Резников: Третата фаза на войната е украинската контраофанзива

Франция е обещала нов пакет военна помощ
Обновена: 12 сеп 2022 20:08 | 12 сеп 2022 20:08, Петя Славова
234
Резников: Третата фаза на войната е украинската контраофанзива
Снимка: БГНЕС

"Контраофанзивата е третата фаза" от плана на Украйна за възвръщане на позициите, започнали в южната и северната част на страната, заяви украинският министър на отбраната, Олексий Резников, пред френския ежедневник "Le Monde".

Според Резников първата фаза е била опит да се разубеди Русия да продължи атаката си, докато втората - "стабилизиране на фронта и проверка на възможностите им за устойчивост".

Още по темата

"Началниците на нашите армии замислиха план в зависимост от оръжията, които получихме от нашите партньори: започнахме с използването на мобилните артилерийски системи HIMARS [от САЩ], за да прекъснем линиите за снабдяване на противника и да унищожим складовете за гориво и оръжие", каза той, цитиран от БГНЕС.

Украинският министър на отбраната допълни, че наскоро Франция е обещала нов пакет военна помощ, съобщи АФП.

Украинските въоръжени сили (ВСУ) твърдят, че от уикенда насам са си върнали десетки градове и селища, включително ключовия град Изюм.

Правителството обвини руските сили, че при отстъплението си са се насочили към електропреносната мрежа. Това е довело до широкомащабни прекъсвания на електрозахранването в източната част на страната.

"Новата фаза ще бъде като снежна топка, ще започне да се търкаля и търкаля, ще става все по-голяма и по-голяма. Ще видим как втората по сила армия в света ще бъде принудена да се оттегли", каза Резников.

Той повтори позицията си, че украинската победа означава пълно възстановяване на заграбените от Русия територии, включително Крим.

Резников твърди, че Украйна също така се стреми към "ясен план за изплащане на репарации от страна на руснаците и установяване на отговорността за военни престъпления".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйнците са само мръвки в тази война - нищо не зависи от тях и никой за нищо не ги пита нито в началото, нито след края на войната, без значение как ще завърши. Оставете украйнците и войната, а обърнете поглед към Брюксел да видите какъв турбо социализъм се задава. Това е по-страшно и от война
155
2
 
8
 
! Отговори
Смех преди 1 година
До Ледена епохаУкрайна пък да оцели кьоравото и да се окаже, че има собствен петро, газ и природни богатства. По приблизителни оценки ПОНЕ колкото има Русия.Та нещо си объркал Украйна с България.
154
6
 
15
 
! Отговори
ООН преди 1 година
Постоянният представител на Русия в ООН поискал да се направи събрание за връщането на незаконно отнетата от Украйна руска военна техника в Харковска Област, Украйна казала, че започва да връща снарядите.
153
6
 
16
 
! Отговори
до 181 преди 1 година
може би искаше да напишеш - слаба Русия
152
26
 
25
 
! Отговори
Ледена епоха преди 1 година
Русия си играе с Украйна, като котка с мишка, която през зимата ще замръзне без ток, газ и петрол! Даже няма да има с какво да си изпекат хляба!? Още малко им остана да се репчат- до първия студ!
151
14
 
23
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Лошото за Украйна е че ще има и четвърта фаза на войната...
150
14
 
16
 
! Отговори
лилиПутин преди 1 година
Този лилиПутин, който има не само лилипутски ръст, но и акъл със същия размер, е вече пътник... Необратимо е! Колкото по-бързо, толкова по-добре за целия свят, а и за Русия. По-младите руснаци вече отлично разбират това...
149
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трета фаза, мечката със халка и синджир на носа, опитомена играе казачок за Зеленски!
148
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това , че са благородни руснаците (6 месеца минаха и вчера за пръв път прекъснаха тока на неопределено време а АМЕРИКАНЦИТЕ сам за дни в Югославия бондираха всички моостове електроцентрали , вода и даже китаиското посолство ! Ако ИСКАШ ДА ПОБЕДИШ ТРЯБВА ДА ПРРАВИИШ ТОВА КОЕТО ПРАВИ АМЕРИКА -ШАХМАТНИ БОМБАНДИРОВКИ И ИКРАК ЗАГУБИ МИЛИОН ЖИТЕЛИ САМО ЗА НЯКОЛКО ДЕНА) А Русия спря да воюва за да изнесе от начала жителите на завзетите от ВСУ И НАТО дваидестина и кусур селища ! Меки са русн-те
147
3
 
10
 
! Отговори
До 166 преди 1 година
....украинците, а от космическата флотилия на Америка Пак гледал много Междузвездни войни и после коментира хаха
146
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 166: ние ти приемаме правото да си ***
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
марионетка
144
10
 
15
 
! Отговори
До 160 преди 1 година
Мразя политиката на колониализиране и войни на САЩ! Иначе в Аpole пълно с китайски части! САЩ не хроизвеждат вече нищо, всичко е оутсорснато при робите( евтина работна ръка)
143
17
 
8
 
! Отговори
Напразни мечти! преди 1 година
Напразни са мечтите на военния министър Резников. Накрая примитивните руснаци ще бъдат сразени, но не от украинците, а от космическата флотилия на Америка. Всичко ще си дойде на мястото през 2023 г.
142
10
 
10
 
! Отговори
До 160 преди 1 година
Лъжеш се телефона ми и Самсунг, ТV и компютъра също! Нямам фейсбук, но използвам Телеграм, защото не цензурират! Оо и представяш ли си не пия Кола и те ям в МCDonalds!!
141
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унижението което преживяха руснаците в Афганистан ще е нищо пред излагацията която ги чака в Украйна.
140
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четвърта фаза на операция Зеленски - безусловна капитулация на московския режим!
139
12
 
11
 
! Отговори
До 151 преди 1 година
Лицемерино,ако мразиш Америка защо им използваш стоките. Андроиден телефон или епъл, гугъл,софтуера на компа ти също е американски както и на телефона. Мразел бил Америка а сигурно не излизаш от Фейсбук .Спри да ползваш интернет и Американски стоки,купувай рубли и карай Лада. Остави тези Европейски ,Японски и Американски стоки на нас които не мразим Сащ.
138
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А четвъртата ще е просто обявяване на мобилизация от страна на Русия. Защото реално конфликта, в който Русия се включи с редовната си армия за мирно време срещу Украйна, вече приключи. Това, което Украйна имаше като оръжие, вече почти го няма. В момента почти цялото оръжие е доставено от НАТО, заедно с военни инструктори и платени военни. За целта е задължително Русия също да засили присъствието си. Странно че днес обявиха, че на този етап не се налага такава мобилизация.
137
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислещите не са русофили! Просто знаят че зелената кукла на конци няма как да победи една много по велика империя. Решението за война е взето в щатите а решението за нападение е взето в Москва