Русия: Ако Западът подцени решимостта ни, ще има фатални последици

Изправяте се пред голяма ядрена сила
25 юни 2024 22:07, Стела Стоянова
198
Русия: Ако Западът подцени решимостта ни, ще има фатални последици
Снимка БГНЕС, архив

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви днес, че ако Западът подцени решимостта на страната му, това може да доведе до „трагични и фатални" последици, тъй като САЩ и техните съюзници се изправят срещу голяма ядрена сила, предаде Ройтерс.

Рябков каза, че Западът подценява „готовността на Русия да отстоява себе си и да гарантира собствените си интереси във всяка ситуация".

„Дори не искам да допускам, че това подценяване може да се превърне в трагично и фатално", заяви той и допълни, че Западът е избрал да се изправи срещу една голяма ядрена сила.

„Има различни начини да се реагира на това - риторични и практически. Разполагаме с ресурсите да предадем сигнали на Запада в областта на ядреното възпиране, дори и при липса на желание от страна на нашите опоненти да водят трезв диалог. Съществува обаче опасност, и тя не може да бъде подценявана, че тяхната страна може да допусне грешка. Ние ще се опитаме да не го направим", каза Рябков.

Той изрази увереност, че постигнатият от Русия напредък в областта на модернизирането на нейния ядрен арсенал ще й позволи да гарантира своята сигурност през следващите десетилетия - период, който според него ще премине под знака на развитието на изкуствения интелект, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: РусияЗападядрена сила
Още от Русия
Каналът, погребал Путин: Готвят усилено двойника му за срещата на ШОС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
9
 
6
 
! Отговори
Юлиян до 158-2 преди 4 дни
...Кой ще върши МЪЖКАТА работа и кой ще воюва в същото време.При това забележи-насила замъкнат на фронта,против волята си!Здрави,годни мъже вече няма.Не успеят ли да обърнат украинците нещата в започващата всеки момент лятна кампания,КРАЙ,пиши ги"бегали".А те явно няма как да успеят.И защо?Защото техните покровители се страхуват и няма да отидат до края в подкрепата си.А защо?Защото УРАВНЕНИЕТО с ПОБЕДА за Украйна няма как да излезе.ЗАЩОТО НАСРЕЩА Е РУСИЯ!!!
146
3
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 4 дни
До Обратното е! Винаги Русия си е била такава, чети историята и ще се убедиш.
145
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само пиказки! Да бяхте вече ударили Вашингтон, Лондон и Париж с по 20-30 малки заряда от 50-100кТ. В рамките на няколко часа можехте да свършите това, нови мързи и само плашиге.
144
7
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 4 дни
Няма ли един руски генерал с топки да гръмне това шизофренично джудже и да се приключва...
143
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Арогантност е да предоставяш ракети, да събираш разузнавателна информация, да избираш целите, да изтрелваш ракетите и после да казваш не сме ние. А кой е бе ? Не е НАТО, не е и САЩ, не са англичаните? Украинците били......смях . Това образ се казва наглост.
142
11
 
4
 
! Отговори
Юлиян до 158-1 преди 4 дни
Не си познал!И не изопачавай и преиначавай чужди мисли.Оригиналът би трябвало да бъде:Ако САЩ и НАТО-то можеха,отдавна да са победили и унищожили Русия.А може би са решили да изчакат Русия да остави Украйна без мъже в активна възраст и чак тогава да се"присетят"да тръгнат срещу нея.Или още малко след това,като Украйна остане само като спомен.Кога ще стане това?Че то време и мъже не останаха.Общо около два милиона години за военна служба мъже.А кой ще работи,оре,копае,плави и лее стомана...
141
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Случаен минувач - Разликата се състои в разбирането на едните и другите. Свободният сват се интересува от глобална търговия и движение на хора и прогрес! Примитивният "руский мир" мечтае за еднозначно световно господство и експлоатация на народите под тяхно робство!
140
10
 
12
 
! Отговори
Обратното е! преди 4 дни
Ако Русия все още подценява Запада и си мисли, че той е разединен, трудно взима решения и някак си ще излезе суха от кашата която сама забърка, то много се заблуждава! И ако Русия само посмее да употреби ядрено оръжие с Русия като държава е свършено.Самата заплаха за това е ярък пример на арогантност, на дебелоочие и висша форма на бандитизъм, все неща на които НИКАК, ама НИКАК не се гледа с добро око от цивилизования свят! за жалост Русия се превърна в бандитска държава!
139
7
 
