Русия с ограничение на движението на средства към неприятелски страни

Москва определи като спекулации, че златото от валутните резерви е изнесено от страната
25 мар 2022 10:55, Нели Христова
44
Русия с ограничение на движението на средства към неприятелски страни
Снимка: БГНЕС

Русия реагира на замразяването на част от резервите си, като налага ограничения върху движението на средства към неприятелски страни със съпоставим размер, обяви Централната банка, цитирана от "Лента.ру".

След замразяването на резервите на Банката на Русия в щатски долари и евро, Москва дава огледален отговор, съобщиха от Централната банка. Регулаторът оповести същността на по-ранните мерки на своя уебсайт.

"Бяха наложени ограничения върху капиталовите потоци, забрана за продажба на ценни книжа от чуждестранни инвеститори и забрана за изтегляне на средства от руската финансова система", се казва в публикацията. Освен това се налагат и ограничения за плащанията по корпоративен дълг на руски дружества и публичен дълг към държатели от държави, на които са наложени санкции. Те ще бъдат възможни само с одобрението на правителствена комисия.

"Това означава, че в отговор на замразяването на част от резервите на Русия, тя също така налага ограничения върху движението на средства, които биха могли да бъдат прехвърлени в неприятелски страни със съпоставим размер", обобщи Централната банка.

Тя също така отхвърли спекулациите, че златото от валутните резерви е било изнесено от страната и се намира някъде другаде.

"Цялото злато от валутните ни резерви се намира в трезорите на Банката на Русия на територията на нашата страна", се казва в публикацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин никакви закони няма да промени по отношение на долара в Русия. То ако можеше, досега да ги е променил. Русия е нещо като придатък на САЩ с тази зависимост на руската рубла от щатският долар. В Русия много отдавна експерти повдигат този въпрос, защото този закон не се променя и нищо, законът си стои. Никой не смее да го пипа. И това се е казвало много пъти в Русия, че управниците ги е страх да го пипат този закон. Путин е силен само на думи. И обича Русия само на думи.
14
2
 
0
 
! Отговори
Baiden преди 2 години
President Joe Biden said he did not say sanctions would deter Vladimir Putin, but his Administration said exact opposite for weeks, during his remarks at the G7 meeting in Brussels, Belgium on 3/24/22.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът на Путин е ясен, тъй като забраниха в Русия да влизат долари, то Путин иска Западът да купува рубли и така Русия пак да се сдобие с така нужните й долари. Западът да купува рубли за долари от Русия и с тези рубли да купува газ. Не знам дали Западът ще се хване на тази игра. Но Путин така само показва, че Русия има нужда от нови долари. А има нужда защото има нужда да печата рубли, а това без да има нови долари в резерва няма как да стане. А без нови рубли няма как да се вдигнат заплатите.
12
2
 
1
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Гледам точно днес е починал Манол Велев след 15 г. в будна кома. Познайте когато го простреляха кой беше начело на Националната следствена служба - другаря Рашков.
11
6
 
10
 
! Отговори
Блъди Мери преди 2 години
Ами то към тысячите по копюрите на рублата ще трябва се се прибавят още много нули за да могат по някакъв начин да се вържат към долара и еврото и скоро с тези нули рублата ще придобие такива стойности че в цифрово изражение ще клони към безкрайност а по покупателна стойност към нула ... по добре е товарищ путин отсега да помисли за преминаване на рассия към купонна система и затворено натурално стопанство, които да заменят рублата като изчезваща парична единица ... !!!
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия лъжат, че ще печатат рубли и ще раздават на народа, защото по закон е забранено просто така да се печатат рубли. Трябва да влизат в резерва долари, за да се печатат рубли (рублата е обезпечена с долари). И тъй като сега руският резерв няма откъде да вземе долари, то и печатането на рубли е невъзможно. Този закон е от времената на Елцин и забележете, Путин не го е сменил. Явно не смее. Което означава, че Путин го е страх от САЩ. Защото този закон облагодетелства щатският долар.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога Русия ще лъже, като всички знаят, че половината от валутните резерви и златото на Русия се намират на Запад и в момента са блокирани. И даже това дето наскоро го писаха, че ще искат рубли за газта си е невъзможно, защото те сега като получат тези рубли от Запада за газта си, какво ще ги правят? С тях не могат да си купят нищо. Може би поради невъзможността си да печатат рубли искат да приберат всички рубли от чужбина, които са в обръщение. Но в чужбина няма много рубли. Никой не ползва.
8
4
 
11
 
! Отговори
Ха сега Руснаци? преди 2 години
Олигарсите изнесоха златото на Русия. Сега Запада взе златото на олигарсите. Олигарсите загубиха златото на Русия! И това не е златото на олигарсите - както те си мислят а златото на руския народ (който народ нищо не е видял от него, а няма и да види)
7
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПУТИНИСТИТЕ СА НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНИ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ НАПЪЛНО!
6
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ ГИ РАЗБРА ДОБРЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ВСИЧКИТЕ ПУТИНИСТИ, КАКВОТО Е ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
5
0
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Очакваше се :-)Някак си си разменят виртуални санкции
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме нефта в РУБЛИ ! Не искаме да продаваме РУБЛИ ! Начи това било мистерията на руската душа ? Мдам, вярно е неразбираема за не-руснаците или за психически стабилните направо.
3
3
 
9
 
! Отговори
Банка на Русия преди 2 години
В трезорите ни се гонят плъxoвe и мишки
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Цялото злато от валутните ни резерви се намира в трезорите на Банката на Русия на територията на нашата страна" -----///------- Е, това не треаше да си го казвате, сега украинците ше ви гонят до Москва...
1
8
 
8
 
! Отговори
бай Геро преди 2 години
Глад мopи дoбитъкa y Kpeмъл!