Петър Славов: Горица Кожарева беше под много силен натиск

Не може да стои държавата в това висящо положение
21 авг 2024 22:20, Гергана Попова
28
Петър Славов: Горица Кожарева беше под много силен натиск
Снимка: БГНЕС

Не може да стои държавата в това висящо положение. Политиците са в ситуация, в която няма яснота какво следва по така разписаните промени в Конституцията. Това каза за БНР адвокат Петър Славов, бивш депутат, граждански активист.

"Сведохме разговора до т.нар. домова книга, да се молим на определени хора дали ще се съгласят да изпълнят конституционните си задължения. Самото право на отказ е дискусионно за всички кандидати и е доста странно за подобна висока отговорност, чест, да се подхожда с изумителни извинения – че роднините не се съгласявали да поеме поста, примерно", добави още той.

Петър Славов вижда "екзотични предложения" за решения, които предполагат поне месец-месец и половина време за попълване на вакантните длъжности от "домовата книга".

По думите му, само по себе си оттеглянето на една личност не е решение и добави още, че въпросът е кой се номинира и с какъв интегритет е.

"Видимо Горица Кожарева беше под много силен натиск, когато подаваше списъка на президента и си разменяха тези реплики. Ако е имало упражняван неправомерен натиск върху нея, тя не е трябвало да чака процедурата и фиаското по нея, а да сигнализира прокуратурата преди това", допълни още Славов.

Като един от вариантите за изход от сегашната ситуация адвокат Славов посочи сегашният кабинет да бъде преназначен, но с нов вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Общество
Възможността Калин Стоянов да остане министър е изчерпана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Има типичната физио преди 3 седмици
номия на леличка калинка парашутист. Как пък не се познавали и не била политик но точно пък Калинл няма алтернатива. Естествено че има натиск - това затова е политиката за да се оказва натиск да стане нещо.
21
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Женицата не е за тази работа.Счетоводство и управление на държава са съвсем различни неща.Адвокат Славов заблуждава.Конституционно задължение да станеш служебен премиер няма.Промените в Конституцията са нескопосани.Може да си добър счетоводител,банкер или юрист,но да не ставаш за премиер.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едни мижитурки промениха конституцията ,а Конституционният съд срамежливо не събра кворум за да отхвърли това недоносче на ППДБ . Самият автор на тези текстове побърза да се откаже от депутатското си място,явно с големия си нос отдалече надуши накъде отиват нещата.69892
19
6
 
8
 
! Отговори
Ангелина преди 3 седмици
Не бъркайте "силен натиск" с поръчков натиск ,който не показва безпристрастност от нейна страна. Сценки с"натиска" срещу нея и предизвестеното какво ще се случи предварително бе изиграно от Делян Пеевски. Въпросната дама от Сметната палата изигра фиаско ,за да не стане Служебен министър .Президента не е знаел предварително имената ,видя се по неговото изражение ,а той не е актьор и негов стил ,за да играе роли ,за разлика от други .
18
6
 
10
 
! Отговори
Вижте името й преди 3 седмици
И преценете умствения потенциал на родителите й. А той се предава по наследство.
17
2
 
9
 
! Отговори
Времето е наше! преди 3 седмици
Вместо горката Горица Кожарева, да назначат Лес Дъбов Копитов - Як-каишков.
16
3
 
5
 
! Отговори
Ма тя няма цици преди 3 седмици
Кой ще я натиска?
15
3
 
11
 
! Отговори
ма наистина ли преди 3 седмици
ох горкичката тя, *** то в министерски никога не е имало натиск, за пръв път се случва. няма ли кой да я погали по главицата и да я успокои, няма миличка, всички други българи не са подложени на никакъв натиск, само тебе те натискат миличка.
14
3
 
6
 
! Отговори
От Ръководството преди 3 седмици
и кво аджеба силно са й натискали под? Ако е имало упражняван неправомерен натиск върху нея е едно, ако натискът е бил правомерен- второ и ако е би кривомерен - съвсен друг паркет е треало да лъсне Горчицата а не да чака фиаскоаналната процедурата а да сигнализира прокуратурата преди да отпочне това или онова или още по-онова натискче", допълни още Славов. Къде бе какво са й натискали че не флизъло ли? аман от съветници. Уж тековата а на края пак сме фъ началото, майнъФилибето!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
бая милиарди идват пак и сега се чудят как да ги приберат но раята се пробуди
12
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кожарева игра коректно и спечели импаса. Считаха я за слаб играч и и обявиха всичко коз, а тя цака с пики.
11
0
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 3 седмици
и "анализаторите"
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Проблемът не е в конституционните промени, а в това, че всичките тези хора в новините са навързани като свински черва, в една толкова малка откъм население държава. Пеевски, президент, Стоянов, Главчев, шефовете на БНБ, конституционните съдии, прокурорите - всичко пее в хармония. Какво правим в такъв случай?
9
3
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
коя партия измени конституцията и ограничи президента казваите ги нещата вправ текст за да ви разберат хората
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И новият вътрешен м-р ще е пак гербава калинка,щом Главчев ще го избира.
7
4
 
18
 
! Отговори
Мария Габриел преди 3 седмици
Горица, ела да си поплачем заедно!
6
2
 
19
 
! Отговори
Fena преди 3 седмици
Като е толкова силен тоя натиск, да вземе да стане полицай. Има се с министъра, кротка работа, добра заплата, скатана служба, рано се пенсионира... Какво му трябва на човек. А ако доде някой дето иска да бачкат истински, демек да им развали рахатлъка, почват да стачкуват и да си искат стария бей, дето не ги закача.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой я е взел тая на сериозно? Никой! Минутата и слава мина за секунди.
4
3
 
2
 
! Отговори
Танас преди 3 седмици
Това Бате (младши) не е ли по-добре да си пие Поморийската на леля му Петя.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Такива женици не трябва да са на такива постове, напрежението им влияе и е вредно за народа и държавата.