Русия: Ако Западът подцени решимостта ни, ще има фатални последици

Изправяте се пред голяма ядрена сила
25 юни 2024 22:07, Стела Стоянова
198
Русия: Ако Западът подцени решимостта ни, ще има фатални последици
Снимка БГНЕС, архив

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви днес, че ако Западът подцени решимостта на страната му, това може да доведе до „трагични и фатални" последици, тъй като САЩ и техните съюзници се изправят срещу голяма ядрена сила, предаде Ройтерс.

Рябков каза, че Западът подценява „готовността на Русия да отстоява себе си и да гарантира собствените си интереси във всяка ситуация".

„Дори не искам да допускам, че това подценяване може да се превърне в трагично и фатално", заяви той и допълни, че Западът е избрал да се изправи срещу една голяма ядрена сила.

„Има различни начини да се реагира на това - риторични и практически. Разполагаме с ресурсите да предадем сигнали на Запада в областта на ядреното възпиране, дори и при липса на желание от страна на нашите опоненти да водят трезв диалог. Съществува обаче опасност, и тя не може да бъде подценявана, че тяхната страна може да допусне грешка. Ние ще се опитаме да не го направим", каза Рябков.

Той изрази увереност, че постигнатият от Русия напредък в областта на модернизирането на нейния ядрен арсенал ще й позволи да гарантира своята сигурност през следващите десетилетия - период, който според него ще премине под знака на развитието на изкуствения интелект, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: РусияЗападядрена сила
Още от Русия
Каналът, погребал Путин: Готвят усилено двойника му за срещата на ШОС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 дни
Западните експерти оценяват, че Русия в момента притежава повече от 64 000 мегатона ядрени заряди. Това е наистина огромно количество, взривяването му освен всичко друго ще предизвика и ядрена зима. От праха и дима няма да се вижда Слънцето и температурата на цялата Земя ще спадне. Няма да има реколти и малкото оцелели ще гладуват.
126
5
 
10
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 4 дни
До Юлиян: Г-н другарю, не зная как да Ви отговоря с убедителни аргументи, защото Вие явно сте човек вярващ. А вярата няма нужда от рационални доказателства, тя се основава на недоказуеми в областта на разума твърдения. Тя също се ползва от формалната логика, но силогизмите тук са от неистинни предпоставки. Т. напр. Вие твърдите, че ,,всички знаят, от кого е заплашена Русия".Не, никой не знае, освен Вашите кремълски идоли. Или другата измислица за ,,неонацистите"; какви са те и какво е ,,нацист"?
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само плашат гаргите и те ги знаят много добре , защото само ако опитат то в отговор към тях също ще полетят хиляди ядрени глави е тогава какво ще остане от глуповатата им русня ! Така че тъъпотиите им са безмерни , но не чак толкова .
124
11
 
11
 
! Отговори
Бай Добри преди 4 дни
Истината е че тече процес по дедоларизация и САЩ се чудят как да не отпадне долара като световна обменна валута. Стане ли това, те са пред фалит. А фалит се лекува само с война. И ако не им пораснат топки на Европейските лидери, пак ще плащаме за чужди грешки. Както обикновено пак сме на грешната страна.
123
10
 
15
 
! Отговори
Къро преди 4 дни
Освен да плашат с ядрени удари,за друго не стават. Те и украйнците се сблъскаха с втората по сила армия,но я извадиха от топ 10 само за три години! *** тия мишоци ако и половината им ракети излетят или не паднат на тяхна територия ще е добре. И те си го знаят..
122
11
 
15
 
! Отговори
Паню Баирски преди 4 дни
Руските въшкарници освен да плащат, за друго не стават! Жалки папуняци!
121
14
 
16
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 4 дни
Редно е САЩ да получат онова, което изпуснаха в Япония през 1945. Да им се върне, но с лихвите! Нека разберат какво е страдание, у роди г нусни.
120
16
 
17
 
! Отговори
едното преди 4 дни
плашене с "ядрен апокалипсис" всяка седмица им остана на тия жалтаци.
119
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Бай Дрън 142. Фалшивия отрано ли си се назобил бе ? Заминавай към лудницата
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Offf 141. То затва и ломотиш глупости и от нищо не разбираш
117
0
 
10
 
! Отговори
Offf преди 4 дни
Психологическото състояние и интелект на този Бай дрън няма да го коментирал, не съм медицинско лице :D
116
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бе, разкарай си ордите си от Украйна и мирясай! Не е ясно за кого ще има фатални последици!
115
8
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 дни
Добре де, не ти ли писна да пишеш с чужди имена? Така само затвърждаваш, какви *** сте евроатлантиците. Замисли се, ти просто правиш лоша реклама на ЕС, НАТО, Урсула и сие. Как искаш да ви уважаваме и да дойдем на вашата, като ти не проваляваш уважение към хората, а от там правиш лоша реклама и на Мъртън и на Урсула и на нещото, наричащо себе си Европейски Съюз?
114
5
 
12
 
! Отговори
Offf преди 4 дни
Наш русофил ще му върви днес... Ще го стрелят пак, а той щастлив и доволен..., какъв хубав юнски ден... По тази логика всяка ядрена сила може да напада неядрена такава.. отивайте да ви думка дебелия Ким , и не се занимавайте с цивилизованият свят.
113
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За Всичко ще има ответен удар, със същият успех могат да почнат да си удрят главата в стената. А Казахстан е тяхната бомбена зона, също като Невада за САЩ. Първо им пресушиха Езерото, унищожиха им природата, извлякоха ресурсите, а това е огромна държава колкото целият ЕС, направиха им демографска катастрофа, а сега търсят помощ. Да депортират всички руснаци веднага на че ги чака същото като Украйна.
112
1
 
4
 
! Отговори
132 ще ви изчистим преди 4 дни
one way, or another
111
11
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 дни
Просто чакат изборите в САЩ. Спечелят ли демократите, ядрен удар ще има, ако не са се вразумили до тогава. Европа е ясна. Ако избере пак същите като Урсула или Макрон, не ни чака нищо добро.
110
12
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 5 дни
Е,еврошарани,омръзнахте ми!Нищо ново.Спортът,пардон,спорът с вас е като мач на една врата.С тая разлика,че само аз нанасям ударите и ви "вкарвам" головете.А вие само скърцате със зъби,псувате,кълнете и щете не щете вадите топките от "мрежичката".
109
8
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 5 дни
Едноклетъчни,засрамете се!Само с цинизми и вулгарно плюене максимума,който може да достигнете е Полиграф Полиграфович Шариков..за справка-М.Булгаков
108
14
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 5 дни
Ама и от самолет си личи,че евроатлантиците сте типични едноклетъчни.Само като прегледа човек коментарите ви и става ясно,че по-далеч от чехълчетата и зелените еуглени не сте стигнали в умственото си развитие.Не,в псувните и клетвите,в скърцането със зъби леко сте ги задминали,иначе във всичко друго сте си още там,на началния етап на развитие.Толкова начален,че направо се успокоявам.Няма как да прескочите всички етапи.Там сте си.