Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
10
 
! Отговори
хахахаааааа преди 1 месец
Русия се надява много на българските копейки при една 3СВ .
37
7
 
17
 
! Отговори
някой си преди 1 месец
Оф пак днес бг споделя руски тъпотии.... руснята просто не знаят какво да правят и са в паника. От втора армия в света сатанаха втора армия в собствената си държава. Киев за 3 дни стана Украйна в Русия. Да ти имам велия стратег Путин. Паника ги тресе, но така е като донесоха само смърт и разруха... руснака друго не може.... И България унищожиха тия, всичкото зло в България е заради тях.... Слава Украйна!
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мдаа, Шеремет е типичен пример за умствения потенциал на московците. Ако просттотията имаше крила, то този нямаше да каца на земята.
35
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма лошо, тъкмо този път ще изтрием Терористичная Рус веднъж и за винаги от лицето на земята! Ще е нужно изцяло да се заличи руския ген, за да е сигурно че никога повече няма да ражда диктатори и терористи
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е в стила на алкохолика Медведев. Ако не се предадете започваме да хвърляме атомни бомби, по Курск, Воронеж, Брянск и т.н. Вицът за Воронеж може да стане и реалност.
33
8
 
6
 
! Отговори
всгтждсгдси,гдс преди 1 месец
Украйна спазва Минските съглашения , а Русия не . Гарантиращите страни на договора са Англия и САЩ , именно те по договор подържат Украйна .
32
10
 
11
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Внимавай какво си пожелаваш,другарю!!!Да не идете набързо при идола ви Сталин...вие сте окупатори ,и постоянно се забърквате в ненужни войни(Молдова,Чечня,Грузия,Украйна,Сирия)!!!Време да вашата империя,да бъде разбита веднъж завинаги.Стига вече червен терор...
31
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Курск е тотална касапница на Укъри. Хит е Украинска плескавица. Тонове Украинска кайма заедно с мозъци, кости и вътршности.
30
11
 
12
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
Зеленски си отбеляза голям автогол с тази акция срещу Курска област. Когато руската армия ги отблъсне (което непременно ще се случи), това ще бъде загуба не само за Украйна, но и за кампанията Байдън-Камала Харис в САЩ. Тръмп няма да пропусне възможност да ги обвини за това, въпреки че се преструват, че нищо не знаят. И така или иначе вече търсят заместник на Зеленски. Той, разбира се, има оправдание - вие не ми разрешихте всичко. Досега не е поискал само ядрено оръжие, но и това ще поиска.
29
13
 
18
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Да, явно западняците все още не могат да схванат, че руснаците не реагират както биха реагирали те. Когато ги ударят, руснаците имат навика да отвръщат. Силно. Може да им отнеме доста време докато се ядосат достатъчно за целат, но в края на краищата се случва. С това нападение над Курск, укрите окончателно отрязаха всякакви възможности за преговори. Единствената възможност, която руснаците ще дадат на укрите, ще бъде да се предадат безусловно.
28
6
 
17
 
! Отговори
до вампир преди 1 месец
Руснаците също получават помощ от такива мощни държави като С.Корея Иран Китай Венесуела Буркина Фасо , и до къде стигнаха?
27
2
 
0
 
! Отговори
Терор от Пк Българи преди 1 месец
Пернишки банда убива хора в гад Виена Австрия по особено жесток начин, полицията не реагира! МВР моля приберете си бандитите! Тотален Резил сте!
26
12
 
12
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Толкова често алкохолици те от Кремъл плашат с трета война, че започвам да си мисля не умират ли, всъщност, че може и да се получи? Едно е сигурно : след нея никога вече няма да има Русия
25
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кой ще я води тая световна война, разбитата на винтчета и гайки путинска армия ли? Я по сериозно.
24
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за идиотска "статия". Укрите не правят крачка без одобрението на Англия и САЩ. Който плаща, той поръчва музиката! Зеленски и компания ще си купят имоти и яхти в чужбина, а глупаците да умират!
23
7
 
9
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
За разлика от него руското нахлуване в Украйна доведе до небивало укрепване на световният мир!
22
13
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 1 месец
Капитулцаия на Киев е немислима, независимо какво ще стане на изборите в САЩ. Забрави. Сети се защо.
21
6
 
13
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 месец
Я, руските депутати откога решават нещо, че да се вслушваме в приказките им? Умрем да познаем и кой би участвал от тяхната страна на световната война. Само не казвайте Китай че на другаря Си ще му се развали строгия мълчалив намусен имидж и ще падне от смях.
20
22
 
27
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 месец
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За чакаме сега руско-корейския договор да влезе в действие :). И аче никаква война ня а да има. Руснаците не го искат. Тия, в чиито ръце са ядреноте кодове, не го искат. За да се изсрреля ТЯО от самолет, се изискват 3 кода-на двамата пилоти и техника, подготвил факетата. Един да се откаже и изстрел няма да има. А те се отказват, осъзнавайки какво правят.