Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна

В Херсон пристигна първият влак от Киев от началото на войната
225
Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти съобщиха за нови руски атаки и предупредиха за прекъсвания на тока във всички региони, предаде БНР.

В Херсон, който вече е под украински контрол, пристигна първият влак от Киев от началото на войната.

Украйна съобщи, че нейни експерти вече работят на мястото на взрива в Полша, при който във вторник загинаха двама поляци. Първоначално от Киев отрекоха украинска ракета да е причинила инцидента.

Полският президент Анджей Дуда посети Пшеводов и отговори утвърдително на въпрос може ли Полша да се чувства сигурна и допълни:

"Всички данни сочат, че това е ужасен и трагичен инцидент".

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов обвини Киев в опит за предизвикване на пряк сблъсък между Москва и НАТО по случая с ракетния взрив в Полша.

Украинските власти съобщиха за нови руски атака в седем области, сред тях - Запорожие.

Аварийните екипи успешно премахват последиците от поредните атаки срещу енергийни обекти, заяви президентът Володимир Зеленски.

"През целия ден енергетиците работеха, за да възстановят техническата възможност за доставка на електричество, благодарение на което днес аварийните прекъсвания вече са значително по-малко".

 Зеленски допълни, че боевете в Донбас са много тежки, а Русия не иска мир, а възможност да прегрупира силите си.

Като предвестник на победата беше тиражирана от украинската страна новината за първия влак от началото на инвазията от Киев до напуснатия от руснаците Херсон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
БомбаНдиран ти е мозъка!
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А влака с трактори ли го теглиха по-релсите, като трамваите в Киев?
43
5
 
18
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
да скачат и викат слава Бандера да се сгреят :) !
42
9
 
24
 
! Отговори
заслужават си го преди 1 година
Не спазваха Минските споразумения. Бомбиха цивилни 8 години. 2021 началото наркомана промени конституцията и практически направи връщането на Крим конституционна цел. А Ноември 2021 в Мюнхен каза ча Украйна щяла да се сдобива с Ядрено Оръжие. За капак От Дек 2021 Украйна почна мобилизация на големи войски на изток и се готвеше за офанзива. Русия просто ги изпревари.
41
9
 
22
 
! Отговори
Закопа ги наркомана преди 1 година
Кокаиновия ги закОпа! направо зарови цялата си държава и нация под земята! Наркотиците са му изпилили мозъка, а пишман приятелите му от ФАЩ довършиха и малкото останали му неврони. Останалото е история.
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те като военно нищо не могат почнаха да си изливат безсилието над граждани! Ама и за това не били те виновни!
39
7
 
25
 
! Отговори
Истината горчи преди 1 година
Намерете кадри от 2014г. с новоизбраният президент Порошенко,който говори за своите сънародници в Донбас-"За нас ще има работа, за тях не. За нас пенсии ще има, за тях не. За нашите деца и пенсионери ще се грижим, за техните не. Нашите деца ще ходят на детски градини и училища, а техните ще живеят в бомбоубежища. Ето така ще спечелим войната." Киев спря всички социални и пенсионни плащания към Донбас и започна да ги бомбандира и избива всеки ден от тогава до сега. Сега сме страна в това и ние!
38
9
 
20
 
! Отговори
И засвистяха преди 1 година
И засвистяха КИНЖАЛИ, и забучаха ИСКАНДЕРИ, и загърмяха САРМАТИ. А на НАТОВци им свърши тоалетната хартия!!
37
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата пак плющи здраво с ракети Украйна.Атаката е масирана с дронове и крилати ракети.Май токът този път ще спре навсякъде.
36
7
 
21
 
! Отговори
Укронацистите преди 1 година
трепят цивилни които са нарочили за колаборатори. После ги подреждат до пътя и викат до небето че имало престъпления. Крадецът вика дръжте крадецаз
35
8
 
27
 
! Отговори
Зелен наркоман преди 1 година
махай се от Украйна! Не си никакъв Украинец! Предател и унищожител на народа си. За 30 сребърника ги хвърли като съчки в огъня разпален от САЩ! Отивай си във виката в Маями или в Швейцария и не се показвай повече, псе?
34
7
 
16
 
! Отговори
Пазете пералните преди 1 година
Ами така става Укрите като не си пазят пералните,ей на, руснаците ги крадват,обезкостяват ги и чипове бол и ракетите им нямат свършване! Изводът какъв е? Укри, пазете си пералните за да не бъхтят!
33
8
 
10
 
! Отговори
Спокойно хора преди 1 година
Успокойте се хора! Нищо кой знае какво не е станало! Виртуална реалност е това! И ВСЕ ПАК НАМАЖЕТЕ СИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ДУПЕТА С ЙОД ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ!
32
9
 
25
 
! Отговори
Слава зюленски преди 1 година
Въпреки всичко "Украйна печели" чакам нови статии от стожерите на геополитическия анализ "защо Русия ще загуби", "кога Путин ще умре"... когато разпространявах анализа на Джон Мершаймер от 2015 и той каза там "ако западът не остави Украйна неутрална държава, нищо няма да остане от тази страна, руснаците ще я изравнят със земята ...."
31
8
 
9
 
! Отговори
Свистят Кинжалите преди 1 година
Свистят кинжалите и носят свобода в ковчег метален. Стотици мегатони атомен юмрук ще изтрещи по масата във Брюксел, и Европейци ще размахат сърп и чук.
30
8
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Не защитавам Путин, но да го наричат антихрист е смешно. 8 години се издевателства в Донбас и големите западни християни дума не обелваха по въпроса! Не само това, запада бълва оръжие и съзнателно предизвика Русия за това което се случи. Истинският антихрист е военната машина, която имаше нужда да се поналеят пари в бизнеса й! Даже смело мога да нарека тази военна машина Сатанисти, защото получават пари от човешко жертвоприношение! Огледай се! Следвай парите и виж истината!
29
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
тоз, кулеба и т.п. ако се заличат няма нужда да се притесняват, че ще ги възприемат за мъченици
28
8
 
25
 
! Отговори
Слава на Усраiна преди 1 година
В същото време украинските курортисти в България отново са протестирали за нещо си в Слълчев Бряг.
27
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна загуби 130 хил. кв.км. не сега, а преди 8 години заради глупаците Тръмп, Меркел и Макрон които отказаха да я подкрепят.Тази година загуби малко в началото на агресията и сега повечето си го върна!
26
7
 
14
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Не. Но е очевидно какво се целеше. Русия не воюва като САЩ, които първо сриват със земята цвла държава, после питат дали и как е трябвало да подходят. Един от проблемите които инаха в Ирак е че след като сринаха държавата, практически дори нямаше с кого да преговарят. С този конфликт Руснаците целят дипломатическо и дългосрочно решение.