ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

От коалицията нямали доверие на Атанас Илков
26 авг 2024 16:50, Красимир Ангелов
245
ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори
Снимка: БГНЕС

"Борисов и Пеевски отново ще правят избори". Това се чете в позиция на ПП-ДБ по повод предложения по-рано днес нов служебен кабинет на Димитър Главчев.

"От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания. За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието.

Още по темата
Поредното издигане на "човек от системата" вместо обществено значима, външна за МВР фигура за служебен министър, погребва идеята за граждански контрол върху силовото ведомство", смятат от коалицията.

От там са категорични, че нямат доверие в Атанас Илков, предложен за служебен министър на вътрешните работи.

"Заявявали сме го още, когато беше предложен от Мария Габриел за вътрешен министър в редовен кабинет. Тогава отхвърлихме предложението поради това, че Илков е ръководил злополучната акция в Лясковец през 2014 г., в която загина служител на МВР и трима служители бяха ранени.

Имаме достатъчно информация, за да смятаме, че това е друг проводник на интересите на Пеевски, друг Калин Стоянов. Новият министър на вътрешните работи трябва да докаже, че не е поредният “лейтенант” на Пеевски в силовото ведомство. Затова нашата оценка за работата на Атанас Илков ще зависи единствено от способността му да се разграничи от влиянието и натиска на Пеевски. Това може да се случи по един единствен начин - като ограничи купуването на гласове".

"С инструментите на парламентарния контрол ние от ПП-ДБ ще следим внимателно дейността на МВР във връзка с превенцията и противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Ще осветляваме всеки опит за опорочаване на изборния процес. Задължение на служебната власт е да организира честни избори и да не дава повод за съмнения за опорочаване на изборния процес", завършва позицията на ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Политика
Кючюк: България не участва в изграждането на европейската политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
5
 
! Отговори
А ДАЛИ СА ДДЕБИЛНИ? преди 3 седмици
РЕТОРИЧЕН ВЪПРОС..НА БАБА ВНУЧЕТАТА....
158
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асен Василев, който прежда най-редово счупи няколко рекорда, като най-важните са: международна измама в големи размери и с тази биография стана финансов министър; за много кратък срок изтегли 11 млд държавен дълг, но непокрит, без инвестиции, с надута инфлация и ударно преяждане, което го наду като балон за кратко време. Последният " рекорд" е всъщност абсурд, да обвини политически опонент/ Делян Добрев/, че след атаките му бил наддал, надебелял, на тегло?! Да се смее ли, човек, да плаче, ли?
157
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кой промени Конституцията а???
156
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
149 ПП,ДБ :"Чаталджа", търговия с имоти за милиони, докато са на високи постове в държавата; Газпром и запазване на дерогацията в полза на Русия, левчето отгоре при всяко зареждане, което отиваше в Швейцария; проекта с панелите за близо 2 млд, който се оказа нерентабилен и зарадио него загубихме милиарди от плана за развитие; къде са парите от Хемус, които ПП,ДБ отнеха и спряха строежа на магистралата? Къде отидоха 11млд заем, Асен Василев още не е дал отчет. Покрит трафик, кеш от шефчето...
155
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
слугинчета с цел крадене, а борисов им пречи, той има същата цел.
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нулевата корупция викате...
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Ще дойде и това време. Ти ще носиш ли на киро и кокоро пици с кристали в затвора, или тогава ще си върл анти ПП/ДБ????
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе от ПП-ДБ май забравиха, че Калин Стоянов бе напавен шеф на ГДБОП от Бойко Рашков. А Атанас Илков бе назначен за шеф на ГДНП от... Бойко Рашков. Абе тоя Рашков само хора на Пеевски ли избира и назначава?
151
1
 
8
 
! Отговори
Така де преди 3 седмици
А кой им помогна да променят Конституцията а??А така ППДБ!!
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами арестувайте ги, де! Хахахахахахахахахахахаха
149
4
 
7
 
! Отговори
Нике отговаря преди 3 седмици
До sev do Nike Веднага: 1. Киро стана министър с измама, излъга за язовира, и за завода за ел. коли от който открадна 1 милион, Кокоро открадна 9 милиарда за 9 дни и изтегли 11 милиарда, които изчезнаха, после измамата Джемкорп, после пудела с пачките от контрабанда, после фалшивите подписи на ***, преди това ала-бала с президента за изборите, преди това милионите, които коритарова и кокоро прибраха от строителите, ами единия лев от горивата изчезнаха, милиарди от дерогацията също, и още мно
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
147 За съжаление много млади българи се оглеждат в ПП,ДБ, на които целта им е била дипломата, а не знанията, която да им послужи да заемат апетитно място в държавната администрация и да се облагодетелстват с големи заплати, привилегии, държавни поръчки...Те са дилъри, не държавници. Лъжците от ПП,ДБ явно, им обещават точно такова бъдеще, затова гласуват за тях. Държавата им е последна грижа, чуваме само популизъм. ПП,ДБ са проклятието на България.
147
2
 
4
 
! Отговори
sev преди 3 седмици
за какви 4 млрд. говориш, какви и къде са отишли, не съм чул за подобно нещо. Конкретизирай!
146
0
 
3
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 3 седмици
Ами да, Борето си има мерак за Началник.
145
1
 
8
 
! Отговори
sev do nike преди 3 седмици
имах предвид Боташ, с който договор Радев побрла да подари нас 4 млрд. на Турция.
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До sev do Nike - Може би знаеш тогава къде отидоха 9 милиарда за четири дена?
143
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хора, които не могат да съставят редовен кабинет нямат право да се изказват за министри от служебния кабинет. Щом са некадърни да направят РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО, ще си сърбат попарата!!! Те измислиха промените. Сега с техните камъни по тяхната глава. Нали ако Денков не беше хвърлил оставката 3 дни преди ротацията, сега нямаше да има този служебен кабинет? Ники трябва да пътувааааа! Пътници! Сега ще пътувате към нищото. Честито!
142
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 146 Само да попитам: И, бойко рашков ли е човек на Борисов и Пеевски? Рашков работи в МВР от преди 1989 г., и с една чиновническа заплата се сдоби с 19 имота... А, оня, шеф на МВР известен с прозвището "бях точен с парите" и той ли е човек на Борисов и Пеевски. Хайде стига лъжи, че МВР е на Борисов и Пеевски. Най-големите лъжци, крадци, измамници, контрабандисти, фалшификатори и некадърници са ПП/ДБ и за всичките им провали естествено са виновни Пеевски и Борисов.
141
9
 
6
 
! Отговори
sev do Nike преди 3 седмици
Кажи ми за една единствена далавера на ППДБ. Ботал ли, Турски поток ли, ББР ли с които се загробиха милиарди.
140
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки е по-добър от лакомник и измамник (Кокорчо)за финансов министър, лъжец и неможач за премиер (Киро просто)и алкохолизиран трафикант, соцследовател ( Рашков) за министър на МВР.