Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам още колко им трябва на политиците да осъзнаят че Кретенски е най-голямото зло което Европа е имала в близката история.
17
11
 
6
 
! Отговори
САЩ преди 1 месец
чакаме на копчета за гъбата над москва от далечната 1945 г. ,копчето с годините ръждяса време е да бъде смазано.
16
5
 
7
 
! Отговори
Ройтерс преди 1 месец
На тоз като му видях снимката заключих, че сис сигурност е обитател на някой резерват за бавноразвиващо се...
15
6
 
13
 
! Отговори
всгтждсгдси,гдс преди 1 месец
Хахахаааа, та те от две години бомбят Берлин Лондон НюЙорк ,с атом , това не е ли анонс за 3СВ , или това е специална блатна операция ...натискайте тая гмеж и освободете подтиснатите и потънали в немотия райони от руския ботуш , владеещ 15 пъти по вече територия от своята собствена !?
14
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, така е. Но Огромният Виновник за това се нарича ПУ-ТИН. Когато предприемаш нещо, трябва да мислиш за последиците. Особено когато си начело на такава голяма държава. Руснаците, ако не бяха толкова пррости, сега можеха да бъдат страна от ЕС със стандарт подобен на Литва, Полша и Чехия.
13
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости! Просто ще доведе до по-бърза капитулация на Киев.
12
13
 
32
 
! Отговори
кочан за русия преди 1 месец
Значи с Ирански ракети може, с американски не може? Няма проблем с оръдия от Северна Корея ама с немски е страшна драма? Що тъй двойни стандарти сега?
11
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атома ще е в Киев, Берлин, Париж и подобни кооочини.
10
6
 
19
 
! Отговори
До 5 и подобни преди 1 месец
Абе, юроде, какво ви пука дали Русия ще го сложи на Украйна или обратно. За ВАШИТЕ деца мислете застават ли атомна бомба....
9
11
 
15
 
! Отговори
н.а.полк.Лили Иванов преди 1 месец
Залага се на страха от толания край при една ядрена война. Ще издърпват килимчето под краката на Русия, защо тя е по-слаба от НАТО, а задръжките за ядрен удар са много силни, дори повечето руснаци биха кандисали да живеят под западен диктат, но да бъдат живи, а не жертви на ядрен конфликт. Ядреното оръжие за нищо не служи, ако нямаш топки да го използваш.
8
9
 
29
 
! Отговори
Свобода преди 1 месец
Значи, не руското нахлуване преди 2 години, ами сега украйнското ще предизвика трета световна война.
7
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То Тръмп предупреди за заплахата от световна война ама никой не слуша.
6
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски цели точно това, всички да повлече в ада със себе си . Честито, славещи Украйна, ще видите как децата ви биват живи изпържени. Нещо, важното е и Путин да е изпържен.
5
7
 
7
 
! Отговори
Естествената преди 1 месец
човешка реакция е да се отхвърля неприятното, но нещата никак не са добри. Личното ми мнение, че РФ ако бъде притисната ще използва без колебание ОМП. Както е казал ,,турчина'' Солоцо в Кръстникът - лошо за мен, лошо и за теб!
4
26
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи рашистите могат да нахлуват навсякъде, няма проблем, но някой ако заслужено ги атакува, вече 3-та световна война. Тоя михаил шемет да си припомни кой запчна вйната, пърдон, СВО
3
26
 
35
 
! Отговори
Путкин преди 1 месец
аз ако пръдна, също може да доведе до 3СВ. Затова ми изпълнявайте прищевките и бъдете послушни като г-н Копейкин.
2
44
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е целта на НАТО. В момента не Украйна, а НАТО са нахлули в Русия.
1
21
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет"- те руснаците ги видяхме сметки без кръчмар за 3 години затънаха до гуша в тая украйна ,заслужаваше ли си тая агресия?