Русия: Ако Западът подцени решимостта ни, ще има фатални последици

Изправяте се пред голяма ядрена сила
25 юни 2024 22:07, Стела Стоянова
198
Русия: Ако Западът подцени решимостта ни, ще има фатални последици
Снимка БГНЕС, архив

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви днес, че ако Западът подцени решимостта на страната му, това може да доведе до „трагични и фатални" последици, тъй като САЩ и техните съюзници се изправят срещу голяма ядрена сила, предаде Ройтерс.

Рябков каза, че Западът подценява „готовността на Русия да отстоява себе си и да гарантира собствените си интереси във всяка ситуация".

„Дори не искам да допускам, че това подценяване може да се превърне в трагично и фатално", заяви той и допълни, че Западът е избрал да се изправи срещу една голяма ядрена сила.

„Има различни начини да се реагира на това - риторични и практически. Разполагаме с ресурсите да предадем сигнали на Запада в областта на ядреното възпиране, дори и при липса на желание от страна на нашите опоненти да водят трезв диалог. Съществува обаче опасност, и тя не може да бъде подценявана, че тяхната страна може да допусне грешка. Ние ще се опитаме да не го направим", каза Рябков.

Той изрази увереност, че постигнатият от Русия напредък в областта на модернизирането на нейния ядрен арсенал ще й позволи да гарантира своята сигурност през следващите десетилетия - период, който според него ще премине под знака на развитието на изкуствения интелект, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: РусияЗападядрена сила
Още от Русия
Каналът, погребал Путин: Готвят усилено двойника му за срещата на ШОС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
7
 
! Отговори
127 на майка си преди 5 дни
вземи мерките, или други пияници са го направили и ти си матрЯла. По добре да те беше глътнала
106
8
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 122 преди 5 дни
Тук сме бе,чакаме!Хайде,че се "пренадахме"!Хайде!И дъските за ковчезите сме ви приготвили.Чакаме само да ви вземем мерките.
105
15
 
7
 
! Отговори
Юлиян до 117 преди 5 дни
Русия и в момента провежда военна операция.Успешно при това.Ако толкова искате,защо вие не я нападнете,а се ограничавате само с лаене.На коментарната страница на "Днес" е лесно.Тук снаряди не падат,"Искандери"и дронове не хвърчат.Едно ще ти кажа:Ако можеше НАТО-то,нямаше да чака Русия първа да я напада. На това му викат"страх лозе пази".
104
12
 
11
 
! Отговори
Хи хи преди 5 дни
Слабо е натото, толкоз години едни 8 ф-ки не може да ни направи, и то по стара технология. А сме ги платили на 100% ! И един милион снаряда не може да направи, както му се искаше на Борел, а малка Северна Корея направи 5 милиона за Русия !
103
18
 
6
 
! Отговори
Юлиян до П.П. преди 5 дни
Понеже виждам за пръв път"инициалите ви"ще повторя:Главният виновник за една война е не този,който я започва,а този който я прави неизбежна.Но върху това вие даже не смеете,а дали въобще можете,да"поразсъждавате".Вие не обичате да"разсъждавате",защото следвайки логиката на мислите,лесно можете да се саморазобличите като истинския агресор.Но аз ви разбирам.Нали все пак"вам надо где-то харчеваться"!
102
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Изглежда Путин е Антихристът, за когото е предсказано, че ще управлява света един ден. Даде ли му се шанс, на земята ще настъпи Ад...
101
8
 
21
 
! Отговори
снегурочка преди 5 дни
путин ходи до братската му Корея и поверва че е въоръжен с много бомби . преди това ходи до Африка и поверва че войската му се е увеличила в пъти :) що така тоя човек верва във всичко дето му се иска ?!
100
10
 
