Двама българи загинаха на фронта в Украйна

Те са от Болградски район
11 сеп 2024 16:46, Александър Попов
282
Двама българи загинаха на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама българи от Болградски район загинаха на фронта в последните няколко дни. Това се съобщава на сайта на Болградската районна военна администрация.

Тридесет и деветгодишният Сергей Дачев от град Болград е загинал на 6 септември в Харковска област. Той служи като войник в Държавната гранична служба на Украйна. Датата на погребението ще бъде обявена допълнително, посочва се в информацията на Болградската администрация, цитирана от БТА.

На 10 септември почина и Михаил Боев, който се е намирал в болница, след като беше тежко ранен. Михаил Боев е от град Арциз и е роден през 1975 г. В украинската армия е мобилизиран в 110 оперативна механизирана бригада като механик и управляващ танк.

От Болградската районна военна администрация поднасят съболезнования на семействата на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 39, какво очакваш - изгориха българското знаме, надраскаха паметника на българските опълченци в Болград - чемодан, вокзал, София, осквениха паметника на българския хан Кубрат, а мие сме поели ангажимент в лицето на служебното правителство да плащаме лихвите по украинския дълг, без да е посочен срок
39
2
 
15
 
! Отговори
7 преди 1 седмица
5-10 септември фактическото начало на контраатаката на ВС на РФ в района на Курск. На ВСУ беше позволено да се натрупват и на някакъв етап Сирски (регистриран ли е вече като агент на Кремъл или още не?) можеше да има усещането, че атаката на Харков от 2022 г. е повторена и дори надмината. Сега ситуацията може (и трябва) да се развие в обратен ред. Време е ВСУ да се приберат или да отидат при Бандера. Заслужава да се добави, че всичко, което се случва след 1 септември е опит на ВСУ да спасят ситуацията, въпреки че командването вече е осъзнало,
38
1
 
13
 
! Отговори
6 преди 1 седмица
10-14 август. Първите сериозни загуби и въвеждането на първите резерви (т.нар. групи за усилване, които трябваше да се окопаят в окупираните територии. До този момент Коренево, Рилск и вероятно дори Курчатов от атомната електроцентрала трябваше да бъдат взети от ВСУ. Тук се състоя унищожаването на колоната на ВСУ на БТР-4. 15-20 август. Втори опит за създаване на резерви и отблъскване на атаката. ВСУ удрят мостовете в Глушково, чува се страшен вой, че "сега ще започне настъплението". 21 август 1 септември. Прехвърлянето на военните действия в позционни боеве,
37
2
 
11
 
! Отговори
5 преди 1 седмица
Но още на първия ден започва унищожаването на силите за прикритие в Суми и групата за ПВО (украинските Бук М1 обикновено се унищожават от Искандери в деня на нахлуването, 6 август).8-10 август. Вместо преформатиране на операцията, първите трудности започват с развитието на успеха и пробива там, където пробивът е предвиден от плана.
36
2
 
11
 
! Отговори
4 преди 1 седмица
все още не е толкова оптимистично и позитивно. ВСУ атакува северно от Малая Локня - битката се води близо до село Кромские Бики. Това е доста важен участък, тъй като пътят през Кромские Бики отива към Льгов.ВСУ също атакуват на малки групи източно от Суджа - в района на Мартиновка, Михайловка и Черкаска Конопелка. В югоизточния сектор ВС на РФ нокаутира и,з,м,е,тта от село Борки. 6-8 август. Началото на Курската операция на украинските въоръжени сили. Най-удобният прозорец на възможност за маневриране.
35
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 33...НЕ...промит...отишъл е да защитава Родината си...
34
1
 
13
 
! Отговори
3 преди 1 седмица
за такава масирана атака. И веднага започнаха да възникват въпроси: струва ли си цялата "Курска операция"...От страна на руските телеграм канали има признаци на радост и ликуване. Много хора очакваха подобни действия от ВС на РФ от около месец. Но през цялото това време и,з,м,е,тът беше безмилостно повален с пилотни самолети (въздушни бомби), артилерия и безпилотни самолети (FPV дронове и безпилотни бомбардировачи). Сега, изглежда, е дошъл моментът да нокаутираме врага - когато той претърпя огромни загуби в жива сила и техника.Суджански район на Курска област.В
33
4
 
16
 
! Отговори
2 преди 1 седмица
А под "врагът е нокаутиран" се има предвид, че част от фашистите са унищожени, част са пленени, а част избегали на изток.Сега фашизоидният и,з,м,е,т е окопан в Обуховка и Любимовка. Информацията е от ранната утрин на 11 септември.През деня се очаква настъпателните действия на ВС на РФ да продължат. На изток от Коренево се водят насрещни боеве. По предварителни данни Олговка отново е под контрола на РФ. Във вражеските телеграм канали цари паника и недоволство. Фашизоидните украинци са възмутени, че руската армия е успяла да разположи бронирани машини на своя тери
32
2
 
12
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
Нацито от Кривой рог това направи от бесарабските българи там - курбан. Както и от неговите заблудени оФце, де...
31
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Кореневски район на Курска област.Следобед на 10.09.24г. ВС на РФ нанесе удар по позициите на ВСУ южно от Коренево. Руските бойци атакуваха с колони от бронирани машини от запад, от Кулбак, и успяха да изтласкат врага от н.м. Апанасовка, Бяхово, Внезапное и Гордеевка. Освен това атакуваха и от север, от Коренево. Боевете се разгоряха в Снагости, откъдето фашистката u3M.eT на натовската ханта също беше прогонена. На този фон ВСУ бързо се оттеглиха от Краснооктябрски и Вишневка. В момента текат разчистващи дейности във всички горепосочени н.м..
30
8
 
10
 
! Отговори
Ами ... преди 1 седмица
Тава са наемници решили да се бият за пари в интерес и полза на чужда държава! Те ясно съзнават къде отиват и какво ги очаква.Това че са българи не е нищо друго освен, срам за такива пишман българи!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"В украинската армия е мобилизиран в 110 оперативна механизирана бригада като механик и управляващ танк." Зеленски го е пратил да го убият руснаците.
28
5
 
3
 
! Отговори
Питър преди 1 седмица
До РадоПотрай малко, скоро *** ще бъдат пред дома ти, посрещнати дружелюбни от простото бг племе. Рамките ще изнасилят жена ти и после теб и след това животните ти. Потрай малко, ***
27
3
 
19
 
! Отговори
ПКП преди 1 седмица
EU и САЩ нали заръчаха ... "до последния украинец"
26
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истински герой, поклон и мир честните им чисти души. .
25
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нито едно русофилче във форума не отиде да подкрепи Джуджа, пълен шейм мен :)))
24
16
 
17
 
! Отговори
Хан Кубрат преди 1 седмица
Щом са решили да се бият за враждебна нам страна като Украйна значи са обикновени предатели. Няма лошо, ще ги прежалим и тези.От мени "много здравИ" им пращам, така да ме разберат на техния говор.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Радо...утре идвам у Вас да ми припишеш къщата и колата...става ли...
22
3
 
18
 
! Отговори
Урките са овър! преди 1 седмица
вече търсят и жени за армията
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА