Владимир Путин не е съгласен да го наричат "цар"

Той отговори на шегата, че "Путин" не е фамилно име, а длъжност
Обновена: 19 мар 2020 22:24 | 19 мар 2020 22:00, Елка Василева
120
Владимир Путин не е съгласен да го наричат "цар"
Снимка: БГНЕС

Държавният глава на Русия Владимир Путин не е съгласен с онези, които го наричат цар. Цар е онзи, който дава заповеди, а президентът работи всеки ден, обяснява той в интервю за ТАСС.

По думите на Путин "дори не му е хрумвало" преди, че неговото управление може толкова да се проточи.

В коментар за шегата на популярния в Русия хуморист Максим Галкин, че "Путин" не е фамилно име, а длъжност, той заяви: "Човек, който няма нито една длъжност, може да се шегува, както си ще. И шегите му се търсят".

Владимир Путин смята за преждевременен въпроса какъв ще бъде статутът му след края на президентския мандат през 2024 г. Отговорът ще зависи от желанието на хората в Русия, обясни той в интервю за проекта на ТАСС "20 въпроса към Владимир Путин".

Още по темата

"Не зная, ще видим. Има още четири години, сега нямам отговор" - това ще зависи "от нагласата на народа, от желанието на хората", каза Путин.

Руският лидер призна, че "елитите може да са нервирани" заради неяснотата по въпроса за властта, което носи негативи, защото "може да се дебалансират нещата".

В понеделник руският Конституционен съд одобри приети вече от парламента поправки към основния закон, чийто инициатор бе президентът. Очаква се общонародно гласуване по документа на 22 април, за да влязат промените в сила. Той предвижда по-специално ограничение - до два президентски мандата за един човек, но сегашният държавен глава ще може да се кандидатира отново, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Владимир Путин "смята мнението на обикновените хора в Русия и нагласите им за най-достоверен източник на информация", обобщава ТАСС други моменти от интервюто. Запитан какви други източници използва в работата си, руският лидер посочва социологическите данни, информацията от специалните служби и съобщенията в медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия няма твърде голяма нужда от германски машини, понеже си ги произвежда. А си има и китайски, а те са достатъчно евтини на руския пазар. В русия всички големи марки имат заводи за производство. А я кажи в България колко и какво има, лольо? Заради такива "адекватни" като тебе България е на това дередже днес.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия трябва да управлява Путин. Защото ще дойде или някой "ястреб" , или някоя "прозападна ***" за каквато Америка и Европа си мечтаят и дават мило и драго и Русия ще се срине. Това ще провокира лоши неща, включително и за България. Накратко - може да стане война.
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2004, Путин -" Никой не е по-голям от Конституцията, каквото пише там,трябва да се спазва..."След като Терешкова предложи досегашните мандати на Путин да се "занулират",съпругата на Гагарин се спомина!Не издържа на тази космическа глупост.....
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Педя човекВеликите компютърни мишки се разшаваха.А, може би, сте толкова велики и в реалността? Разкажете ни за своите достижения и подвизи, не се стеснявайте.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 91 На чиляк не мязаш, ами си тръгнал Путин да одумваш
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже каква карикатура е това дребно човече !!!Горките руснаци.
59
8
 
11
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 4 години
България гори,Светът гори,похуй ми ,колко щял да царува Педя човек.Не е виновен тоя който яде баницата,а тоя дето му я дава.stupid Russian people
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По думите на Путин "дори не му е хрумвало" преди, че неговото управление може толкова да се проточи............................Направо се чуди как е толкова дълго на власт.
57
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауууу, разплаках се от умиление! Джуджи не искал да го наричат цар? Май май започна да се усеща, че на всички им е ясно какви ги върши и бутафорията му на демокрация никой не я приема насериозно, а това винаги е опасно за един диктатор. Запомнете името на Галкин: на този "хуморист" скоро ще му се случи нещо. Диктаторите не могат да понасят някой да ги осмива. Въпросът е, дали ще го привикат за неофициално мъмрене, или направо ще има нещастен случай около някой от рождените дни на Джуджи в бъдеще
56
11
 
10
 
! Отговори
Други въпроси... преди 4 години
Много ясно, че няма да е съгласен. Кой харесва пpocтoтиитe на евроатлантиците, освен самите те?
55
11
 
13
 
! Отговори
Gender - male преди 4 години
До 81"Джендърите ревът само като му чуят името ......"Да, ние джендърите наистина ревем, като му чуем името....ама ОТ СМЯХ :) Този паляч0 нефелен, дето целия свят му наложи санкции на нищо не е способен, освен да пали войни със съседите си и да предизвиква омраза в тях, а в нас подигравка и смях. А вие, НЕджендърите, тоест безполовите, понеже нали не сте *** и нямате такъв, най-любимото ви е да сте в стойка партер пред Джуджака и той да ви *** без вазелин...
54
7
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
"Цар е онзи, който дава заповеди, а президентът работи всеки ден, обяснява той в интервю за ТАСС."E, анджак де. Джуджето това работи всеки ден - издава заповеди
53
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джендърите ревът само като му чуят името ........
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега ще видим с водка вирус лекува ли се
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите на Путин "дори не му е хрумвало" преди, че неговото управление може толкова да се проточи."Аааах, жужано, тя не иска да работи, ама....трябва да му се невиди. 'рана за колхозните при.мати:D :D :D :D
50
3
 
8
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
До АнонименНай-накрая ще стане генерален император или генералисимос.
49
6
 
7
 
! Отговори
Руский цар преди 4 години
Чакайте новина , че Николай II e oно.. Бдал бабата на П.у.тя
48
2
 
4
 
! Отговори
турчина преди 4 години
колко пъти ще я пускат тази новина,преди време имаше същата?
47
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да е цар щом иска . До 95 години ще бъде император,а след това може да стане -почетен император на останалите все още малко живи поданници !
46
5
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Император!