8
 
! Отговори
Юлиян до П.П. преди 5 дни
От кого е заплашена Русия?И сляп да си ще го видиш,бавнозагряващ-ще го разбереш,Виж"евроатлантиците"са друга работа.Главата в пясъка,за да не ги види никой и на открито само ***(за тях това не е проблем,"носят"на всичко), табела с надпис"демокрация"и втора с "краят на света"по Фукуяма.Не може да строиш уж"собствената безопасност"за сметка на безопасността на другия.И да насочваш дулото на оръдието в прозореца на съседа,защото"може утре да реши да заплаши твоята сигурност.
99
3
 
6
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 5 дни
Рябков си е сложил лицето на Путин.Ха,ха,ха!
98
8
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 5 дни
Товариш-ч,по въпроса за"психозата".Аз питам ли ви как се разправяхте с нещастните котараци:-"душили,душили...душили,душили...душ-и-л-и,душ-и-л-и"!В действията ви,Полиграф Полиграфич няма ли някаква съществена причина?И неонацистите в Киев казваха,че няма,когато подпалиха Профсъюзния дом в Одеса с живите рускоговорящи украинци вътре.Как биха постъпили САЩ,ако някой беше направил същото с англоговорящи?
97
8
 
3
 
! Отговори
Хи хи до114юлианален преди 5 дни
Твоят рев е музика за моите уши ! Реви колкото можеш, давай още !
96
4
 
7
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 5 дни
Отново за психопатиите и по-конкретно за разстройството на личността: Русия ли нападна Украйна или наопаки? Русия жертва ли е или насилник и агресор? На чия територия се води тази варварска война? (Не че повечето не са такива поради самата природа на войната.) От кого е заплашена Русия, че трябва да се защитава? И как се нарича масовата психоза, която явно е овладяла по-голямата част от населението на тази твърде особена страна? На руски го наричат оболванивание, т. е. предизвикано оглупяване.
95
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Единственото интересно, което Рябков може да сподели, е това което ще каже пред трибунала в Хага.
94
5
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 5 дни
Няма опоненти.Чакам до 1.20 и "дигам заседанието"!
93
10
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 5 дни
Пръста на Путин е на ядрения бутон, дано да не трепне без да иска, че запада ще стане на радиоактивна пустиня ! Даже на Марс ще е по добре, поне няма радиация !
92
4
 
3
 
! Отговори
Юлиян до102 преди 5 дни
"Украински студенти"във Вилнюс!!!А защо не в Горна Волта?И какво да подпише Янукович?"Давам ВСИЧКО,в замяна на НИЩО.Какво щеше да получи Украйна?Съвети,заповеди и тук-таме по някоя троха за олигарсите,които и така бяха"в шоколаде".Те и сега европейците отказват да пускат на пазарите украинските селскостопански продукти.А в мирно време и зрънце нямаше да допуснат да влезе в ЕС.Също както стана и с нас.
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Това лице! Толкова печал в очите! И толкова спотаена омраза зад тях..
90
7
 
3
 
! Отговори
Юлиян до 100 преди 5 дни
Не л-ъ-ж-и!А пък може и да си сбъркал.Вместо Украйна да си написал Русия.В Украйна практикуват номера с"мълчанката".Нарочно крият вестта за убитите,за да не плащат обезщетението на вдовиците и семействата."Чичо Сам" пари за оръжие дава,за обезщетения обаче няма предвидено перо от бюджета,а и истината за броя на убитите ще лъсне пред целия свят.Ах,не пред целия,само пред"златния милиард"!
89
1
 
7
 
! Отговори
До 91 преди 5 дни
Ами, много "бързо напредвате" и даже Западът се притеснява.
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вилнюс,2013г.Украински студенти на митинг призовават "Янукович,подпиши!".Предстои покана към Украйна за асоцииране към ЕС! Но притиснат от Путин,който по-рано също отказа асоцииране ,защото Русия била избрала друг път на развитие,Янукович НЕ ПОДПИСА! Всички знаем последиците - Украйна се вдигна,Майдан,Янукович избяга в Москва,анексия на Крим и СВО! А днес Украйна и Молдова пак са кандидати за ЕС! Колкото и дълго да продължи това, точно на днешния ден СССР умря НАИСТИНА и ЗАВИНАГИ.