Кремъл: Украински ракети са поразили детската болница

Нападението в Киев бе на 8 юли
24 юли 2024 13:57, Инна Ангелова
129
Кремъл: Украински ракети са поразили детската болница
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, повтори позицията на Москва, че детската болница в Киев е била поразена на 8 юли от украински противовъздушни ракети. Така Захарова отхвърли обвиненията на Украйна, че става дума за руски удар, предаде Ройтерс.

Говорителят също така обвини европейските лидери, че се опитват да изплашат жителите на страните си с измислени заплахи, че Русия и Китай уж представляват опасност за континента, допълва БТА.

"Европейските лидери се опитват да държат народите си в постоянен страх от несъществуваща заплаха от изток, която те са измислили", заяви Захарова пред репортери в Москва. Тя допълни, че някои от лидерите на Европа представят Русия и Китай като заплаха за Запада, но в поглеждайки назад в историята ще видим, че Русия е отблъснала множество атаки, произтичащи от Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е те укрите собствените болници си обстрелват с ракети, пък руски ли няма...
77
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маро, нали преди да нападнете Украйна същата песен я пяхте, че Западът плаши и лъже, че Русия ще нападне Украйна. И кой в крайна сметка излезе лъжец? Вие, дорогие!
76
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинските терористи освен плажове, манастири и болници, друго не обстрелват!!!
75
8
 
9
 
! Отговори
... преди 1 месец
До Боби ! Ти сам верваш ли си на тези лъжи? 22 кг взривно вещество щяло са предизвика такива разрушения??? С конкурс ли ви подбират! Точно си е управляема бомба с 450 кг взривно вещество, а руснаците се хвалят, че даже имали и с двоен заряд! А и това не ти е Русия, в която да не дават репортаж от разрушенията!
74
10
 
16
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Жалка миризлива комунистическа мисирка!
73
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До ... Една година вече демонтират ЖП инфраструктура построена по времето на Социализъма в София от Централна Гара до Гара Искър това са 10(ДЕСЕТ)км индустриална зона, паркинги за ЖП вагони и влакове, складове и дори малки жилища за ЖП служители... Година вече ги ДЕМОНТИРАТ жп линии и сгради и ПОЧИСТВАТ ТЕРЕНА? За да се продаде на безценица от ЖП на някой "приятел" Едни са ги сроили и ползвали а сега ги унищожаваме за да се облагородят "приятели"
72
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците Украинците и руснаците са като Хамас - държат цивилни в болници и училища и нарушават военните закони да не се крият зад цивилни. Съд за военнопрестъпниците, които убиват собствения си народ.
71
12
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 месец
Маша, наша, пак си предизвикала одеколона
70
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно беше, че украинците пак са се простреляли в краката, не им е за пръв път.
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците и руснаците използват цивилните, болниците, училищата за жив щит на терористите си. Нарушават правата на цивилните си и ги държат за заложници на военните. Извършват военни престъпления срещу собствения си народ.
68
11
 
10
 
! Отговори
... преди 1 месец
мдааа! бе така е рашистан са невинни! мдам! то даже рашистан нападал ли е Украйна!? Май не са! Даже то и война няма в Украйна! А продажни путинофили има ли война в Украйна или не! Инак ясно е другото! видяхме го 45г под рашистански ботуш! и сега го виждаме при продажници като вас! Ама барем това кажете има ли война е Украйна или няма!? Ама ви суветвам преди това вижте какво пише в опорките, че да не требе да се ходи на екскурзия до сибир после!!! ;)
67
7
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Погнуса ЕХ УМНИКО ЕХ ЕКСПЕРТЕ Ето ти МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗМИСЪЛ(АКО ИМАШ НЯКАКВО ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ) В една ръчна граната има 10(ДЕСЕТ) ГРАМА взривно вещество! Ако взема 10 гранати и ги взривя в една стая какво ще остане от нея? Това са 100грама Вривно вещество. В Една ракета Х-101 има БЧ от 450кг като 250кг е взривно вещество. Това е за разрушаване на бункери и заводи. А в болницата е паднала САЩ ракета АИМ-120 тя има БЧ от 22кг като 10кг е Взривно вещество. Достатъчно да разруши двуетажка
66
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравейте! Има ли опозиция в Русия, стига да мълчите, що за смрадливи хора сте. Путин да ви унищожи и съблече, а вие ще мълчите.
65
11
 
22
 
! Отговори
Погнуса преди 1 месец
При тия лъжата е издигната в култ! Така са изгладили мозъците на мужиците, че каквато и лъжа да им пуснат, те ще им се вържат! Доказано е , че украинските ракети нямат такъв заряд, че да предизвикат такива разрушения! Цялата им пропаганда е за вътрешна употреба! Копейките не ги броим!
64
1
 
6
 
! Отговори
до Руси преди 1 месец
Ее, що си се кръстил Руси бе, Митак? Мислиш, че у *** фабриката няма къртици ли?! Буахахахаха
63
13
 
17
 
! Отговори
До 63 преди 1 месец
Така е за това никой не я иска украинската просия в ЕС и НАТО колко и Зелето да драпа като мишка в леген да се набута там
62
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна свърши! Те няма с какво да изкарат следващия отоплителен сезон. Европа не може да им дава ток, защото украинците са със съветско оборудване. Затова Зеленски изведнъж почна да говори за преговори
61
9
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 1 месец
Гледам ти вече си ги обърнал и за това си мислиш,че България ти е Урколадия
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руските ракети какво поразяват в Украйна???
59
5
 
10
 
! Отговори
Русито с пусито преди 1 месец
Руси, я ходи да обърнеш три ракии и си лягай, че се излагаш като един пияндурник по радиолюбителските репитри...