Пеевски със сигнал за съдебен процес за възродителния процес

Той е подаден до Военно-окръжната прокуратура
26 сеп 2024 09:03, Елка Василева
94
Пеевски със сигнал за съдебен процес за възродителния процес
Снимка: архив, БГНЕС

За провеждането на справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за т.нар. възродителен процес се призовава в сигнал, подаден до Военно-окръжната прокуратура от председателя на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски и заместник-председателите на ПГ Йордан Цонев, Халил Летифов и Хамид Хамид. Това съобщи пресцентърът на "ДПС - Ново начало".

“Настояваме ръководената от Вас институция незабавно да предприеме действия по установяване и проверка на фактите за събитията от 1984 г., както и за тези от 1989 г. и на по-късен етап, като при установяване на извършени престъпления да се пристъпи към повдигане на обвинения по чл. 416, ал. 1 от НК за извършване на геноцид срещу българските мюсюлмани”, пишат вносителите на сигнала.

В сигнала вносителите припомнят, че през 2022 г. Софийският апелативен съд постанови на Военно-окръжната прокуратура да продължи разследването за престъпленията срещу българските турци и мюсюлмани и отмени решението за прекратяване на наказателното производство. Това ще позволи да се избегне поредно неглижиране на случая с мотив, че е изтекла абсолютната давност за зверствата на комунистическия режим и репресивния апарат на тоталитаризма.

"Сега ДПС ще изпълни своята историческа мисия - да бъдат осветени и наказани не само виновниците за т.нар. “възродителен процес”, но и изпълнителите, с които нашите хора са се сблъсквали в онези мракобесни години и за които очакват възмездие вече повече от 30 г.", посочи вчера Делян Пеевски, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от Политика
Радев: Не военните конфликти трябва да определят бъдещето на човечеството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 часа
ОСМАНСКИ ЕВРЕИНО ПЕЕВСКИ,ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС БЕ ИЗВЪРШЕН В БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРЦИЯ И СССР С ПОМОЩТА НА ЕВРЕИТЕ ОТ СЪВЕТНИЧЕСКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НА ЕВРЕИНЪТ ТОДОР ЖИВКОВ. ЦЕЛТА БЕ ДА СЕ ЗАМЕНЯТ АРАБСКИ И ЕВРЕЙСКИ ИМЕНА С ПОЛУБЪЛГАРСКИ ,ЗА ДА БЪДАТ ПРЕВЗЕТИ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ В СТРАНАТА. ОЩЕ ПО ВРЕМЕ НА НРБ ТУРЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ ,СЛЕД ПОЛУЧАВАНЕ НА НОВИ ИМЕНА,СЕ РАЗСЕЛИХА В ДРУГИ ГРАДОВЕ,ЗА ДА НЕ БЪДАТ РАЗПОЗНАВАЕМИ. НЕ ТУРЦИТЕ,А БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЖЕРТВИТЕ ОТ ТОЗИ ТИПИЧЕН MARRAN-ИЗЪМ. МЕРИ СИ ПРИКАЗКИТЕ,Ж.И..Д!
84
0
 
1
 
! Отговори
Вьзмутен преди 5 часа
Кога ще разследват този за - ктб, булгартабак, лафка
83
0
 
4
 
! Отговори
Оксиморон манипулаци преди 12 часа
. . български турци. . . . Има ли турски турци или гръцки гърци?
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Типично по Български да си бъркаме в старите рани Пеевски използва този извратен нечовешки комунистически акт за популизъм няма да има осъдени Румъния го направи по правилния начин ние много закъсняхме затова си имахме мутри сега си имаме държава на мафията
81
1
 
1
 
! Отговори
93359 преди 13 часа
Това значи че компромати лъжи и помията са свършили.Сега ще чакаме втори рунд от Амед Доан!
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Еничарите най-много мразят народа от който произлизат ! На,тоя пак се загрижил за турците , а за 34 г турците Изкупиха България - Земя,имоти,ресурси, цели градове и села говорят турски ,ромите и те се турчеят ,помаците се правят на по-турци от турците 3/4 от България е потурчена .
79
1
 
8
 
! Отговори
Юууруууш! преди 13 часа
г-н Пеефски лично да отиде при Живков и да му сложи белезниците!
78
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 13 часа
Ой Коледо,мой Коледо,родило сей Боже чедо"- ох как ми се е прияла кървавицаааа!
77
3
 
8
 
! Отговори
Така е с купените ди преди 14 часа
ПееФски юрЕста, вземи прочети НПК/ знаеш ли какво е тов/. Там пише кой може да подава сигнали, до кого и в какъв срок! Теб те няма в тая прграма! Възродителният прцес, трябва да се Възроди и кой от къде е и кой, какъв е! Точка!
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
"възродителния процес" е една лъжа , ромите сами си сменяха омекнат
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
"А за геноцид над българския и арменския народ ?" - Такива никога не е имало. Особено пък над българския никога не е имало. Българите под османско владичество увеличават броя си над нормалното за европейските народи, а не намаляват. Растежа на населението спира, когато България се освобождава и започват балканските войни, да се бият отново помежду си.
74
3
 
3
 
! Отговори
бг преди 14 часа
сменяю с иимето на джейхан и и вън от парламента
73
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
"Шиши ще пусне ли сигнал за гара Буново?" - Инцидентът на Гара Буново е творение на Държавна сигурност. Можеш да виниш християните. Направен е с подставени лица (такива които са притиснали да правят това), с цел да се събере омраза срещу мюсюлманите и да се оправдае геноцида който се извършва срещу тях. Подобно е с поръчковите романи и филми (Козият рог и Време разделно).
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Пеевски,колкото сигнали да подаваш,ние сме с бюлетина N 13, а ти и онези твои дерибеи,които имат ,по 25 години депутастване,ще си останеш,с лозунга "ново начало",няма да ти пиша онази българска приказка ,как с прави бардак със ..................и
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Гледам много хора се изказват за "Възродителния процес" и даже така го казват в единствено число и претендират, че много знаят за него. Прозира тъпoтa. Просто защото те са много, а не само един. Основните са 4. Хората масово говорят само за последния, защото са кpeтени. Някой даже пита дали Фердинанд ще търсят виновен. Дори не знаят как е изглеждала България по време на Съединението. Най-голям терор над мюсюлманите е между 1890-1909. А Илинденско-преображенското въстание е срам, който празнуват!
70
5
 
11
 
! Отговори
Шукаар преди 14 часа
Шиши ще пусне ли сигнал за гара Буново?
69
4
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 15 часа
Тоя па и тоя... А за геноцид над българския и арменския народ ?
68
1
 
8
 
! Отговори
бачкатор преди 15 часа
Не, първата смяна на имената е била някъде около балканската война. Тогава са сменени имената на помаците доколкото съм чел.
67
3
 
11
 
! Отговори
бачкатор преди 15 часа
Шиши да вземе да осъди и авроатлантиците във Франция и САЩ за техните възродителни процеси. Във Франция не може да имаш име, различно от определените. В САЩ някой да е чул за някой роден, писан Ахмед?
66
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Тая бъчва е родена 1980 г. Какво ти разбира от възродителен процес, лагери на смъртта, от комунизъм, от режим? Та той е бил на 5 годинки! И изобщо знае ли, че първата смяна на турските имена е била през 1962-ра? Когато е бил далечен блян в топките на баща си? Обикновено прасунгерите се кастрират, но явно за баща му е било изключение. Една партия ги роди тия всичките ***. 80 години са минали и още не можем да се отървем от тая ***.