ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

От коалицията нямали доверие на Атанас Илков
26 авг 2024 16:50, Красимир Ангелов
245
ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори
Снимка: БГНЕС

"Борисов и Пеевски отново ще правят избори". Това се чете в позиция на ПП-ДБ по повод предложения по-рано днес нов служебен кабинет на Димитър Главчев.

"От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания. За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието.

Още по темата
Поредното издигане на "човек от системата" вместо обществено значима, външна за МВР фигура за служебен министър, погребва идеята за граждански контрол върху силовото ведомство", смятат от коалицията.

От там са категорични, че нямат доверие в Атанас Илков, предложен за служебен министър на вътрешните работи.

"Заявявали сме го още, когато беше предложен от Мария Габриел за вътрешен министър в редовен кабинет. Тогава отхвърлихме предложението поради това, че Илков е ръководил злополучната акция в Лясковец през 2014 г., в която загина служител на МВР и трима служители бяха ранени.

Имаме достатъчно информация, за да смятаме, че това е друг проводник на интересите на Пеевски, друг Калин Стоянов. Новият министър на вътрешните работи трябва да докаже, че не е поредният “лейтенант” на Пеевски в силовото ведомство. Затова нашата оценка за работата на Атанас Илков ще зависи единствено от способността му да се разграничи от влиянието и натиска на Пеевски. Това може да се случи по един единствен начин - като ограничи купуването на гласове".

"С инструментите на парламентарния контрол ние от ПП-ДБ ще следим внимателно дейността на МВР във връзка с превенцията и противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Ще осветляваме всеки опит за опорочаване на изборния процес. Задължение на служебната власт е да организира честни избори и да не дава повод за съмнения за опорочаване на изборния процес", завършва позицията на ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Политика
Кючюк: България не участва в изграждането на европейската политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
12
 
! Отговори
Нещастници! преди 3 седмици
Има ли все още някой, който да вярва, че ПП-ДБ е дясна коалиция! Не е! Нито ПП, нито ДБ са десни! ПП откровено са червени либерали, ДБ се прикриват, но накрая резултатът е същия! Обръщам се към всеки, който симпатизира и се определя като десен да направи разбор и да се ориентира към наистина дясна формация, в противен случай само подпомага политическия хаос в България и силите, които не искат десни, демократични партии!
178
3
 
14
 
! Отговори
Нео преди 3 седмици
Просто Киро още от сега започна да обяснява предизвестената загуба на гласове.
177
1
 
6
 
! Отговори
До 185 преди 3 седмици
Нека да си направят стабилни партии всеки, който може! Никой не им пречи. То не може да се лъжат хората и после да очакват да ги подкрепят. Кой ги накара да правят сглобка? Аз ли? Вие ли? Като обещаваха на протестите нещо защо се изметнаха като чамови дъски? Те програма нямат. Само с плюнки по другите партии не става. Нали разнасяха ковчега на Борисов? След това нали палеха полицаите пред ПД на стълбите? За какво беше цирка? След като управляваха с Пеевски и Борисов? Те гласуваха еднакво с тях.
176
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПП марш на фронта при вашия приятел Зеленски ,кога ще му подарите още 100000лв гадни предатели
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Великите юристи вместо да сложат прах за влизане в НС на 8%, щото...........да бетонират ГЕРБ+ДПС завинаги. Е, много сте хитри, бре, каква майка ви е раждала такива хитреци?
174
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Никога с ГЕРБ.БСП и ДПС" викаха , викаха направиха АЛА-Бала С ПРЕЗИДЕНТА Румен Радев и го преизбрха за президент .Накрая се коалираха и изпраха Бойко и Пеевски ! Даже на закрито събрание на партията си го признаха !
173
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро, който и дя сложат на този пост ти няма да го харесаш, защото не е сложен от теб. Честно, по-голям мрънкалник и то некадърен от теб в страната няма. Когато имаше власт и можеше да направиш нещо се провали. Нищо добро, хубаво и полезно не направихте. Провал след провал. Махай се вече.
172
3
 
10
 
! Отговори
До 101 преди 3 седмици
Хехехеее, Киро е трошач. Троши маси, матраци, парапети, бутилки, шишета........ Строши си и партията. Викат му Киротрошачката.
171
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Петков пак ще чупи маси
170
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Великите юристи вместо да сложат прах за влизане в НС на 8%, щото са много хитри "почнаха да променят правилата за служебните кабинети. Ако бяха променили да се влиза в НС не с над 4%, с примерно със 7% или 8%, щяха пет партии да имат повече мандати, а може и 4 партии да останат в НС, а дребните еднодневки партии щяха да са аут. Така с повече мандати щяха да правят стабилни правителства. Но на шарлатаните задачата е да разбият партийната система и да услужат на олигарсите и мистър КЕШ.
169
1
 
6
 
! Отговори
Много удобно преди 3 седмици
Първо, променихте конституцията така, че бетонирахте Шиши, после лаете против него. И никой не разбра, че в тандема ви създаден на коляно и мазно кафе, вие го играете добрия милиционер, а Пеевски лошия.
168
5
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 3 седмици
Некадърни аматьори, скрийте се и нито дума. Заради вас и президента, вече 4 години в България е този хаус. Има поговорка: "Когато ти е на.ран г.за, не си го подавай, други да го миришат". Какво очаквахте честният собственик на 22 имота за милиони Бойко Рашков да бъде министър на МВР. Каквото си надробихте, това ще ядете!
167
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев ги назначи тези министри, бре Кирчо. Разправяй се с ментора си Радев! Стига се излагай! Четири деца направи, но акъл на един петел нямаш.
166
2
 
4
 
! Отговори
МАХНЕТЕ ТЪМНИТЕ преди 3 седмици
СТАИЧКИ ЗА ДА ИМА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ > какво се правите на разсеяни ?
165
1
 
9
 
! Отговори
до150 преди 3 седмици
Рашков е бил в МВР доста преди Пеевски и Бойко да станат фактори.Прочети, поинтересувай се.
164
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заради Божанов и Кирил Петков един бивш техен министър и детето му ходят с охрана, защото са заплашени от тях. Заради Кирил Петков загина човек на пътя и доказателствата бяха набързо асфалтирани. Заради ПП,ДБ държавата 4-та година е в застой и хаос...Да не споменавам записите с парапета, "нашето МВР", "кеша от шефето", фалшифицираните подписи...За какво говорим? Хора, тези лица са токсични и твърде опасни за националната сигурност. ПП,ДБ са позор за България. Няма ли прокуратура в държавата?
163
3
 
8
 
! Отговори
ъцз преди 3 седмици
е кой промени конституцията и остави този избор на служебни премиери? Не бяхте ли точно вие? *** ревета защото сте некадърни...
162
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АЗ ЗА ППДБ ШАЙКА ШАРЛАТАНИ СЪД ЗАТВОР ЗА ВАС БЪЛГАРИ ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЕЗИ ШАРЛАТАНИ ЛЪЖАТ ВИ ГРАБЯТ ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ ВИ ВЪН ВЪНВЪН
161
0
 
5
 
! Отговори
А ДАЛИ СА ДДЕБИЛНИ? преди 3 седмици
РИТОРИЧЕН ВЪПРОС.... НА БАБА ВНУЧЕТАТА, КВО ДА ПРАВИШ.. ...
160
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асен Василев не е ли многократно осъждан в САЩ?