Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна
14 авг 2024 19:45, Гергана Попова
237
Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обмисля няколко сценария за внезапна атака срещу Русия, пише Bloomberg. Според офицер от западното разузнаване, пожелал анонимност, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и Европейският съюз (ЕС) са одобрили плана на Украйна за агресия срещу Русия.

В същото време, добавя той на Bloomberg, украинското ръководство дълго време не е споделяло със Запада конкретна информация за тази операция.

Отклоняването на опитни войски от битката, докато руските сили се приближават до стратегически позиции, може да направи украинците по-уязвими.

И все пак, докато атаката на Курск остави Москва и западните партньори неподготвени, планирането на такова нахлуване предполага, че този ход е част от по-широк стратегически план.

Украинските сили започнаха атаки срещу енергийни съоръжения в руска територия, което предизвика предупреждения от Вашингтон да не се използва американска техника за дълбоки удари. Киев също е наблюдавал нападения в руската Белгородска област, близо до Курск, макар и с руски антикремълски доброволци.

Атаката от този месец е в съответствие с политиката на Вашингтон относно използването на доставени от Украйна оръжия за защита на Украйна, каза заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг пред репортери миналата седмица. ЕС също нарече операцията легитимна защита срещу агресивна война, пише още изданието.

„Ние подкрепяме Украйна във война, която е отбранителна и тук няма какво да обсъждаме“, каза полският премиер Доналд Туск пред репортери във Варшава във вторник. „Наясно съм и всички знаем какви са рисковете.“

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна. Зеленски, който в понеделник потвърди атаката за първи път, каза, че Киев вече контролира райони, от които Русия е нанасяла удари по североизточната Сумска област, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от Русия
Августовското проклятие: 24 г. след потъването на "Курск" нова криза пред Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
Украйна нищо не разглежда , това е работа на саш+западът !
215
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Расия се разчекна грозно,зловещо! Буряти и чечени вият в полето.
214
3
 
3
 
! Отговори
. преди 3 седмици
Смях! Укрите са си повервАли! Но... срещат яко огън! Като гледам снимките... доста укри са даже без глави. Тва е положението.
213
1
 
1
 
! Отговори
до 209-ти преди 3 седмици
Ако атаката се окаже успешна, че кажем, че НАТО са я обезпечили, а ако се провали, ще кажем, че украинците сами са решили да се самоубият - уин-уин.
212
1
 
0
 
! Отговори
След като разгледа преди 3 седмици
сценариите да взема да се огледа и с какво ще ги осъществи, че май нямат средствата.
211
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна мачка Русия като с гол г...таралеж!
210
3
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 седмици
Ако ЗАСТРАШАВА суверинитета на Русия фъргаме атома - в случая бълха ухапала мечката!Иначе атома на Окрайна вече трябвя дя играе-продажно племе наведено на Запада досущ като българското племе!
209
4
 
7
 
! Отговори
Един преди 3 седмици
Каква е тази война? Украинските влакове вървят. Граждански самолети летят. ЕЛ. централи работят. Заводи също. Всичко може да прекъсне много бързо ,ако руснаците решат!!!
208
6
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
Украйна е изкуствена държава, създадена с указ от Владимир Илич.
207
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Туск да не каже после, че не е бил наясно с риска що изчезва от картата (пак) Полша
206
13
 
15
 
! Отговори
FMC преди 3 седмици
Лъжете :) тук 90% от статиите са пълна лъжа. Украйна нищо не контролира.Тя губи позиции всеки час.
205
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На гол тумбак, чифте пищови! И новината ви е фалшива, влезте в "Русская весна", за да видите ужасните снимки на убитите украинци!
204
5
 
13
 
! Отговори
мдаааа дааа преди 3 седмици
Ще има КОН БОБ ЯДЕ ЛИ!!! ..... Значи след всеки контранаступ рашките напредват ... след ланшния напредват към Киев... след сегашния ще се насочват към Лвов!!! ..... А иначе народа казва: КОГАТО НА КУЧЕТО МУ СЕ ПРИЯДЕ БОЙ ОТИВА И ПРЕ0ПИКАВА ТОЯГАТА НА ОВЧАРЯ!!!
203
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може да нападнат и в Далечния изток но тогава ще играе атома не че сега няма да играе. Ще играе.
202
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В статията ясно е посочено че става въпрос за агресор и че украйна е агресора !?!
201
16
 
11
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
Също така направиха руско военно летище на тотална лютеница с 10 попадения на дробове от самолетен тип. Летището в Борисоглебск. Слава на Бандера!
200
18
 
11
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
Успяха да разнищят руска колона,за която ТСН предава в пряко предаване. Танковете заедно с влекачите са на лютеница. Слава на Украйна!
199
14
 
9
 
! Отговори
Америакномучилките, преди 3 седмици
Аз пак да питам - какво успяха укроитеците миналите 24 часа?
198
1
 
11
 
! Отговори
ей тва е! преди 3 седмици
да ни каже блумберг какво иска Украйна да направи Русия! Те затова нищо от анаЛизаторите не е вярно и не се случва!
197
7
 
8
 
! Отговори
Пише се да се дразни преди 3 седмици
никой не знаел защо е тази война Путин можел да ги приключи и незнам какво си но.... Напротив знае се за какво е войната Във Русия управлява една хунта ( само че от КГБ ) със излъчен представител Путин за тях е опасно във съседство да има държава която е враждебна и напълно въоръжена и обучена от НАТО и член на НАТО -- а ги устройва буферна зона -- и действат за да си запазят живота и власта ,богатствата -- като започват изпреварваща война смятайки за лесна работа да победят !