Българския посланик в Скопие: Не може да се водят преговори за вече договорени споразумения

Той се е срещнал с ръководителя на македонската дипломация Тимчо Муцунски
27 авг 2024 09:05, Петър Бойчев
46
Българския посланик в Скопие: Не може да се водят преговори за вече договорени споразумения
Снимка БГНЕС

„Надяваме се да имаме правителство, с което да можем да влезем в интензивен диалог с РС Македония. Разбира се става въпрос за диалог, не за преговори, защото не може да има преговори за това, което вече е договорено“.

Това заяви българският посланик в Северна Македония Ангел Ангелов, и призова да се спазват вече договорените споразумения между двете страни, предаде БГНЕС.

Той съобщи, че се е срещнал с ръководителя на македонската дипломация Тимчо Муцунски, с когото е разговарял за очакванията за диалога между София и Скопие.

Муцунски по-рано подчерта, че македонските власти очакват стабилно политическо правителство в София, с което да водят диалог за деблокиране на процеса на евроинтеграция и за идеята за конституционни промени с отложен ефект.

Посланикът посочи, че новото правителство ще е готово за диалог, но не и за нови преговори и информира, че изборите в България са насрочени за 27 октомври.

„Надяваме се след това да имаме правителство, с което да можем да влезем в интензивен диалог. Разбира се става въпрос за диалог, не за преговори, защото не може да има преговори за това, което вече е договорено. Това, което е договорено, трябва да се спазва и изпълнява. Но ние няма да променяме географията и оставаме съседи и трябва да имаме интензивна комуникация, включително и с Историческата комисия”, каза Ангелов.

Мандатът на Ангел Ангелов като посланик в Северна Македония изтича в петък, 30 август.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Рок
Между офиса и сцената: Група ALI – рок сега и в бъдеще време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
ПО-КРОТКО БЪЛГАРИ преди 2 седмици
ПО- КРИТКО, ПО-КРОТКО !!!!! ВАШИТЕ БАЩИ И ДЕДИ СА СИ ТРАЯЛИ КАТО ТИТОВИСТИТЕ ТРЕПАТ И ЗАТВАРЯТ БЪЛГАРИТЕ В ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ (ПА БИЛО ТО ЧЛЕНОВЕ НА ВМРО, КПМ, ОБИКНОВЕНИ ХОРА). ИЗБИТИТЕ И ИНТЕРНИРАНИТЕ СА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ. СЕГА ЩОМ СТЕ ТОЛКОВА КОРНАЗ И ВЕЛИКИ, ЩО НЕ ПРЕДЛОЖИТЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ИМЕТО НА ДИМИТРОВГРАД, НОСЕЩ ИМЕТО НА СТАЛИНСКИЯ КАСАПИН В БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ, НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ???????????
34
1
 
8
 
! Отговори
Alex преди 2 седмици
ЗАКРИВАЙТЕ ПОСОЛСТВОТО НА ОХРИДСКАТА РЕПУБЛИКА И ЗАТВАРЯЙТЕ ГРАНИЦАТА! В ЦЯЛА ЕВРОПА И АНГЛИЯ ГИ МРА ЗЯТ! ЛЪЖАТ И КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО!
33
0
 
0
 
! Отговори
post-truth преди 2 седмици
малко като чичо Ади приказват скопските политичари - "ей сега ще дойде чудо-оръжието, и всичко, което сме подписали, вече няма да важи. РСМ е центъра на вселената, люлка на цивилизацията и т.н." дип че почна война в крайна, че да ги заглуши малко...
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой няма да се договаря с българомразците от Скопие.Напразно лъжат населението си,че могат да обърнат мача,и да се представят пред тях като победители.Това ще го разберат рано или късно.Всеки запознат е наясно,че вкарването на българите в конституцията на СМ е само условие,което ще даде старт на преговорите и само по себе си,не значи почти нищо.Някой си прави криви сметки,че може да изнудва България с това условие.Никой няма да изпусне питомното,и да гони дивото.
31
1
 
