Русия търси работници да копаят окопи в Курск

Заплащането е до 4 хиляди долара
15 авг 2024 12:30, Инна Ангелова
217
Русия търси работници да копаят окопи в Курск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Русия предлагат работа за копаене на окопи в Курска област. Това се случва в момент, когато украинските сили продължават да набират сила в руския граничен регион, съобщи CNN. Украинското трансгранично настъпление в съседна Курска област започна на 6 август, а към 13 август Украйна заяви, че контролира 74 селища в региона.

В руските портали за работа преобладава търсенето на “общи работници”, които да могат да копаят укрепления в Курска област, като обявените заплати варират между 150 000 и 371 0000 рубли (1600-4000 долара). В дните след изненадващото украинско нахлуване през границата с Русия се появиха съобщения за руски персонал, който копае изкопи в близост до Курската атомна електроцентрала, подготвяйки се за настъплението на Украйна.

Анализатори от Института за изследване на войната също заявиха на 11 август, че Русия работи по изграждане на граничните си укрепления, но не е отделила достатъчно персонал за тази задача.

“Слабо окомплектованите и оборудвани укрепления се оказаха недостатъчни, за да предотвратят украинските завоевания в началото на украинското нахлуване в Курска област, и руското военно командване вероятно ще стигне до заключението, че ще е необходимо допълнително ангажиране на жива сила и оборудване на международната граница“, пише институтът.

Външното министерство съобщи, че целта на украинското нахлуване е да попречи на Русия да изпрати подкрепления на фронтовата линия в Донецка област. Настъплението има за цел и да наруши руската логистика и да спре трансграничните атаки вместо провеждането на удари на далечни разстояния със западни оръжия, които остават ограничени от международните партньори. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде копейкаджии, на бегом се изнасяйте към Курската дъга да копаете окопи за путлерофашистите!
69
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето сега е моментът русофилите да докажат любовта си към Русия. Отивайте да копаете, хем и пари ще изкарате. И без това по цял ден само пишете някакви смешни коментари. 4000 долара е добра заплата, а и тъкмо да видите любимата си Русия отблизо, да поживеете малко там и като се върнете тук (ако покрай окопите любимият ви Путин не ви прати на фронта), ще можете цял живот да ни обяснявате колко е хубаво в Русия и колко велики са руснаците.
68
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако наистина дават тия пари,то не би трябвало да имат проблем с набирането на хора,в Русия гладни пияндурници има бол!
67
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофила не можеш да го хванеш да копа. Той не е свикнал да си вади хляба с почтен труд.
66
3
 
16
 
! Отговори
Хитро преди 1 месец
Руснаците си приготвят траншеите където ще ги заравят
65
0
 
7
 
! Отговори
Рубикон преди 1 месец
Ако плащат добра надница ще се запиша.И да е в долари или евро кеша.
64
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е това чупи рекорди по журналистко бегеТъпоумие! То бива фалшиви новини ноПростотията журналистическа няма граници
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби Боби, какво рравиш още тук. Мaйка ти Русия те чака да копаш окопи.
62
1
 
1
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
57 Е пример за промит мозък,жалък си.
61
3
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
До тоя под мен Ти как разбра,че резания чеченец(който излъга,че няма пленени чеченци от "Ахмат",и после направи видео,в което се поправи)казва истината,или това е "истината",която ти искаш да чуеш?
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия ще победи, но трябва задължително да разкарат Путин, че е много неадекватен и само пречи.
59
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Ми на ръце ли - ДА НА РЪЦЕ. Значи основния "бункер" се прави от багер и след това кран. но около него трябва да има уквално като лабиринт окопи във всевъзможни ЗИГ-ЗАГ конфигурации. Няма машина която може да изкопае такова нещо а тези ЗИГ-ЗАГ окопи се правят за да се възпрепятства щурма от противникова пехота на укрепения пункт. За изкопаване на дълги прави окопи има техника и то високопроизводителна. Но реално тези прави окопи са отживелица.
58
1
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Има едни много симпатични малки багерчета на Катерпилър. С тях копаят канавки тръби и жици. *** да си поиска от американците. Може и да му дадат :))) Иначе колко ли ще ти е приятно хем да кОпаш и да се потиш, хем да те избива студена пот от страх, че всеки момент може да ти падне бомба на главата :)))
57
4
 
2
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
До 53 ..и на кого да вярваме на този Аптен .... Ахма К ли?
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да миеш чинии на Запад или да копаеш дупки на Изток...Това е въпроса...за българина и българската.
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Митрофанова да започне незабавно набиране на копачи сред българското русофилство. Голям майтап. Уж Путин щеше да ги изтласка, а сега почва да се окопава за да спре похода на Украйна към Кремъл.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ген.Апти Алаудинов командира на Axмаците избяга първи.
53
5
 
5
 
! Отговори
Жалко преди 1 месец
У нас истината за боевете и обстановката в Курска област, се заместват от подобни феикове и глупости.
52
7
 
2
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Не знам как точно набира сила украинското "трансгранично настъпление", след като на практика е спряно и вече дори мобилните им бронирани групи не могат да напреднат на никъде. Предстои следващата фаза, в която около 10000 празноглавци ще си заминат мърцина. А Зеленски сълзливо ще проси оръжия и хора за горката Украйна. Що се отнася до руснаците, те трябва да окопаят цялата си граница с бишата държава, за да няма повече такива НАТО-вси изцепки.
51
4
 
8
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Русофилчетата с лопатите и все едно сте на плажа спасявайте ваша мат