Резников: Третата фаза на войната е украинската контраофанзива

Франция е обещала нов пакет военна помощ
Обновена: 12 сеп 2022 20:08 | 12 сеп 2022 20:08, Петя Славова
234
Резников: Третата фаза на войната е украинската контраофанзива
Снимка: БГНЕС

"Контраофанзивата е третата фаза" от плана на Украйна за възвръщане на позициите, започнали в южната и северната част на страната, заяви украинският министър на отбраната, Олексий Резников, пред френския ежедневник "Le Monde".

Според Резников първата фаза е била опит да се разубеди Русия да продължи атаката си, докато втората - "стабилизиране на фронта и проверка на възможностите им за устойчивост".

Още по темата

"Началниците на нашите армии замислиха план в зависимост от оръжията, които получихме от нашите партньори: започнахме с използването на мобилните артилерийски системи HIMARS [от САЩ], за да прекъснем линиите за снабдяване на противника и да унищожим складовете за гориво и оръжие", каза той, цитиран от БГНЕС.

Украинският министър на отбраната допълни, че наскоро Франция е обещала нов пакет военна помощ, съобщи АФП.

Украинските въоръжени сили (ВСУ) твърдят, че от уикенда насам са си върнали десетки градове и селища, включително ключовия град Изюм.

Правителството обвини руските сили, че при отстъплението си са се насочили към електропреносната мрежа. Това е довело до широкомащабни прекъсвания на електрозахранването в източната част на страната.

"Новата фаза ще бъде като снежна топка, ще започне да се търкаля и търкаля, ще става все по-голяма и по-голяма. Ще видим как втората по сила армия в света ще бъде принудена да се оттегли", каза Резников.

Той повтори позицията си, че украинската победа означава пълно възстановяване на заграбените от Русия територии, включително Крим.

Резников твърди, че Украйна също така се стреми към "ясен план за изплащане на репарации от страна на руснаците и установяване на отговорността за военни престъпления".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да повярвам че го пиша, но руснаците ми изглеждат че са по честни и не такива подмолни използвачи и манипулатори като Украйна и САЩ.
135
0
 
3
 
! Отговори
До Бон Джайдън преди 1 година
И кои критирии не е изпълнила? Да не се намира във война с ядрена сила хахаха?
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо взето съгласен съм с тоя, но без 2 неща - руската армия е далеч от 2ра най-силна и плана за контраатака и възвръщане на територии е подготвен от западни специалисти, а не украински военни. Включително и оръжията, които се доставят са подбрани.
133
3
 
1
 
! Отговори
Бон Джайдън преди 1 година
до 142 - Не е член щото не е изпълнила критерийте. Кандидат е от 2008, членство не й е отказано, ще стане след 10-15 г.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ukraine%E2%80%93NATO_relations
132
2
 
5
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 1 година
Прозяв, затва има само двама български доброволци на фронта в Украйна..
131
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не обичам Русия, но мразя господарят на Европа САЩ! Мразя да съм роб на Щатите в нео колонията им ЕС!
130
17
 
14
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
България е за победа на Украйна срещу руските окупатори:):):)Само некви мижави проценти от електората на БКП,Изхождане и бившата атака пишещи тук подкрепят руските комунисти на путин:):):)Малко сте бе:):):)
129
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укропите смърт украинците трябва да са при обятията на матукшка россия
128
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите, защо не попитате за плана за привременната военна организация на България. Смяна на столицата, суспендиране на повечето закони, национализиране на земята, мобилизация на младежите от 16 до 30 годишна възраст. Всичко това е подготвено от Пентагона. Българският народ ще бъде избит в името на дълбоката държава и финансово-банковата мафия. Всяка престъпност от проституция, наркотици и трафик на оръжие, хора, антики е свързана с дълбоката държава и финансово-банковата клика!!!
127
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кои градове са взети от всу що неги пишете или пак поредни лъжи
126
5
 
10
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Още една-две такива победи и укроармията ще свърши!Важното е траншовете да вървят!
125
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната не е почнала за Русия. Ако Русия обяви официална война и тръгне да мобилизира населението и да имаме нова отечествена война.... не Украйна, ами цяла Европа ще замине. Руснаците се прегрупират и най-вероятно се подготвят да използват тактически оръжия не се изключва дори използването на ядрено тактическо оръжие. Днес вече има официална информация за изтекла радиация от Запорожката АЕЦ. Светът ще се промени с много бързо темпове и българите чак ще сме прецакани.
124
5
 
5
 
! Отговори
До Бон Джайдън преди 1 година
А защо Украйна не член? И Нато и отказа членство. Въпрос с повишена трудност хаха
123
1
 
3
 
! Отговори
Бон Джайдън преди 1 година
до 137 - Защото няма работа там, Украйна не е член.
122
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не го е страх от мобилизация бре! Всъщи го критикуват, че е много мекушав и щади Украйна!
121
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много руснаци, отговорни за войната ще бъдат гръмнати през следващите 25 години.
120
5
 
6
 
! Отговори
До Бон Джайдън преди 1 година
Но нещо Нато се крие, не прие Украйна и няма да стъпи в Украйна! Защо ли?
119
5
 
2
 
! Отговори
До нн преди 1 година
Войната е, света срещу Бурятия!
118
6
 
9
 
! Отговори
Факти преди 1 година
Нато си купи Украйна на за военна прощадка, рузбиха я! Материални щети за 1 трилион, държавин фалит, загубени 123,000 кв км и 40% от икономиката, 10 мил бежанци в ЕС, 6 мил останали в акупирани територии, мириони живеят в контийнери в Лвив разрушени домове, хиляди загинали, ранени, загубили цлизки и с травми!
117
8
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Руските тролеи пишещи тук са в колапс:):):)Червената армия бяга:):)Обаче през сълзи казват,че за тях това е тактическо отстъпление:):):)