седмици
Тая как се нареди барабар с критикарите, които изключваше смело! Хич не и пука за БСП! Сама си даде оставката ,а сега плюе партията си!
18
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 3 седмици
Кой обра касата? Признай си.
17
1
 
3
 
! Отговори
ПОП ГРУЮ преди 3 седмици
Бравас на боркинята против комунистите и партията им столетница!!Да знайш БПЦ медал ще ти окачи на шията,задето успя да се справиш с тая нечестива червена напаст и да я занулиш!!Ти си истински професор епидемиолог по справяне с червената чума!Хвала на такъв виден политик,който успя с две голи ръце да очисти тази зараза от политическата сцена на България.Идните поколения ще изучават опитът и усилията ти в спасението на БГ от чумата на века!!Амин!
16
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
До Анонимен Вече няколко пъти . ПИСНА ми да подава оставки . Да кандидатства за Гинес с тези оставки .
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Помня едно време Нинова как разправяше, че БСП е сериозна партия, има си конгрес там се обсъждат нещата и се излиза с решения. Като гледам сега вече е друго. Вчера четох пак некой бивш член на партията да разправя, че изходът бил в лявото. Я съберат 4% я не
14
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
тази жена няма ли да спре . Нека погледне резултата от изборите преди да узорпира партията и последните . Върнете я . Не ни трябва БСП
13
0
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 3 седмици
БСП се нуждае от лидер от ранга на Михаил Миков с отлична юридическа и алкохолна подготовка.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма нужда от БСП в парламента. Това е партия *** като ИТН и Възраждане . Само харчат пари от бюджета и нищо градивнио за държавата не вършат, а саботират с интриги усилията на можещите да изградят правова държава.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зафира *** кат невидял, Гъцката лайква
10
1
 
10
 
! Отговори
дедо ви преди 3 седмици
тая дето беше в ала бала с кико до като пращаше патрони до Полша ама *не знаела че са за Украйна* говори за задкулисие хаха търси внимание завалийката
9
2
 
15
 
! Отговори
УжасТ преди 3 седмици
Ако БСП не спечели, значи изборите са били нечестни. Това е според Нинова.
8
3
 
8
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Марш на село да копаш с мотиката :)))
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей, не спря да вряка тая. Нинова, никой не те слуша вече. Никой не те иска. Никой не ти обръща внимание. И така трябва да бъде.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крушовската *** не обеща ли да изчезне и да се скрие?
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
нинова - след мен и потоп
3
2
 
12
 
! Отговори
Петя преди 3 седмици
Млъкни,млъкни ,държавата се разпада като партията ти . Млъкни,всичко до което се докоснеш се разпада.Коя си ти ,каква си,какво си направила за България за тия 30 години за България?; Нищо освен да лъжеш у да плетеш интриги
2
2
 
13
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 седмици
Успокой топката защото ще получиш инсулт от злоба , за власт и пари !!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре Нинова, но преди малко Главчев каза, че никой няма съмнения, че изборите били честни. Ти ли си права или Гламчев и ще поискаш ли оставката му?