Радев връчи за втори път мандат за съставяне на правителство на Главчев

При успех изборите ще са на 27 октомври
Обновена: 22 авг 2024 12:32 | 22 авг 2024 12:18, Гергана Попова
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи за втори мандат за съставяне на правителство на Димитър Главчев.

Още по темата
"Връчвам ви мандат за съставяне на ново служебно правителство. Тази отговорност отново се върна върху вас след проваления опит на Горица Грънчарова-Кожарева, след отказа на останалите възможни кандидати и поради пречките пред ръководството на Българската народна банка да излъчи премиер", каза в началото на срещата президентът Румен Радев.

"Очаквам до понеделник да ми предложите състав на МС, който убедително да се вписва в това описание. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври."

Димитър Главчев каза, че не се срамува от работата на правителството, на което още е премиер.

"Винаги човек може да се справи по-добре. Нямам от какво да се срамувам, изпълнихме добре задачата да организираме честни и прозрачни избори. Запазихме определения път на България, свързан с Европа. Най-важното е да решаваме възникналите проблеми на българските граждани. Много е необходимо да има редовно правителство. Спекулации за политически зависимости могат винаги да се правят.

Свързани са с предизборна агитация. Не видях много друг тип работа в НС. Основната ми задача ще бъде сваляне на политическото напрежение, което е на много високо ниво - това не е от полза за никого. В понеделник ще ви представя състав на служебен кабинет и ще бъдат оправдани очакванията на всички”, добави още Главчев.

Вчера в изпълнение на процедурата вчера държавният глава проведе разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
2
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 3 седмици
До Анонимен 28, този е нацист и фашист. Сега ще преследва учителите :) после сте такива като теб - празноглавците, които гласувате за него. Ще ви избеси за назидание. Дори не можете да вденете що за национално бетсвие е този!
31
0
 
3
 
! Отговори
За 22 преди 3 седмици
Къв преврат. При бой между армията и полицията залагам на инфаркт от прекомерно тегло.
30
2
 
1
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 3 седмици
До :), видяхме новите. Една седмица не издържаха. Хахахахахахахаха Дано поне ви стана ясно и колко "сериозни" са двуличие :) И всички като тях.
29
7
 
2
 
! Отговори
Ебала преди 3 седмици
Браво на Мистър Кеш,играе вече с гробаджиите.Опари се от ПП,които ги насади същия Мистър Кеш,с Киро и Кокора,и мина на страната на Винету от Банкя.
28
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Д-р Костадинов - премиер! Време е за една силна и независима България! Време е за Възраждане!
27
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
До Все 25 Единственият потенциален кандидат, който не е назначен на поста си от статуквото, беше отстранен, за да не бъде кандидат :) Как искате промяна, като гласувате за старите муцуни или изобщо не гласувате? За да се осъществи промяна, трябва да вкараме поне 121 нови депутата, най-добре 161, но наистина да искат промяна, а не нови райки на баце :)
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
смешно е, след приказките на президента, че е опрял до него, защото никой не иска, е унизително за главчев, но борисов вчера нареди заедно главчев и радев да оправят кашата която забърка неадекватната горица, всички се подчиниха на началника и вкупом отказаха да бъдат премиери, защо тогава са приели постовете в изборната листа
25
3
 
7
 
! Отговори
Все преди 3 седмици
Умни и красиви след юмрука. Честито ви.
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Промяна всяка тука забравете. Още 30 години ще има мафиотски преход и служебен Кукубенд парламент. Накрая съвсем ще фалирате и ще отидете в Турския Шенген, при останалите ориенталци.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СТАРЦИ РАЗБОЙНИЦИ СЛЕД 5 ГОДИНИ ЩЕ СА ПРИ БАЙ ТОШО
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Забавното е, че полицайчетата тръгнат да правят преврат ще се озоват в ситуация, че никой не ги подкрепя. Тогава зеления чорап ще извика военните и ще стане една яка забава..... Само си викам: дано, дано, дано! И ще видим за пръв път в човешката история народен съд да "екзекутира" полицията си.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Калин Стоянов е мотива да може Фигуранта да бави държавата до избирането на Тръмп. Нищо лично нема. Изборите всички партии казаха, че били честни. Киро що не ги оспори заради Калин? Разиграват театър от филма "За един дупчен стинка", римейк на "За един пробит долар". Търсят жертва, защото вече не могат да реват срещу Борисов. Търсят си мотиви да отлагат изборите. Рашков Дамаджаната назначи Калин 2021 за шеф на ГДБОП. ТОЙ Е ТЕХЕН КАДЪР. Да не падаме от Марс, бре?
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БЪЛГАРИЯ Е ЗАЛОЖНИК НА ШАЙКА ВЪРТОГЛАВИ СТАРЦИ РУСОФИЛИ
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Навремето имаше министър на леката промишленост, на хранително-вкусивата промишленист, на машиностроенето и т. н. сектори, сега един министър на промишленстта, и той непознат за масовката, защото най-вероятно от него малко зависи или или изпразен от съдържание портфейл. Това ли е развита държава? Къде е БАЗАТА на икономиката? няма я. Каква държавност може да има като няма собствено производство? Последната статистика показва още СПАД, но никой не плаче за това, даже не е обект на медиите !!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ПетевПетев, като гледам с какво умиление говориш за кюфтета и третокласна марка бира, зарежи политическите анализи, на политиците пивото им е 12 кинта халбата.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
калинката е пътни! Главчев е службогонец и ще се подчини на зеления чорап.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще го връчи и хоро ще играе. Онзи ден Радев вика изборите се отлагат. Кой си ти, бре да отлагаш изборите? Зеленски отложи изборите заради войната. България във война ли е, че ще отлага изборите фуражката? Побутнаха го да побърза щото КС го гледа право в ръчичките. Не може да отлага изборите за януари.
15
4
 
5
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 седмици
Кандидат премиерът може да посочва каквито си иска лица за министри, а кешът има право да не се съгласява, като се свършат потенциалните премиери, трябва да се насрочат избори, а правителството ще остане сегашното по конституционния принцип за непрекъсваемост на изп.власт. Ако кешът не насрочи избори, е готов за импийчмънт, на какъвто може би се надява кешът.
14
1
 
4
 
! Отговори
Димов преди 3 седмици
И сега най-интересното е - дали ще има "топки" отново да предложи Калин Стоянов или ще се "наведе" пред онзи?!?
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И го връща с Калин