ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

От коалицията нямали доверие на Атанас Илков
26 авг 2024 16:50, Красимир Ангелов
245
ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори
Снимка: БГНЕС

"Борисов и Пеевски отново ще правят избори". Това се чете в позиция на ПП-ДБ по повод предложения по-рано днес нов служебен кабинет на Димитър Главчев.

"От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания. За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието.

Още по темата
Поредното издигане на "човек от системата" вместо обществено значима, външна за МВР фигура за служебен министър, погребва идеята за граждански контрол върху силовото ведомство", смятат от коалицията.

От там са категорични, че нямат доверие в Атанас Илков, предложен за служебен министър на вътрешните работи.

"Заявявали сме го още, когато беше предложен от Мария Габриел за вътрешен министър в редовен кабинет. Тогава отхвърлихме предложението поради това, че Илков е ръководил злополучната акция в Лясковец през 2014 г., в която загина служител на МВР и трима служители бяха ранени.

Имаме достатъчно информация, за да смятаме, че това е друг проводник на интересите на Пеевски, друг Калин Стоянов. Новият министър на вътрешните работи трябва да докаже, че не е поредният “лейтенант” на Пеевски в силовото ведомство. Затова нашата оценка за работата на Атанас Илков ще зависи единствено от способността му да се разграничи от влиянието и натиска на Пеевски. Това може да се случи по един единствен начин - като ограничи купуването на гласове".

"С инструментите на парламентарния контрол ние от ПП-ДБ ще следим внимателно дейността на МВР във връзка с превенцията и противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Ще осветляваме всеки опит за опорочаване на изборния процес. Задължение на служебната власт е да организира честни избори и да не дава повод за съмнения за опорочаване на изборния процес", завършва позицията на ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Политика
Кючюк: България не участва в изграждането на европейската политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сценарият на последната пиеса в Съдраничнио Терактор има дискутабилни линии" ПуткоРастПичкораст или целпедюръст майнъ филибету, Тва, петарката де, има ли дипломка за проведение елджибидейнианалниизпражнения илкензе де що то види вехтъ хартия за от брисок? а?
198
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Машините мадуровки трябва да се изхвърлят. за 7 парламентарни , 1 президентски и 1 местни избори България даде на една фирма над 1 милиард лева. Ако със същите пари се увеличат хонорарите на секционните комисии,там ще ходят образовани хора, които могат да броят...
197
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако няма машинно гласуване няма да гласувам! Ще отида до урните и ще се върна, ако няма машини! С хартийките да си бършат г*за!
196
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как печелят Гербб и ДПС? Ами от ниска избирателна а ктивност , твърди ядра и платени ромеи!
195
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На снимката най гладните за кражби деца на комунисти!
194
15
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 3 седмици
Борисов и Пеевски отново ще правят избори с техен шеф на мвр, с тяхна ЦИК, с тяхно Информационно обслужване и ... после се питаме как като не гласува никой за ДПС и ГЕРБ пак печелят изборите! Ами с АЛА-БАЛА! Ама обвиняват ПП-ДБ за собствените си АЛА-БАЛА, но всъщност ДПС-ГЕРБ го правят!
193
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Възмутен - явно Пъ-Пъ-Дъ-Бъ се съмняват в ала-бала-та си! Не трябваше да залагат само на шашми с изборните машини, демек останалите не могат да вдянат шашмата с машини!
192
3
 
10
 
! Отговори
до 198 преди 3 седмици
Торти с кристали ли правите?
191
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами не отивайте на клетвата, бе! Като не ви харесва - ей къде е вратата! Терминал 1, Терминал 2. ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, КАНАДА! Консуматори!
190
16
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 3 седмици
Борисов и Пеевски отново ще правят избори с техен шеф на мвр, с тяхна ЦИК, с тяхно Информационно обслужване и ... после се питаме как като не гласува никой за ДПС и ГЕРБ пак печелят изборите! Ами с АЛА-БАЛА! Ама обвиняват ПП-ДБ за собствените си АЛА-БАЛА, но всъщносх ДПС-ГЕРБ то правят!
189
4
 
10
 
! Отговори
До Кирчо преди 3 седмици
Хахаха Да, бе от торти! Линда декларирала 1020 лева на месец заплата, от торти дръжки! То само 5 козунака от сладкарницата ви струват 500 лева. 10 козунака 5000. Айде, от мен да мине 250 лева за продуктите и 20 лева за тока. Другото може и да го укривате заради данъците. Но колко милиона козунака по 100 лева и колко торти по 80 лв.са нужни,за да напълниш банковата сметка? Или комисионните от газ и оръжие са друга бира, или ни мислиш за врабчета? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
188
2
 
9
 
! Отговори
Кирчо преди 3 седмици
От торти чичо! От торти!
187
3
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 седмици
Кирчо, развързвай кисията! Като гледах декларацията ти, имаш огромни възможности за купуване на гласове. Впрочем от къде чичов, толкова пари?
186
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Я! Снимка на 120 IQ на едно място! Общо.
185
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То и ние нямаме НИКАКВО доверие на вас, шарлатаните, ама ви търпим вече 3 и кусур години. Много добре проличава чия рожба сте - на другаря Радев. И както бащицата ви винаги сте недоволни и смятате, че само вашето л*йно мирише най-хубаво.
184
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Кой нормален ще гласува за вас бе п-рош-л-яци?
183
4
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
По-добре Борисов и Пеевски, отколкото Дамаджаната и "ала-бала"
182
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
А бе вие за *** за зеле не ставате и го доказахте нееднократно и единствената ви силна политика е да плюете но неоснователно.
181
5
 
4
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ преди 3 седмици
ЗАБРАВЕТЕ ЗА УКРАИНА И БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ
180
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА ИЗРИТА ПП И ДБ ЗА ДА НАСТАНЕ МИР В БЪЛГАРИЯ ИНАЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ПОТЪВАМЕ