Договорът: Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ

Ким е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан
20 юни 2024 07:15, Елка Василева
114
Договорът: Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея и Русия са се съгласили да предоставят една на друга всякаква военна помощ на разположение, ако някоя от тях стане жертва на въоръжена агресия. Това е според договора, подписан от лидерите на двете страни по време на тяхната среща в Пхенян, съобщава южнокорейската агенция КЦТА.

Още по темата
Съгласно договора двете страни ще си сътрудничат и в областта на космоса, ядрената енергетика за граждански цели, изкуствения интелект и високите технологии и ще развиват двустранното икономическо сътрудничество. Двете страни ще се стремят да увеличат търговския обмен.

Сътрудничеството им ще е насочено и за противодействие на фалшивите новини и на информационните провокации.

Русия и Северна Корея се ангажират и да не сключват с трети страни споразумения, които биха могли да подложат на заплаха суверенитета и безопасността на някоя от двете.

Договорът между тях е безсрочен.

В съобщение на медията се казва още, че по време на срещата на Владимир Путин с Ким Чен Ун на руския лидер е бил връчен медал на името на Ким Ир-сен за особени заслуги към двустранните отношения.

Севернокорейският лидер освен това е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан. Това са севернокорейски ловни кучета.

Двете страни са подписали и договор за изграждане на трансграничен автомобилен мост помежду си.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от Русия
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 дни
Край на американското глашатайство !
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ура !
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен Кожедуб е Украинец по между другото и също е свалян 4 пъти Води се първи ас на ссср с 62 победи спорно с Лев Яшин който е с 74 но пове4ето в испания и не доказани при това убит в девубой от немския ас Ханс Урин Рудел при това немеца е с бомбер докато рашама с истребител ... за среавнение първия немски ас е с 362 победи а 104 немски пилоти записват 100+ победи ... а първия не немец Ас е Финландец с 92 победи
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
русия едно жалко нищо
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
България е Северната Корея на САЩ. Правим същото.
97
2
 
0
 
! Отговори
87-mi преди 6 дни
колкото години съм изкарал в армията - ти толкова нямаш глезльо. Филмите си ги гледай ти! Да те светна-комунизъм, социализъм, капитализъм - все тая. Задачата на армията никога не е зависила ни от строя, ни от правителството. Дал си клетва да защитаваш страната си. За такива като теб е смешка, за такива като мен задължение. Не ми се изпразвай с глупостите за "комунистически рай". Рай не е било тогава, сега още по-малко. Идеята, миличък, е да пазим даже хлапета, дето още не знаят къде да го пъхнат
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Русия, Китай, Северна Корея и Иран означават шах и мат за Запада.
95
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Този договор нито е нов нито е нещо по различно от войната в Корея през 50-те години на миналия век.Тогава СССР водена от пролетарски интернационализъм помогна с военна техника и Летци Северокорейския народ водена от Великият Ким Ир Сен дядо на Ким Чен Ун.България също беше включена в помоща.Бяха командировани видни съветски асове от ВСВ като трипъти героя На СССР Иван Кожедуб и др.Ако през ВСВ Кожедуб жънеше само победи във въздуха тук беше свялян 2пъти.Видя се технологичното предимство на САЩ
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Поредното доказателство, че Путин е абсолютен лузър.
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Просякът Лилипутин проси милостиня от Северна Корея. Преди 25 години руснаците унижаваха Кимчу, днес Кимчу унижава Лилипутин. Какво нещо е животът а?
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Западът е смутен и засрамен нещо.
91
3
 
8
 
! Отговори
до 94-ти, Корекция. преди 6 дни
Русия не спазва установения от САЩ ред*. Има разлика, нали? Иначе все повече страни от света заемат страната на РФ, не защото са деспотични диктатури, а защото леко им е писнало от "установения ред*". Със звездичка, защото знаем, че никакъв ред не е това, а го караме на настроения по двоен аршин, както ни изнася, според ситуацията. Това не е никакъв ред и никакъв закон.
90
6
 
3
 
! Отговори
Бг преди 6 дни
Руското джудже казваше ние см много добре сега, ама тича при Китаецо и корейското джудже, така се е хванал за палците , че г*за му е цъфнал като майска роза
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И двете държави а с ядрено оръжие ,да се хванат на бас кой първи че завърши със сащ )
88
11
 
4
 
! Отговори
Оказва се преди 6 дни
Че Джо Бйадън беше прав, когато предрече, че Русия ще стане държава парий ако не спазва международните договорености и установения ред.Сега виждаме нагледно резултата.Русия до толкова е изпаднала, че се съюзява с друга държава-парий Северна Корея! Жалко, много жалко за Руския народ! Той не заслужава такава съдба!
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Пишман "онези са за да мачкат хората, а ние бяхме за да ги пазим." Кой си "пазил" ти? "Пазил" си някой да не ИЗБЯГА от комунистическия "рай". И не ми обяснявай какво си "имал" тогава" щото магазините бяха ПРАЗНИ. Като не си живял по това време барем да беше изгледал някой от култовите филми от тогава белким закачиш нещо. АЗ ли да обикалям цялата страна за една гарнитура за двигател?
86
4
 
4
 
! Отговори
Пишман преди 6 дни
българино, нямам нищо общо ни със СССР, ни с ОНД, ни с РФ. Можеш да ме наричаш както си искаш, но ако отречеш фактите, че "съюзниците" не оставиха без армия, без въоръжение (независимо, че го произвеждаме), без икономика, без селско стопанство (че нали са ни криви краставиците), значи си сляп, момченце. За сметка на това върнаха Жандармерията. Основната разлика знаеш ли я - онези са за да мачкат хората, а ние бяхме за да ги пазим.
85
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
Русия трябва да доставя нефт, газ и зърно на Северна Корея. И технологии за сателити и ракети. Северна Корея има как да се отблагодари.
84
7
 
7
 
! Отговори
До 79ия профан преди 6 дни
Според МВФ и Световната банка Русия вече е на четвърто място в света в класацията за тази година 2024г. по Брутен Вътрешен Продукт по Паритет на Покупателна Способност. Ако въобще знаеш какво означава това. Най просто казано това означава Какво и колко можете да си купите и платите със месечната заплатата. Съотношение между цени и заплати. Само един пример. Сметките за ток газ вода и парно в Москва на месец са общо 80лв. ОБЩО всички в левове. А заплатите там със сигурност са много по високи Факт
83
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
До Българино, "какво общо има държавата ни със Северния Атлантически" Нали вече ти го написах - защитата ни от СССР (или сега наименуващ се Русия) и техните фашистки идеологии. Сега това важи дори повече отколкото когато е основано НАТО! ТОВА е общото ако човек е истински българин, а не руски петоколонник.