Проф. Хинков: Контролът в здравеопазването липсва

Има някакъв общ процес на разпадане в България, посочи бившият здравен министър
30 авг 2024 21:12, Красимир Ангелов
16
Проф. Хинков: Контролът в здравеопазването липсва

Партиите в коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) не са приели предложението на "Да, България" за провеждане на предварителни избори, чрез които да бъдат подредени листите за предстоящия парламентарен вот.

"Откъснал съм се от политическите процеси, но ги следя. Озадачава ме, че има неразбиране защо да се провеждат предварителни избори. В крайна сметка именно с преференциите се вижда, че реденето на листите не е било съобразно очакванията на хората и представителността на депутатите. Демократичният подход изисква да има такава предварителна селекция", заяви бившият здравен министър проф. Христо Хинков в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта необходимостта от обновяване на политическия състав и привличане на нови, активни личности, които да заменят сегашните политически фигури.

"Има някакъв общ процес на разпадане в България и всички системи и сериозни партии започват да се клатят, което е изключително опасно за политическото здраве на българите и за здравето на държавата в условия, които външнополитически са тежки и рисковани. Ние сме в състояние на участие в една война, която се развива на 400 километра от нас и не си даваме сметка колко е важно и рисково това. Държим се сякаш всичко около нас е добре, но това не е така", подчерта проф. Хинков пред Bulgaria ON AIR.

Относно здравната реформа гостът отбеляза, че нейното осъществяване изисква дългосрочно и устойчиво управление, което да осигури приемственост и стабилност. Според него сегашната ситуация и подмяната на кадри е допринесла за неуспеха на реформата.

По думите на бившия здравен министър здравеопазването не трябва да има цвят, но липсата на контрол в него води до хаоса в сферата.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Bulgaria ON AIRХристо Хинков
Още от Избори 2024
Около 100 млн. лева ще ни струват поредните избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
НЕ СЕ преди 2 седмици
ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ-ТУК НЯМА ДЪРЖАВА,САМО КРАДЦИ
12
0
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 седмици
Че къде в България има контрол!Къде?
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Здравеопазването по Здравна каса никога не е било добро, но и при тебе си западаше! Трябва да спрем да внасяме вноски и да се мине изцяло на частен режим.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, нали затова имаме Изпълнителна агенция Медицински надзор!? Камара чиновници работят там именно, за да следят системата на здравеопазването в България!
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този костовист от нафталина жаден алчен за нищоправене в парламента
8
0
 
6
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 седмици
Ти нали забрани антибиотиците, пък в училище ги лекуват с фафлички с бел прашец. По добре да върнеш всичките дпрофесури и да се скриеш завинаги
7
2
 
5
 
! Отговори
Дядо Ванчо преди 2 седмици
Закръглете я тази потребителска такса.С това 2,90 два пъти счупих касичката на внучето
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тоя колко е долен и колко пари обра
5
5
 
1
 
! Отговори
Марга Рит преди 2 седмици
А здравеопазване има ли? Опазване на здравето има ,когато има профилактика на населението. Тук сме на естествен подбор. Имаш пари - живееш, нямаш - умираш като куче. Даже в така наречените ,,частни болници" си носиш, сапуна и тоалетната хартия...Иначе на паркингите от Порше нагоре. Бедните те...
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
в болниците е такава смрад мирише на пикоч навсякъде,ХЕИ спи.
3
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Харчиш ли парите,които взе от мустафа емин, за да уволниш директорът на Пирогов?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А другарят Вуълк контрлирахте ли го бе, като шиб аше с държавни пари луксозните мурвентииии в Дубай на чхтата?
1
3
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 2 седмици
То няма здравеопазване от годиниСамо смучене на пари от сьдрания гръб на бьлгарина за бентлита и огромни заплати в здравната касаКогато дойде ред да ползваш здравни услуги бог да ти е на помощ нямаш ли много пари