9
 
! Отговори
Кътиловски преди 2 седмици
Стига с разни муцунски . И други на ски.
30
1
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 2 седмици
Абе стига диалози и преговори с тия руски и сръбски получивеци,нека си седят и живеят в миналото
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
......Това Добруджанско деспотство и други такива наименования са съвременни определения,за да се разбира по-добре съответния период отсегашна гледна точка.Нямало е и Самуилово царство,нито Византия.......... Говорим за едно и също нещо. И пак повтарям, твърдението за несменяемостта на името е ПАТРИОТИЧЕН МИТ! Говоря от историографска гледна точка, но пък всеки може да вярва в каквото си ще.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не знам за мънкядонците, но преди две седмици бях в ужгород, западна Украйна. То си е доста унгарски град де, но и с украинци. На центъра имаше огромен паметник на 'българските просветители Кирил и методий'. Няма шменти капели като при расняците и бановинците, хората си знаят историята и я почитат.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То през 'турско' няма и Турция. Това е държава на 100 години, националният им празник е независимостта от османската империя/халифат.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Опитите за предоговаряне само може да блокират СМ по пътя и към ЕС.Вероятно ,това е целта,но трябва виновника да е България,а истинските виновници трябва да се покрият с ореола на патриотизма и вечната жертва на съседите-вълци.Простия народ кълве на елементарни манипулации и затъва още повече в блатото,от което е все по-трудно да излезе.Приятно потъване.
25
4
 
4
 
! Отговори
ЗА 24 преди 2 седмици
До ***..Ще има ли ЕС в който Северна Македония да влиза?
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБЕРСКАТА ПОЛИТИКА В МАКЕДОНИЯ СЕ ПРОВАЛИ.
23
0
 
14
 
! Отговори
*** преди 2 седмици
Сигурно така си представят и преговорите с ЕС. Ще подпишат споразуменията и после няма да ги изпълняват.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 22Това Добруджанско деспотство и други такива наименования са съвременни определения,за да се разбира по-добре съответния период отсегашна гледна точка.Нямало е и Самуилово царство,нито Византия.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да има пазарлък с правата на българите в СМ.Селските хитреци в Бановината се мислят за много умни,но си остават селски тарикати.Ако искат да се пазарят,нека се пазарят с хърватите и черногорците или евреите.Те също са в списъка за вписването в конституцията им.Единствената гаранция за продължаването на пътя им към ЕС е изпълняването на подписаните договори.Няма изпълняване,нама ЕС.Толкова е елементарно,че и промитите мозъци ще го разберат.Колкото по-бързо,толкова по-добре за самите тях.
20
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
.........единствената държава в Европа, която не е сменяла името си повече от 1300г....... Това е само патриотичен мит. Разбира се, приемствеността между българските държавни формирования в миналото не е под въпрос, но в различните периоди са се наричали различно. През 14век, например, едновременно е имало по няколко български държави едновременно, без никоя да се казва България - Търновско царство, Видинско, Добруджанско деспотство и т.н.
19
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А НЕЩИЧКО НЯМА ЛИ ДА КАЖЕТЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ ПРЕЗ ПСВ СРЕЩУ "БЪЛГАРСКИЯ" МАНАСТИР "СВЕТИ НАУМ" КРАЙ ОХРИД ИЛИ ПЪК ДОГОВОРКИТЕ МЕЖДУ ТУРЦИЯ И КНЯЖЕСТВОТО БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ "БЪЛГАРСКОТО' ИЛИНДЕНСКО ВЪСТАНИЕ...
18
2
 
5
 
! Отговори
Шкембевойвода преди 2 седмици
По принцип с тия да. Но примерно как България се опитва да предоговори сделката с Боташ ? Всичко е до отношението . Докато тея се държат по техния си начин и се репчат, никой не име длъжен за нищо. А и условията по споразумението не са кой знае какви че толкова се дърпат. Като се дърпат да се оправят.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С античките не се преговаря, те си го търсят просто... :)))
16
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 1300г А през турско имало ли е държава, която да се нарича България? Не е сменяла името си, само е престанала да съществува няколко века. Ама някои казват че имало, онова било турско присъствие.