Поддръжник на Путин: Русия може да изгуби войната в Украйна

Карен Шахназаров е на мнение, че Кремъл допуска грешки
16 авг 2024 20:20, Нели Христова
144
Поддръжник на Путин: Русия може да изгуби войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

"Пропагандист на Кремъл изрази опасение, че Русия може да изгуби войната в Украйна", предаде Скайнюз.

Режисьорът Карен Шахназаров в ефира на държавната телевизия "Русия 1" заяви: Ако продължим с такива грешки, ние може и да загубим.

"Това не е пораженчество и всяване на паника. Това е цената, която ще трябва да платим ние и нашата родина за направените пропуски", каза още той в предаване на смятания за неофициален говорител руския президент Владимир Путин – Владимир Соловьов.

"Видимо е, че са ни необходими някакви много силни вътрешни стимули, за да видим какви ще бъдат последиците от нашата загуба, за да я предотвратим", добави Шахназаров.

"От началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна в Курска област на 6 август някои военни блогъри и журналисти от правителствени медии отправиха критики към руското военно ръководство", отбеляза британската информационна агенция.

Киев показа кадри от първия ден на операцията на ВСУ в Курска област

"Думите на Шахназаров са обаче най-силните, казвани от приближен до Кремъл човек", посочи още медията от Обединеното кралство.

Справка на екипа на novini.bg показа: Шахназаров е роден през 1952 г. в арменско семейство в Русия. Той е режсирал десетки филми, а през 2012 г. неговата лента "Белият тигър" бе номиниран за най-добър чуждоезичен филм за "Оскар".

Режисьорът е сред най-отявлените привърженици на Путин след културния елит на Русия. Той подкрепи окупацията на Крим (началото на март 2014 г.) и на пълномащабната инвазия срещу Украйна (24 февруари 2022 г.). На 10 април 2022 г. филмовият деец заяви, че противниците на войната в Украйна: Трябва да бъдат пращани в концлагери за превъзпитание,  а ако това не помогне – стерилизирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
1
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 месец
Като загубят и тоя ще го пратят в концлагер, да *** камъните.
86
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забравихте ако. Русия може да загуби, ако - ама надали.
85
4
 
8
 
! Отговори
Егати преди 1 месец
*** пасквили и коментари на тия с комплексите и фобията, биха превърнали и най-заклетия непукист в радикален русофил.
84
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не може ами ЩЕ Загуби войната и ще плати жестока цена с лихвите бесенето на Путин ще е само черешката на тортата с фекалии която русия ще яде
83
5
 
9
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 1 месец
Щом се реве така от коз, я, к значи нещата са добре.
82
6
 
8
 
! Отговори
Кос преди 1 месец
Ццц, това простотията няма почивен ден...а, Галя пак е изкарала сите к0зяшки корморан на паша.
81
5
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Товариш 92, Украинците не случайно влязоха в курска област, и ако изпълнят целите си окупаторите няма да могат да удържат окупираните украински територии че няма да имат с какво. Разгледай картата на Курска област и ще видиш , ако можеш да видиш.
80
6
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Това ли ви в утехата? Че някъв си в шоу в Русия казал, че ще загубят.? Кажете за стотиците американски военни дет разправят, че Украйна издиша. Кажете какво казва Скот Ритер примерно?
79
6
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 1 месец
Ако нещата не вървяха щеше да има мобилизация в Русия и като в Украйна щяха да взимат младите мъже директно от къщи, тоалетни, автобуси и т.н. Вижда се къде нещата не вървят. Виж на картата какво представлява Курска област която дори не е превзета от украйнците и виж какво представляват окупираните територии в Украйна. Тогава ми разправяй, пак че Украйна печели.
78
5
 
2
 
! Отговори
До 88 преди 1 месец
А въпросът е каква им е ползата да умират за тази земя след като тя вече е отровена от снаряди, ракети, бомби и минирана?. Дори и да победят и руснаците да ги оставят тази земя няма да бъде тяхна а на Блек Рок и разни други такива "демократични" кредитори. Украйна вече е толкова назад с материала,.че дори от днешна дата ако приключи войната те няма да могат в следващите 1000години да си платят кредитите. Зеленски им е подписал смъртната присъда а и руснаците никога няма да ги оставят.
77
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там е работата, че Киев показва кадри от първия ден на операцията на ВСУ в Курска област, но не показва кадри от десетия ден. Планиращите операцията разчитаха, че руското командване ще свали мощните си бригади от Южния и Източния фронтове и ще ги хвърли да защитават Курск. Планиращите операцията искаха да ударят оределия Южен фронт и да влезат в Крим, но руското командване не им се върза. ВС на РФ не само, че не оголи фронтовете, но в направление Покровск бие яко и стигна на 6 км от Селидов.
76
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Да кажеш това при Соловьов означава,че нещата в Блатото хич не отиват на добре.Хотели лучше,получилось как в Афганистан.
75
3
 
10
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
До 85 Украйнците умират за земята си,дома си,правото си на суверенно съществуване,от друга страна,руснаците умират за новия медал на командира си. Е...нека умират!
74
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някаква хохлоргия се вихри тук, радват се на собствените си трупове.
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука някакви празнуват, незнайно какво и незнайно по-каква причина. Хиляди украински войници направиха грешката да влязат на руска земя, сега са трупове. Още идват и умират за незнайно какво. А тук празник . . . Явно празнуват само тези които не са видяли войната отблизо.
72
3
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
По-леко им го вкарвайте на руснаците, че нали са "велика сила".
71
3
 
4
 
! Отговори
ха ха ха преди 1 месец
Ама гледате "Вечер с Владимир Соловьор", а? Гледайте и слушайте внимателно, ха ха ха. Иначе предаването е блокирано и забранено в ЕС. Ама вие слушайте внимателно.
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Армения е само 3 милиона. Карен Шахназаров (или Маргарите Симонян) каза в същото предаване, че в Русия живеят 6 милиона арменци, и всички смятат Армения за част от Русия, такава държават Армения няма.
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Курьер" е един от най-добрите му филми и него го има 4к с английски надписи.
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предаването може да се намери в интернет, въпреки че официалния сайт на Русия 1 е блокиран в ЕС. Не е казвал такова нещо. Впрочем Карен Шахназаров редовно участва и винаги е туширал патриотичния оптимизъм, и винаги е казвал, че Украйна е сериозен противник и не трябва да се подценява.