4
 
! Отговори
Юлиян до П.П.-2 преди 4 дни
..още докато си дете.Да можеш даже да се обърнеш към съда,ако родител1и2 се опитат да ти попречат.Е на това няма да допуснем да се научат.А"имперскост"-аз бих го нарекъл чувство на патриотизъм,познаване и гордост от великите победи срещу най-силните империи в света,срещу най-голямото зло в съвременната история-италианският фашизъм и германският националсоциализъм-това е чувство,което всяка една държава се стреми да възпитава у децата си.Ще го прави и Русия,както САЩ,Великобритания и т.н.
138
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Случаен минувач - Ако можеше безопасно да унищожи Европа и САЩ, москва щеше да го направи! Освен това Гига е различно от Мега! Виж се данните! Оценки е едно, реалността е друго!
137
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тролчетата драскат тука ама като паднат първите бомби ще уревете всичко, без значение кой пръв е ударил. Наглостта на запада е безгранична, както и търпението на Путин. НАТО си воюва с Русия и се прави че това не е така. Ако руснаците избомбят англичаните и ги занилат никой няма ***. Всичко ще мине с едни декларации и до там. Всички ще са доволни че не са ударени те и земята ще си почине от тези нагли аланглета. Всичката гадост на планетата се дължи на тях. Няма да липсват на никой.
136
5
 
7
 
! Отговори
Юлиян до П.П.-1 преди 4 дни
Полиграфич,теб явно още те мъчат бълхите.И псе,пардон,все така със зъби ги ловиш.Как си го написал-"имперскост"???Военни паради в детските градини?Знаеш ли,че си донякъде прав.Чак военни паради едва ли ще въведем,но по-добре да се учат от малки що е майка,баща,родина,отколкото да им се внушава,че "обратната резба" е нормалност и цел.Да ги учиш,че няма баща и майка,а има родител1 и родител2.Че са напълно в реда на нещата еднополовите сексуални връзки и бракове.Че е нормално да си смениш пола..
135
3
 
7
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 4 дни
А това е все същият великоруският имперски проект, който в България е пуснал корени в плодородната ,,славянофилска" и православна почва. Как ,,славянството" и православието съсъществуват под върховенството на государя император, също е тайна и чудо, но русофилите затова са вярващи -- те не искат да мислят... Т. напр. днешният идеолог на ,,русский мир", псевдофилософът Дугин, ,,откри", че ,,етруски, это русские". Потресаващо, нали?.. Велик учен, в Россията има и други като него.
134
6
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 дни
До 160Така, световните ядрени запаси се оценяват на около 125 гигатона (10 на 9), от който Русия държи около 64 - повече от 50%. Ако можеше безопасно да се унищожи Москва - НАТО отдавна щеше да го направи. Но не може - това е положението.
133
2
 
10
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 4 дни
Вие, г-н другарю, сигурно сте един от тези странни индивиди, спред които Фет е оправдал ,,феномена" Русия, неразбираема за ума -- в нея може само да се вярва. Така е вярвал и дядо Вазов -- докато не погледнал за ,,подвизите" на руските войски в Добруджа и в Македония. Така са вярвали и в СССР българските комунисти, докато не поживели (повечето не оживели...) в сталинските концлагери. Вярата не се нуждае от доказателства, тя се самодоказва с чудеса. Вие, например, вярвате в ,,русский мир".
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Случаен минувач - щом като знаеш толкова кажи, колко мегатона ядрени боешрипаси са на разположение на САЩ, ЮК, Франция, Израел...
131
4
 
10
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 4 дни
И неговата шайка от великоруски авантюристи, които ,,оболваниха" цяло поколение в РФ.В руските училища целенасочено се възпитава ,,имперскост";там, и дори в детските градини, организират военни(!) паради. Убийци и канибали биват представяни на децата като герои.Възпитават култ към вожда (,,Дядя Вова, мы с тобой!") и към насилието.Политическите опоненти и неудобните за режима биват прогонвани или умират при ,,неизяснени обстоятелства" (падат отвисоко,давят се,понякога ги самоубиват).Русский мир..
130
8
 
10
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 4 дни
Вие повтаряте руските пропагандни измислици за ,,невинните рускоговорящи"(какво национално определение е ,,рускоговорящ"?...), изгорени живи в Одеса. Да, имаше такъв ужасен епизод от гражданските размирици, подкладени тъкмо от Вашия кумир Путин! Да Ви напомня ли ,,ихтамнетите"? В Одеса те всъщност започнаха свадата между двете уж футболни агитки, която прерасна в престрелка. Кой ги снабди с оръжие? И как сред тях се оказаха граждани на РФ? Да, и другите не бяха по-добри. Но виновникът е Путин!
129
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Русия е умрела у кожата си.Скоро ще фалира.
128
5
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 дни
ВицШвейк и Путин станали приятели. Завел го Путин в кабинета си и казал: Гледай тук, тука има три копчета. Ако натисна зеленото - ще бъде унищожена Европа. Ако натисна синьото - ще бъдат унищожени САЩ. Ако натисна червеното - ще бъде унищожен целия свят. Швейк отговорил: Подобно нещо съм виждал и когато живеех на улица "Кралева" в Праха. Хазайката държеше 3 ключа от трите тоалетни на трите етажа. Въпреки това обаче веднъж обърка ключовете, и докато уточняваше кой ключ откъде е, се пocpа.