Радев връчи за втори път мандат за съставяне на правителство на Главчев

При успех изборите ще са на 27 октомври
Обновена: 22 авг 2024 12:32 | 22 авг 2024 12:18, Гергана Попова
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи за втори мандат за съставяне на правителство на Димитър Главчев.

Още по темата
"Връчвам ви мандат за съставяне на ново служебно правителство. Тази отговорност отново се върна върху вас след проваления опит на Горица Грънчарова-Кожарева, след отказа на останалите възможни кандидати и поради пречките пред ръководството на Българската народна банка да излъчи премиер", каза в началото на срещата президентът Румен Радев.

"Очаквам до понеделник да ми предложите състав на МС, който убедително да се вписва в това описание. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври."

Димитър Главчев каза, че не се срамува от работата на правителството, на което още е премиер.

"Винаги човек може да се справи по-добре. Нямам от какво да се срамувам, изпълнихме добре задачата да организираме честни и прозрачни избори. Запазихме определения път на България, свързан с Европа. Най-важното е да решаваме възникналите проблеми на българските граждани. Много е необходимо да има редовно правителство. Спекулации за политически зависимости могат винаги да се правят.

Свързани са с предизборна агитация. Не видях много друг тип работа в НС. Основната ми задача ще бъде сваляне на политическото напрежение, което е на много високо ниво - това не е от полза за никого. В понеделник ще ви представя състав на служебен кабинет и ще бъдат оправдани очакванията на всички”, добави още Главчев.

Вчера в изпълнение на процедурата вчера държавният глава проведе разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копие на Тодор Живков.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
роднина, полицай, роднина, полицай, роднина, полицай...... Радев са излага заедно в другите едногънкови субекти на властта. Щом почти всички са опрели до присатава, до стражарите и всяккви други пъдари, и въобще, ама въобще дума не обелват за основните беди на държавата - безводие, липса на собствена сериозна промишленост, от която да има стимул за развитие на инженерни и научни кадри, което да задържа интелигентните хора в страната и т. н, ... от трън та на глог са всиичките премятания....
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
долни паляячовци - само циркове правят - работа никва - тиквеници
9
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 3 седмици
Моля помислете за нов служебен министър на образованието.Той обяви нов формат за матурите от 2025/2026 като каза, че децата ще имат време да бъдат подготвени за него. Мина време, а досега няма информация върху какво по-различно трябва да се готвим. Повечето деца започват подготовка от 5 клас. Матурите в 4 и 10 клас са излишни. Преживяхме го вече. Някои ще кажат, че оцените нямат значение, но не е така. От тях се определя класацията на училищата и стресът за ученици, учители и директори е голям.
8
4
 
5
 
! Отговори
До кога ? преди 3 седмици
Докога тази куха гола глава на посредственик ще го държим да злепоставя България и да я загробва ?
7
2
 
5
 
! Отговори
Петев преди 3 седмици
Ама сегинка ако Главчо предложи същия служебен кабинет с Калиня Стоянова кат МВР шев, а Раде пак го отхвърли?! То какво ще последва? Ми не остава ли си пак сегашния същий служебен кабинет? Ми то излиза че и да го потвърди Рундьо кабинета ...и да го отхвърли...пак си остава същия? Ми тогава Главчо защо да ходи при Рундьо изобщо? Да иде направо в депутатския стол и да издимка 4 кюфтака с гранитурка и биричка Загорка и тортичка Сахер за десерт?
6
13
 
8
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 седмици
За да натрият носа на кеша, трябва пак да предложат Калин Стоянов, да го видим как ще излезе от ситуацията.
5
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Лошо няма един свесен в това бг само кратунковци
4
5
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
И след безсмисленото дело срещу Гюров, разбира се :)
3
1
 
6
 
! Отговори
Боко шиши и чорапа преди 3 седмици
Ясно всички папагали играя заедно чудят се как да забавляват раята докато смучат яко кеш
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на президента. Тая калинка на мафията ГЕРБ и ДПС Калинчо, трябва не само да бъде махнат а да бъде съден от военен съд. Него за подбудителство към политически митинги на милиционерите, а тези които бяха на политически митинг, трябва да бъдат дисциплинарно уволнени. Не си играйте с държавата. Почвайте да си изпълнявате задълженията. Дисциплинарно уволнение на всички милиционери дето бяха на политически митинг.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По добре Гълъб Донев гугутка заспалова :)))