ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

От коалицията нямали доверие на Атанас Илков
26 авг 2024 16:50, Красимир Ангелов
245
ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори
Снимка: БГНЕС

"Борисов и Пеевски отново ще правят избори". Това се чете в позиция на ПП-ДБ по повод предложения по-рано днес нов служебен кабинет на Димитър Главчев.

"От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания. За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието.

Още по темата
Поредното издигане на "човек от системата" вместо обществено значима, външна за МВР фигура за служебен министър, погребва идеята за граждански контрол върху силовото ведомство", смятат от коалицията.

От там са категорични, че нямат доверие в Атанас Илков, предложен за служебен министър на вътрешните работи.

"Заявявали сме го още, когато беше предложен от Мария Габриел за вътрешен министър в редовен кабинет. Тогава отхвърлихме предложението поради това, че Илков е ръководил злополучната акция в Лясковец през 2014 г., в която загина служител на МВР и трима служители бяха ранени.

Имаме достатъчно информация, за да смятаме, че това е друг проводник на интересите на Пеевски, друг Калин Стоянов. Новият министър на вътрешните работи трябва да докаже, че не е поредният “лейтенант” на Пеевски в силовото ведомство. Затова нашата оценка за работата на Атанас Илков ще зависи единствено от способността му да се разграничи от влиянието и натиска на Пеевски. Това може да се случи по един единствен начин - като ограничи купуването на гласове".

"С инструментите на парламентарния контрол ние от ПП-ДБ ще следим внимателно дейността на МВР във връзка с превенцията и противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Ще осветляваме всеки опит за опорочаване на изборния процес. Задължение на служебната власт е да организира честни избори и да не дава повод за съмнения за опорочаване на изборния процес", завършва позицията на ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Политика
Кючюк: България не участва в изграждането на европейската политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
5
 
! Отговори
sev do nike преди 3 седмици
Грамотните хора от големите градове им вярват, разгледай резултатите от изборните секции. В моята секция на Интерпред ППДБ имат 60 % близо. А е ясно че по мизерните кални дупки и по махалите няма гласоподаватели на ППДБ. ППДБ печелят в 23 и 24 МИР София.
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пеевски и Борисов са си назначили калинки по всички етажи *** МВР. Където и пипнеш смрад. За да станеш нещо повече от редови полицай, трябва да си получил благословията на Бойко или на Пеевски.
137
4
 
6
 
! Отговори
Нике преди 3 седмици
До sev Аре, бе пепейски, стига лъжи. Никой вече не вярва на ПП/ДБ, вече сме 2024 г., а не 2020 г. Лъжите, кражбите, измамите, контрабандата, заемите, неизгодните договори, инфлацията, подкрепата за ЛГБТ и т.н. простотии сътворени от ПП/ДБ и ментора им, радев отвориха очите на българите. Не знам дали ПП/ДБ ще влезе в Н.С., може би отново с измама да го направи, но знам, че скоро всички видни умнокрасивитети ще ходят с охрана, за да се пазят от народната любоов.....
136
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
141 Както върви коремът на Асен Вакилев Кокорчо т.н. ще пръсне ризата, а вратът му вече не личи, скоро ще надмине всички, дори Зафиров от ВСП. След това, ще обвини някого, че е надали от стрес заради него. Ха,ха,ха, стрес, ли? Любимото му свинско със зеле и депутатските кюфтета, си ги взема за пред ястие.
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
кой каквото прави, на себе си го прави
134
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия са точно като зеления, който не мисли какво прави, накрая това му остава - да рИве!
133
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Двамата дебелаци Бойки и Шиши ще разкешват здраво пак. Доста братя роми ще хапнат и пийнат за тяхно здраве.
132
5
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
Шарлатанчетата си искат комуниста Бойко Рашков и това си е:):):)Алабалаалабала:):):)
131
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
не стана с "нашето МВР", мъка
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Г-н Кирчо, а не може ли госпожица Лена нещо там да подпише през ноща в 2 ч, да смени министри примерно с ваши хора? Като видна юристка да направи пълномощно уж от Радев, че да тропоса ваш министър на МВР? То хубаво го бяхте съчинили с Домовата книга, та да сложите Гнома за шеф на НС и да го направите служебен министър, че да стане ОСМИЯ пенсионер в България в 4237 лв.пенсия, като междудругото сложи Живко Коцев за шеф на МВР,но сметките ви излезнаха без кръчмар.Лена не може ли да ги фалшифицира?
129
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Мухахаха... Излъганите от самите себе си камилчета, пак рИват. Кеф!
128
12
 
4
 
! Отговори
sev преди 3 седмици
ГЕРБ и ДПС пак ще имат свободата да купуват махалите. ППДБ са сами срещу цялата мафиотска ***.
127
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро Брейка и Киро Простото, Ивелин Сектата имат много общо. Закалени лъжци с много труд по измами, лъжи и далавери. Еднакво проповядват измами.
126
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Киро просто чупитъпомера ежедневно.
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Киро просто чупи *** ежедневно.
124
2
 
8
 
! Отговори
И двамата с ръка преди 3 седмици
в джоба, дънки и зализани фрически, се едно отиват да запиват някъде.....ебти плявата, тея ПП-та хептен зас.раха държавата. Особено тоя дето пелтечи като първолак дето тепърва се учи да чете.
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пеевски нали се беше променил и беше станал добър, американците го съдят за корупция, не може да ползва услугите на банка, държи си парите в буркан, за петков е изпран, сега вече не го харесват, нали василев каза, че президентът вече не можел да управлява и това било добро, сега искат да управлява, ами те главчев и борисов се държат по-адекватно, въпреки че следват личния си интерес, говориха и обсъждаха с президента, с кого да го правят, с петков ли, не той подписва указа
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
125 ПП,ДБ могат всичко да кажат, ако им дадат пари, независимо какви. Парите не миришат, за Киро просто и Кокорчо.
121
3
 
6
 
! Отговори
тоти преди 3 седмици
Само ревете ..ами и вие крадете ,но никой не реве.....сега ли разбрахте,какво е корупция и ИМА ЛИ ТЯ ПОЧВА У НАС !!!
120
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асен Василев, който прежда най-редово счупи няколко рекорда, като най-важните са: международна измама в големи размери и с тази биография стана финансов министър; за много кратък срок изтегли 11 млд държавен дълг, но непокрит, без инвестиции, с надута инфлация и ударно преяждане, което го наду като балон за кратко време. Последният " рекорд" е всъщност абсурд, да обвини политически опонент/ Делян Добрев/, че след атаките му бил наддал, надебелял, на тегло?! Да се смее ли, човек, да плаче, ли?