Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствените които оказват някаква спорадична съпротива са путинскште бандити от ФСБ и ОМОН. Руската армия не воюва, предпочита да се предаде в плен. Армията чака ВСУ да им свърши работата и да свали Путин. Ако е нужно ще пусне ВСУ и в Москва. От вчера е забранено на руските военкори да говорят нещо различно от официалните съобщения на МО.
57
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герои на Чалгария, направете атомни бомби от пиратки, като учените от Кукубенд в Елин Пелин! Уплашете Путин с глупостта ви! Тъкмо няма да ви останат достатъчно експлозиви да изпращате снаряди на вечния евреин Зеленски.
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До хвърлянето на първия ТЯБ ни дели все по малко време! Давайте напред украинци! Москва ви чака!
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путин не знае какъв верен до гроб съюзник има в лицето на българските копейки които са милиони видяхме им мощта пред разчленения паметник.
54
6
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Защо след всеки резил на руската армия, се започва плашене с трета световна??????? Малко на мазохизъм прилича! Все едно, като те бие някое дете, да викаш - докарай и баща си!?!
53
9
 
14
 
! Отговори
Елцоменат преди 1 месец
За да има ТСВ някой трябва да вземе страната на Русия но никой нр иска да залага на куц кон.
52
14
 
11
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 месец
Смешно е разби клавиатурни плъхове да пишат как Русия е започнала войната без да са запознати с историята между Русия и Украйна още от 2001ва година насам. Поне се образовайте малко преди да пишете глупости
51
10
 
9
 
! Отговори
Точно обратното преди 1 месец
До Анонимен 48 Киев няма как да не загуби. Това, което Русия им предлага сега е по-добро за тях от това, което ще им предложи след една година.
50
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най хубаво е масовата ликвидация на празноглави Укри. Само това ще е ползата от юруша на празноглави Урки.
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен-48-И защо той да е виновникът. Кой не прие минските споразумения? Попрочети малко..
48
9
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Копейкииииииии, марш да копаете окопи в Курск!!!
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да има трета световна, тя няма да е ядрена.
46
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, сетихте ли се най-после до какво може да ни доведе кървавия клоун? Даже на запад се чудят как да реагират, защото излиза извън контрол. Няма да се изненадам, ако го ликвидират и припишат това както винаги на Путин.
45
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За жертвите от майдана и преврата от 2014, за 12 годишното изтребление на Донбас трябва да се отговаря. Ако бяха приели минските и истамбулски споразумения можеше да има друго решение. Късно е ...
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гледам пленените, все са от някакви села, няма нито един от Киев например
43
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да ви обяснявам защо, но Киев няма как да загуби. Ако твърдите същото и за Путин, "изходът" е само един - огромна разрушителна война. Големият виновниk за това е Пу-тин, макар че това ще бъде post mortem.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 20, ами не го гледай, гледай си зеленски и настроението ти ще е окей
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудя се на украинците, които си дават живота, а техните мили събратя си живуркат по морето, карат си луксозните коли, куфеят си в скъпите кръчми. Гняв ме обзема, защото цяло поколение българчета израсна без да види нашето море, а тези търтеи ги издържаме с наши пари! Малко ли села има с празни къщи?
40
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ед о е прав Запада. Русия няма да ползва ядрено оръжие. И аче настроенията там са следните-тактически оръжия, но по всички натовски страни в Европа. Не по една и не по руския град Киев. Причината да се стреля по всички в Европа е, за да няма навременен отговор. Така, че губещи ще сме Европа, не Украйна или Русия. Със сигурност ще сме ние първи, че сме най-близо.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Война в Украйна щеше да има при всички положения, да не мислите, че НАТО 10г. въоръжава и подготвя най многочислената армия в европа ей така за лудо, ако Русия не ги беше изпреварила укрите след като ги подготвят и въоражат веднага щяха да нахлуят и да си върнат Крим, който беше анексиран най демократично с референдум.