Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна

В Херсон пристигна първият влак от Киев от началото на войната
225
Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти съобщиха за нови руски атаки и предупредиха за прекъсвания на тока във всички региони, предаде БНР.

В Херсон, който вече е под украински контрол, пристигна първият влак от Киев от началото на войната.

Украйна съобщи, че нейни експерти вече работят на мястото на взрива в Полша, при който във вторник загинаха двама поляци. Първоначално от Киев отрекоха украинска ракета да е причинила инцидента.

Полският президент Анджей Дуда посети Пшеводов и отговори утвърдително на въпрос може ли Полша да се чувства сигурна и допълни:

"Всички данни сочат, че това е ужасен и трагичен инцидент".

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов обвини Киев в опит за предизвикване на пряк сблъсък между Москва и НАТО по случая с ракетния взрив в Полша.

Украинските власти съобщиха за нови руски атака в седем области, сред тях - Запорожие.

Аварийните екипи успешно премахват последиците от поредните атаки срещу енергийни обекти, заяви президентът Володимир Зеленски.

"През целия ден енергетиците работеха, за да възстановят техническата възможност за доставка на електричество, благодарение на което днес аварийните прекъсвания вече са значително по-малко".

 Зеленски допълни, че боевете в Донбас са много тежки, а Русия не иска мир, а възможност да прегрупира силите си.

Като предвестник на победата беше тиражирана от украинската страна новината за първия влак от началото на инвазията от Киев до напуснатия от руснаците Херсон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
13
 
! Отговори
Превзеха дупките преди 1 година
Над 600 дупки от артилерийски снаряди бяха освободени и заселени от укрофашяги. Някои от тях бяха интервюирани от ББС и казаха че най-после се чувстват като у дома си. Там където нацистите принадлежат. Под земята!
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинизацията е въвеждането на обществото в състояние на истерия (поради когнитивни удари) и зависимост от предателство-победи, тоест от постоянно търсене на информация, която се дели на перемога (победи, успехи) и зраду (поражение, предателство) . Хората започват постоянно да прелистват каналите на Telegram и изпадат или в състояние на еуфория от успехи, или в депресия или стрес поради неуспехи.
63
4
 
12
 
! Отговори
Европа капут преди 1 година
Във Франция се чака по 3-4 часа за бензин. На някои места има квоти. 30 литра на човек. Газстанциите са празни. Багетите поскъпнаха 40% само за 3 седмици. Безредици и саморазправа царуват из цялата страна. На някои места млади хора окупират бензиностанциите и продават бензина за 3.5 евро литъра.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когнитивната война е психологическа война, насочена към подкопаване на общественото доверие в изборните процеси, държавните институции, съюзниците, политиците и длъжностните лица чрез дезинформация и пропаганда. Целта на когнитивната война е да наложи желаното поведение на избрана публика. Основната цел е да подлуди обществото, да го потопи в психологически транс, лека лудост, благодарение на която обществото може да бъде контролирано отвън.
61
4
 
6
 
! Отговори
ЦИПСО преди 1 година
ЦИПСО означава Център за информационни и психологически операции. ЦиПСО е център, създаден през 2004 г. от представители на Силите за специални операции на Украйна, насочен към разпалване на омраза към всичко руско. Казано по-просто, ЦИПСО са информационните войски на Украйна, които се занимават с насърчаване на русофобията в Украйна и в Европа, дискредитиране на ВС на РФ, демонизиране на Русия и влошаване на ситуацията вътре в Русия.
60
6
 
16
 
! Отговори
Укрите не разбират преди 1 година
П-у-ти-н е най-доброто, което може да се случи на Запада. Умерен лидер, предвидим и си държи на думата. Освен това винаги е искал да е в добри отношения със Сащ и Запада. Замислете се, цялата тази криза в следствие санкциите които НИЕ НАЛАГАМЕ се знаеше че идва, защото Русия много ясно заяви какво ще стане и върви по план. Ситуацията в Украйна в момента Путин я начерта още 2008 година в Мюнхен на срещата на върха на НАТО, когато гръмко беше обявено че Украйна и Грузия ще се
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно идеята е украинците да направят преврат и да организират референдум и да се присъединят към Русия.
58
2
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
До Предсказано е 67 ЦИПСО, а?! Хехехехе! Слава ЦИПСО!!!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема значение, ще ги осветява мисълта за безрезервната подкрепа на ЕС и бай Джо.
56
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Рашките така и не дадоха обяснения чий го дирят в Украйна" ...................... Търсят ти централната нерна система, съществува предание, че е нещо като Атлантида.
55
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е високотехнологична държава! Украйна к.а.п.у.т! Фашистите ще живеят на тъмно, студено и ще ядат каквото им подхвърлят господарите им от САЩ и ЕС, като на кучета! Даже пещерните хора в каменната епоха са живеели по-добре отколкото ще живеят тези надрусани фашисти, заедно с наркомана Зеленски!
54
13
 
9
 
! Отговори
Предсказано е преди 1 година
След седмица влиза в сила петролното ембарго на Русия. Газта спря сега е петролецът. Русия ще бъде разпадната като СССР от НАТО
53
5
 
19
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
САЩ = ФАЩ принудиха куклата на конци Зеленски да принуди Путин да започне инвазията. А сега същите тези перат десетки десетки милиарди и някои хора отвъд океана станаха мега богати от цялата тая работа. Ние в Европа разбира се отново сме в ролята на ХРАБРИ ДУХАЧИ!
52
4
 
11
 
! Отговори
В нацистката кочинка преди 1 година
*** управлението на държавата практически е в ръцете на нео-нацистки групировки? Това кой и кога ще го призъхънае! Аман от двойни стандарти и от полиуутииици които си затварят очите пред очеизвадни факти!
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е високотехнологична държава! Украйна к.а.п.у.т! Фашистите ще живеят на тъмно, студено и ще ядат каквото им подхвърлят господарите им от САЩ и ЕС, като на кучета! Даже пещерните хора в каменната епоха са живеели по-добре отколкото ще живеят тези надрусани фашисти, заедно с наркомана от снимката!
50
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе незнам ама Зеленко каза преди няколко дена че руските ракети свършвали.Май нещо не е в час защото почти всеки ден има ракетни атаки.Токът скоро ще спре съвсем и укрите трябва всички да се изнасят към Европа на издръжка на европейците.
49
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото тепърва предстои за Укрофашистите още по лошото е, че не могат да капитулират преди да им разреши сащ. Ако го направят преди да са получили разрешение самите сащ ще ги обвинят, че са фашиснка държава и ще ги подпукат и те. Просто няма измъкване и в двата случая ще ядат бой. Така е когато нямаш глава на раменете и си заложил цялата държава за милиарди. Сега ще страдат обикновенните хора.
48
16
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Русия губи войната и стреля на посоки от безсилие.
47
5
 
5
 
! Отговори
До заслужават си го преди 1 година
Абсолютно съгласен.
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С БОГ се е-бавай,с Путин НИКОГА!!