Президентът избра отново Главчев за служебен премиер

Още днес двамата ще се срещнат на "Дондуков" 2
Обновена: 22 авг 2024 14:15 | 22 авг 2024 10:21, Инна Ангелова
186
Президентът избра отново Главчев за служебен премиер
Снимка: БГНЕС

След няколко неуспешни срещи в опит да се намери нов служебен министър-председател, президентът Румен Радев определи Димитър Главчев като подходящ кандидат.

Още по темата
В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство президентът Румен Радев определя Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател. В изпълнение на процедурата вчера държавният глава проведе разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Вчера Радев разговаря с определените по Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Държавният глава се срещна лично със служебния премиер Димитър Главчев, с управителя на Българската народна банка Димитър Радев и подуправителя ѝ Радослав Миленков, както и със заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров. С председателя на Народното събрание Рая Назарян и подуправителя на БНБ Петър Чобанов президентът проведе телефонни разговори.

Очаква се днес от 12 часа Радев да приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

В понеделник Румен Радев заяви, че няма да подпише указа за служебното правителство, предложено от заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева. Причината е отказът на тогавашния кандидат за служебен премиер да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

За служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на БНБ, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник, предвижда Конституцията след промените, направени в края на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
Хюго капет преди 2 седмици
Сега Главчо ще стане премиер, външен и вътрешен минисър... Изобщо какво да ги коментираме тия, държавата вече не съществува. Някакви котерии между мафиотски кланове.
175
3
 
1
 
! Отговори
Или... преди 2 седмици
...как Радев се превърна в скъпи платена марионетка на пеевски!
174
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 2 седмици
НЕ Е СПИРАЛА ДА БЪДЕ ориентало-бананова държава, бидейки (от биде) ръководена от децата на съветските управници на онова време. Та, неоспорим факт е, че в ЕС, БГ е и ще остане на ПОСЛЕДНО МЯСТО по всички показатели, защото последните политици вкупом са едни от най-алчните и май-корумпирани политици в ЕС. Моля гражданите на останалите ЕС страни, да ме извинят, ако се чувстват ощетени от коментарът ми, тъй като и те може да имат даже още по-алчни политици и от нашитез които да се борят за призът.
173
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не разбирам как нормални хора биха се вързали на пиар внушенията на Киро Лъжата срещу Калин Стоянов?Какъв имидж има Киро с дрогирания поглед ,зависим от мадурките и един кон.Коня е важен.Има разлика от преди ,че се броят разписки. Калин Стоянов каза,че всички партии купуват гласове,та кои от тях се борят за честни избори тогава ?Киро,БСП на Гуци,е то майтап.На Кирчака му трябва негов министър,едно на ръка и другото хаос и истерии,за да забравим кои са всъщност
172
4
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 седмици
Остава и Главчев да предложи Калин Стоянов и президента ще се съгласи.
171
2
 
1
 
! Отговори
! преди 3 седмици
България трябна да има само 2 партии Демократи и републиканци
170
5
 
3
 
! Отговори
Е, нака преди 3 седмици
Радев е еничари на Путин. Радев винаги е Путин. Дори Путин се обадил на майката на Радев, за да и благодари че Радев е Путин.
169
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Единствено Бойко Рашков успя да СПРЕ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ, при Калин Стоянов то ръзцфтя!!!При Демерджиев беше средна работа!
168
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Махнаха българката Горица за да довлекат отново Арлекино, защото фашизоидът от Дондуков-2 не понася българско, а заради това ще си отиде и Кали Стоянов.
167
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев иска още пожари в България!
166
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Христо и Киро ли накараха резидента да избере това недоразумение?? Едва ли.
165
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Качествата му са същите лъжа, измама, корупция, заграбване на власт.
164
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев показа много повече качества от шефа си Тиквата, който за 15 години беше 3 пъти премиер. Главчев само за няколко месеца стана 2 пъти. Бъдещето е пред него. Да живеят всички Главанаци и всички Овци по всичките Земни кълбета !
163
5
 
9
 
! Отговори
Ебл съмти иДържавата преди 3 седмици
България трябна да има само 2 партии Демократи и републиканци и останалите да ми пушат куурац.
162
2
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 3 седмици
Хи-хи-хи.
161
2
 
2
 
! Отговори
Хилериъс преди 3 седмици
Абе Догата май е свързан с източването на 150 милиона от ОПГто ББР Това си е мафия от Бойко през банкерите през Румен Гайтански и всички които са си затворили очите за това престъпление.
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мун-чо и Глав-чо. А след "честните избори" сглобка с Ахмед Доган.
159
2
 
7
 
! Отговори
дасд преди 3 седмици
В САЩ има 300 милиона народ и 2 партии. Тука сме 6 милиони и на изборите винаги има по 20 партии и с бариера от 4 процента винаги се промъкват по 7-8 партии и на практика коалиция от максимум 2 става невъзможна и продължаваме да се въртим в кръг. Да вдигнат прага на 10 процента, така плявата ще се отсее и ще влизат макс по 4-5 партии и коалиция от 2 партии ще е възможна и няма през 3 месеца да правим избори. Друг изход няма. А, да, има - президентска република. Това са алтернативите.
158
1
 
4
 
! Отговори
В България е преди 3 седмици
Епично
157
2
 
9
 
! Отговори
:)):)) преди 3 седмици
Излиза, че най-постоянни са временните работи!